Πετράλωνα: Τι αναφέρουν οι ψυχολόγοι που εξέτασαν τον 17χρονο

Τα πορίσματα των ψυχολόγων που εξέτασαν στο παρελθόν αλλά και τώρα τον 17χρονο που μίλησε για τη φρίκη που βίωσε στα χέρια του πατέρα του, του θείου του και άλλων ατόμων στα Πετράλωνα παρουσίασε η εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» στο MEGA.

Μια υπόθεση που αποκάλυψε τo enikos.gr και έχει προκαλέσει αποτροπιασμό και οργή.

Η διορισμένη από τον εισαγγελέα ψυχολόγος που εξέτασε το ανήλικο αγόρι στο παρελθόν δηλώνει πως παρ’ όλο που ένα σεξουαλικά κακοποιημένο παιδί διστάζει να μιλήσει για την κακοποίησή του, εκείνος την αποκάλυψε με ευκολία και μίλαγε για αυτήν κατ’ επανάληψη χωρίς κανέναν δισταγμό.

«Η αφήγησή του χαρακτηρίζεται από έντονη υπερβολή και οι ισχυρισμοί του φαντάζουν παράλογοι και αβάσιμοι. Δεν εμφάνισε κατά τη διάρκεια της εξέτασης συναισθήματα φόβου, κατάθλιψης και απελπισίας» σημειώνει η ειδικός.

Εκτιμά πως η κακοποίηση του παιδιού «συντελέστηκε πολύ ξαφνικά» και αναφέρει πως στη σεξουαλική κακοποίηση από οικεία πρόσωπα προηγείται η σταδιακή θυματοποίηση των παιδιών, ιδίως στις περιπτώσεις αιμομιξίας.

Τελευταίο πόρισμα ψυχολόγου για τον 17χρονο

Η ψυχολόγος που εξέτασε πρόσφατα τον 17χρονο αλλά και τις δύο αδελφές του ξεκαθαρίζει πως στις αφηγήσεις των παιδιών «διαφαίνονται ισχυρές ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης».

«Για την ακρίβεια όλων όσων περιγράφουν έλλειψη αυτοπτών μαρτύρων και ιατροδικαστικών ευρημάτων, ενισχυτικοί παράγοντες, δηλωτικοί, ενός πλαισίου αμέλειας και παραμέλησης είναι το περιβάλλον στο οποίο έζησε και εξακολουθεί να ζει η 11χρονη, το μικρότερο παιδί της οικογένειας» προσθέτει.

Και συνεχίζει: «Οι μαρτυρικές καταθέσεις και των τριών τέκνων, παρά την ηλικιακή διαφορά τους, γεγονός που αμβλύνει την πιθανότητα ύπαρξης κινήτρου ψευδούς ομολογίας, ενδυναμώνει τον κοινό ισχυρισμό».

Ο δικηγόρος του πατέρα και του θείου των παιδιών, Νεκτάριος Ψύλος δήλωσε πως τα παιδιά έχουν «καθοδηγηθεί» από τον εν λόγω συγγραφέα που πήρε υπό την προστασία του, το ανήλικο αγόρι εκτιμώντας πως ο άντρας επεδίωκε κάποιο οικονομικό συμφέρον.

«Αυτός ο άνθρωπος αναφέρει στην κατάθεσή του ότι ο πατέρας έδινε 300 με 500 ευρώ ημερησίως διατροφή στην σύζυγό του» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε πως ο εντολέας του σε καμία περίπτωση δεν είχε την οικονομική ευχέρεια αυτή που επικαλείται ο συγγραφέας.

«Το παιδί έχει ως επίγειο Θεό τον ποιητή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψύλος.

Κατόπιν, αναφερόμενος στην 22χρονη σήμερα κόρη της οικογένειας ανέφερε πως στην αρχική κατάθεσή της λέει πως ποτέ δεν «αγγίχτηκε» από τον πατέρα της με αυτόν τον τρόπο και πως δεν είχε αντιληφθεί ποτέ τα όσα ισχυρίζεται ο αδερφός της.

«Λίγους μήνες μετά, στην κύρια ανάκριση και ύστερα από αίτηση του κ. Κρεμνιώτη (συγγραφέας), η 22χρονη εμφανίζεται στην ανακρίτρια και κάνει μία νέα κατάθεση όπου αναφέρει πως όταν ήταν μικρή ο πατέρας της την πήγαινε σε σπίτι φιλικού ζευγαριού και κάνανε όργια» κατέληξε ο δικηγόρος.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ