Πετράλωνα: Καταθέτει στη ΓΑΔΑ η 22χρονη κόρη της οικογένειας – Ποια άλλα πρόσωπα θα περάσουν το κατώφλι του Ανηλίκων

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται από το πρωί η 22χρονη κόρη της οικογένειας από τα Πετράλωνα που μαζί με τον αδελφό της έχουν καταγγείλει την σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα τους, κατηγορώντας παράλληλα την μητέρα τους για συγκάλυψη, όπως αποκάλυψε πρώτο το enikos.gr.

Η 22χρονη, που συνοδεύεται από την δικηγόρο της, μετέβη στη ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που έχει διατάξει ο εισαγγελέας για την μήνυση που κατέθεσε μαζί με τον αδελφό της σε βάρος της μητέρας τους, την οποία κατηγορούν για συγκάλυψη της δράσης του πατέρα τους.

«Φοβόμουν για τη ζωή μου», φέρεται να είπε με βάση την εκπομπή «Tlive» στη μαραθώνια κατάθεση που κράτησε περίπου 4,5 ώρες.

Μάλιστα, η δικηγόρος της, Δήμητρα Πλαστήρα είπε ότι «ο πατέρας των παιδιών είχε παραβιάσει τα ασφαλιστικά μέτρα». Παράλληλα, σημείωσε πως «με τη σημερινή κατάθεση της 22χρονης στη ΓΑΔΑ, άρχισε ουσιαστικά η προκαταρκτική εξέταση της μήνυσης που έκαναν τον περασμένο Μάιο, η 22χρονη, ο 17χρονος αδερφός της και ο συγγραφέας κατά της μητέρας».

Όπως είχε γράψει την περασμένη εβδομάδα το enikos.gr, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αθηνών πρόκειται να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους στην συγκλονιστική υπόθεση. Έτσι, εκτός από την 22χρονη που καταθέτει σήμερα, το κατώφλι της ΓΑΔΑ αναμένεται να περάσουν ο 17χρονος γιος της οικογένειας, η μητέρα αλλά και ο συγγραφέας, ο άνθρωπος δηλαδή που πρώτος αποκάλυψε τη φρίκη που, όπως καταγγέλλεται, βίωναν τα δύο παιδιά στα Πετράλωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, έχει ζητήσει από τους δυο εισαγγελείς που χειρίζονται τις δικογραφίες για την υπόθεση να ασχοληθούν κατ’ απόλυτη προτεραιότητα με αυτές.

Στην πρώτη περίπτωση, που αφορά στην καταγγελία του 17χρονου σε βάρος του πατέρα, ζητήθηκε να υποβάλει άμεσα ο εισαγγελέας την πρόταση του για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη, όπως και έγινε την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε το enikos.gr, ο εισαγγελέας εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο να απορριφθεί το αίτημα ακυρότητας της προδικασίας που είχε υποβληθεί από έναν από τους κατηγορουμένους στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο, μετά την παραπεμπτική πρόταση του εισαγγελέα τον περασμένο Μάιο, είχε καταλήξει στο να μην εκδώσει βούλευμα για δικονομικούς λόγους, δηλαδή εξαιτίας της εν λόγω αίτησης ακυρότητας.

Στην νέα πρότασή του, ο εισαγγελέας, εκτός από την απόρριψη των αιτημάτων του κατηγορουμένου, επιμένει στα όσα είχε αναφέρει στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με την οποία ζητούσε να παραπεμφθούν στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο πατέρας των παιδιών και οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι.  Πλέον, τον τελευταίο λόγο έχει το δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει την παραπομπή ή μη των δέκα κατηγορουμένων σε δίκη.

Στην δεύτερη περίπτωση, η οποία αφορά τη νεότερη μήνυση στην οποία εμπλέκεται η μητέρα των παιδιών, έχει ζητηθεί να ολοκληρωθεί άμεσα η προκαταρκτική έρευνα και να γίνουν άμεσα όσες ενέργειες απαιτούνται, όπως η πιθανή κλήση υπόπτων για εξηγήσεις. Την ίδια παραγγελία έδωσε και ο επικεφαλής του Πρωτοδικείου Χ. Λινός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ