Παλαιό Φάληρο: Αίτημα της Αστυνομίας να δοθεί στη δημοσιότητα εικόνα από τον «βιαστή με το τατουάζ»

Εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άνδρα που σκόρπισε τον τρόμο και τον πανικό σε δύο γυναίκες, στο Παλαιό Φάληρο, πραγματοποιούν οι αστυνομικές αρχές. Ο δράστης, που όλα δείχνουν ότι είναι το ίδιο πρόσωπο, καταγγέλλεται ότι βίασε μία γυναίκα και ότι αποπειράθηκε να επιτεθεί σε άλλη μία, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του enikos.gr, ο δράστης έχει καταγραφεί σε βίντεο από κάμερες στην περιοχή γύρω από το σημείο όπου έγιναν οι δύο επιθέσεις, ωστόσο, τα χαρακτηριστικά του δεν φαίνονται καθαρά με αποτέλεσμα να μην έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τα στοιχεία του.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν ζητήσει άδεια από τον εισαγγελέα ώστε να εκδοθεί σχετική διάταξη που θα επιτρέψει να απομονωθεί το πρόσωπο του δράστη από τα διαθέσιμα βίντεο και στη συνέχεια να δημοσιοποιηθεί η εικόνα του.

Η δημοσιοποίηση φωτογραφίας του δράστη αφενός θα συμβάλει ώστε να προστατευτούν κι άλλες γυναίκες που κινούνται στη συγκεκριμένη περιοχή και αφετέρου θα βοηθήσει στην προσπάθεια ταυτοποίησής του, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξουν πολίτες που θα τον αναγνωρίσουν και θα δώσουν χρήσιμες πληροφορίες στις αστυνομικές αρχές ώστε να φτάσουν στα ίχνη του. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικές περιπολίες στην περιοχή έχουν ήδη ενταθεί.

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν μία 34χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στο Παλαιό Φάληρο. Ο άγνωστος άνδρας, όπως περιέγραψε, την προσέγγισε ενώ περίμενε σε μία στάση λεωφορείου στις 4 τα ξημερώματα της 23ης Οκτωβρίου, προκειμένου να πάει στη δουλειά της. Αφού την απείλησε με μαχαίρι ότι αν καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία θα την σκοτώσει, την οδήγησε σε κοντινό πάρκο όπου και την βίασε.

Η γυναίκα, μόλις απομακρύνθηκε ο δράστης, πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου, όπου κατήγγειλε τον βιασμό της και περιγράφοντας τον άνδρα, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ότι ήταν ψηλός. Σημειώνεται, ότι στις φωτογραφίες ατόμων που της έδειξαν αστυνομικοί η 34χρονη δεν αναγνώρισε κάποιον.

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ακόμη μια καταγγελία έγινε στην Αστυνομία. Η δεύτερη γυναίκα κατήγγειλε ότι το ίδιο βράδυ ένας άνδρας εισέβαλε μέσα στο αυτοκίνητό της σε σημείο που βρίσκεται κοντά στη στάση λεωφορείου όπου δέχτηκε επίθεση η 34χρονη. Όταν εκείνη άρχισε να ουρλιάζει, ο δράστης φοβήθηκε και εξαφανίστηκε, όπως είπε. Η απόπειρα έγινε πριν από τον βιασμό της 34χρονης.

Οι δύο γυναίκες περιέγραψαν ότι ο άγνωστος άνδρας φέρει ένα τατουάζ στο δεξί χέρι του, που μοιάζει με ένα βραχιόλι με χοντρή και λεπτή γραμμή. Το στοιχείο αυτό θεωρείται σημαντικό, καθώς εάν εντοπιστεί κάποιος ύποπτος εκτιμάται ότι οι δύο γυναίκες θα είναι σε θέση να αναγνωρίσουν το επίμαχο τατουάζ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ