Oι κρατικές μπίζνες της οικογένειας Μηλιώνη

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο έδινε το υπουργείο Εξωτερικών στις εταιρείες της μητέρας του Β. Μηλιώνη, η οποία είχε αναλάβει μονοπωλιακό ρόλο στις μετακινήσεις και στη μεταφορά οικοσκευής χιλιάδων υπαλλήλων... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Oι κρατικές μπίζνες της οικογένειας Μηλιώνη

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο έδινε το υπουργείο Εξωτερικών στις εταιρείες της μητέρας του Β. Μηλιώνη, η οποία είχε αναλάβει μονοπωλιακό ρόλο στις μετακινήσεις και στη μεταφορά οικοσκευής χιλιάδων υπαλλήλων.

Τη μεγάλη ώθηση την έλαβε η εταιρεία την περίοδο 1990-’93, όταν μπήκε δυναμικά στον προσοδοφόρο χώρο της μεταφοράς οικοσκευής υπαλλήλων του Δημοσίου.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μέχρι και την περίοδο Φθινόπωρο 2011-Φεβρουάριος 2012, δηλαδή στην καρδιά της κρίσης, εγκρίθηκαν δαπάνες για τη μεταφορά οικοσκευής, με αποφάσεις του υπουργείου Εξωτερικών, αποφάσεις που ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεταφορά και εκτελωνισμός διπλωματικών φακέλων από το Ελ. Βενιζέλος, κόστισε στο δημόσιο 24.600 ευρώ.

Φυσικά, δεν υπήρχε καταλληλότερος χώρος να δραστηριοποιηθεί η εταιρεία, παρά δίπλα στην “πηγή” του χρήματος, το υπουργείο Εξωτερικών. Η εταιρεία διατηρεί γραφεία ακριβώς στο διπλανό κτίριο του ΥΠ.ΕΞ στη Ζαλοκώστα 5.

 

Πηγή: Εθνος της Κυριακής