Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Εύβοια: Συνελήφθη ο δράστης του τροχαίου δυστυχήματος στην Καστέλλα

Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας αλλοδαπός κάτοικος Νέας Αρτάκης για το τροχαίο που σημειώθηκε στην Καστέλλα του Δήμου Διρφυων Μεσσαπίων το περασμένο Σάββατο (30/03).

Μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Ασφαλειας του Τμήματος Διρφυων Μεσσαπίων ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης του τροχαίου με εγκατάλειψη.

Υπενθυμίζουμε ότι λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ΙΧ επιβατικό όχημα εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγκρουση.

Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης η οδηγός εκτινάχθηκε από το όχημα αρκετά μέτρα μακριά όπως αναμεταδίδει το eviathema.gr.

Διερχόμενο όχημα παρέσυρε την άτυχη γυναίκα αρκετά μέτρα και ο οδηγός εγκατέλειψε το σημείο.

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Άνδρας μαχαίρωσε και σκότωσε τη σύντροφό του

Άγρια δολοφονία σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 1 Απριλίου στους Αγίους Αναργύρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ένας άνδρας φέρεται να μαχαίρωσε την σύντροφό του, ηλικίας 28 ετών, πολύ κοντά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Στη συνέχεια ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο συνοδεία αστυνομικών, στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τη δολοφονία

«Πριν από λίγο εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένη γυναίκα από αιχμηρό αντικείμενο στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Από το σημείο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο συνοδεία αστυνομικών σε νοσοκομείο ο φερόμενος δράστης της επίθεσης. Διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών» αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ.

«Κνωσός Παλάς»: Επέστρεψε το πλοίο στον Πειραιά μετά τον τραυματισμό 17χρονης

Στον Πειραιά επέστρεψε το «Κνωσός Παλάς», το οποίο εκτελούσε τη διαδρομή Πειραιάς – Μήλος – Ηράκλειο έπειτα από τον τραυματισμό μιας 17χρονης κοπέλας.

Το πλοίο αναχώρησε το βράδυ της Δευτέρας 1 Απριλίου και κατά τις πρώτες πληροφορίες επέστρεψε πίσω στον Πειραιά ώστε το ΕΚΑΒ να παραλάβει την κοπέλα.

Άρτα: Στο «σκοτάδι» η μισή πόλη

Στο σκοτάδι βρίσκεται σχεδόν η μισή πόλη της Άρτας μετά από διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε περίπου στις εννέα το βράδυ της Δευτέρας. Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος της Άρτας Χριστόφορος Σιαφάκας έχει σημειωθεί σοβαρή βλάβη σε υπογειοποιημένο δίκτυο η οποία δεν έχει ακόμα εντοπιστεί και δίνεται προσωρινή λύση μέσω της τροφοδοσίας από διαφορετικό βρόγχο.

Έτσι σταδιακά η πόλη ηλεκτροδοτείται ενώ από την ενημέρωση που έχει ο Δήμος από τον ΔΕΔΔΗΕ αύριο Τρίτη στην Άρτα θα φτάσει ειδικό κλιμάκιο από την Πάτρα προκειμένου να προχωρήσει στον εντοπισμό και την αποκατάσταση της βλάβης.

ΕΛ.ΑΣ.: 57 συλλήψεις σε μεγάλη ειδική αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας

Σε 57 συλλήψεις προχώρησε η Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, κατά το διάστημα 26 – 31 Μαρτίου 2024, σε μεγάλη ειδική επιχείρηση που πραγματοποίησε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Στόχος της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (Πλάκα, Αναφιώτικα και Θησείο), κεντρικές πλατείες (Μοναστηρακίου, Ομονοίας και Κλαυθμώνος) και κεντρικές οδικές αρτηρίες του ιστορικού κέντρου (Οδούς Ερμού και Αθηνάς), ήταν η πρόληψη και η καταστολή της παραβατικότητας, ενόψει και της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και η πάταξη παράνομου υπαίθριου εμπορίου από πλανόδιους πωλητές.

Επιπρόσθετα διενεργήθηκαν πολλαπλοί έλεγχοι για τη νόμιμη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα διενεργήθηκαν έλεγχοι και για την τήρηση των μέτρων που αφορούν την αντικαπνιστική νομοθεσία.

Κατά την επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκαν:

  • -484- έλεγχοι ατόμων,
  • -171- προσαγωγές και
  • -57- συλλήψεις για αδικήματα όπως κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παρεμπόριο και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ -11- άτομα διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα μας.

Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

,

Τροχαίο στην Βέροια: Ελεύθερος ο 64χρονος οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε τις 2 γυναίκες – «Έχασα τις αισθήσεις μου»

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος των δύο γυναικών στην Βέροια, οι οποίες ενώ περίμεναν σε στάση λεωφορείου, έχασαν την ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από όχημα που οδηγούσε ένας 64χρονος. Το τροχαίο ατύχημα ήταν τόσο σφοδρό που η 68χρονη εκσφενδονίστηκε στην αυλή ενός σπιτιού, ενώ αυτοκίνητο του οδηγού μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Το ένα θύμα είναι η 20χρονη Ελίζα, νεαρή φοιτήτρια Νοσηλευτικής. Παρασύρθηκε μαζί με την 68χρονη που στεκόταν δίπλα της στη στάση λεωφορείου, όταν το λευκό Ι.Χ. έπεσε με ορμή πάνω στη μεταλλική στάση στον οικισμό Πατρίδα, στη Βέροια, παρασύροντάς τες στον θάνατο.

Πώς έγινε το τροχαίο

Το Ι.Χ. που οδηγούσε ο 64χρονος οδηγός κατευθυνόταν από τη Βέροια προς τη Σκύδρα, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα προσκρούοντας στη μεταλλική στάση και θερίζοντας τις δύο γυναίκες, λίγα δευτερόλεπτα πριν επιβιβαστούν στο λεωφορείο.

Η 68χρονη εκτινάχθηκε από τη σύγκρουση και σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ η 20χρονη υπέκυψε στα βαριά τραύματά της.

Ο οδηγός του μοιραίου Ι.Χ. δεν τραυματίστηκε, παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Συνελήφθη και υποβλήθηκε σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή άλλες ουσίες.

 «Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα να έχανε τον έλεγχο ο οδηγός, οι γυναίκες θα ζούσαν»

Κάτοικος του χωριού που μίλησε στο enikos.gr, ανέφερε πως «ο ήχος από το τροχαίο ήταν τόσο δυνατός, εκκωφαντικός, λες και έγινε σεισμός».

Σύμφωνα με τον κ. Καγκελίδη, «οι δύο γυναίκες, περίμεναν το λεωφορείο, και το αυτοκίνητο είχε κατεύθυνση προς την Νάουσα. Ξαφνικά, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω στην στάση, και εκσφενδόνισε τις δύο γυναίκες, τις πέταξε μέσα σε μία αυλή ενός σπιτιού. Από ότι μάθαμε, ο οδηγός του αυτοκινήτου είπε ότι έχασε τον έλεγχο και ζαλίστηκε. Η 68χρονη έχασε ακαριαία την ζωή της, δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσει, ενώ η 20χρονη στο νοσοκομείο. Πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρει αλλά…».

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε ελάχιστα δευτερόλεπτα, προτού φτάσει το αστικό λεωφορείο στην στάση, στο οποίο επρόκειτο να επιβιβαστούν οι δύο γυναίκες.

«Είναι φοβερό αυτό που συνέβη. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να έχανε τον έλεγχο ο οδηγός του αυτοκινήτου, θα έπεφτε πάνω στο λεωφορείο κι όχι στις δύο γυναίκες. Έτσι, ίσως θα ζούσαν, κανείς δεν ξέρει. Επίσης, έμαθα ότι η νεαρή γυναίκα είχε έρθει επίσκεψη στον θείο της, ο οποίος ήθελε να την πάει από μόνος του στην Βέροια, αλλά εκείνη ήθελε να πάρει αστικό. Και τελικά, αυτή η απόφαση αποδείχθηκε μοιραία. Κρίμα… Έχουν ξαναγίνει θανατηφόρα τροχαία στο σημείο, αλλά πριν από αρκετά χρόνια, τώρα έχουμε πάλι τα ίδια» λέει ο κ. Καγκελίδης.

«Έχασα τις αισθήσεις μου» – Τι ισχυρίστηκε ο οδηγός

Ο άνδρας ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, γιατί ένιωσε έντονη αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του, σύμφωνα με το Star.

Σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα. Θα περιμένει μέχρι να ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη και ο φάκελος για τη διερεύνηση του δυστυχήματος, καθώς και πλήρης ιατρικός έλεγχός του.

Αν διαπιστωθεί η κατανάλωση αλκοόλ ή ουσιών πάει για επικίνδυνη οδήγηση και πρόκληση ατυχήματος που είναι κακούργημα. Αν, όμως, πράγματι υπήρχαν παθολογικά αίτια πάει για πρόκληση ατυχήματος εξ αμέλειας και είναι πλημμέλημα.

Καβάλα: Τραυματίστηκε 6χρονη σε παιδική χαρά – Έσπασε η τραμπάλα

Ένα εξάχρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε στην παιδική χαρά του πάρκου Φαλήρου στην παραλιακή ζώνη της Καβάλας, όταν έσπασε η τραμπάλα στην οποία έπαιζε.

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια της μητέρας του μικρού κοριτσιού, η οποία μετέφερε την κόρη της στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι γιατροί της έκαναν και ράμματα.

Στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ