Τροχαίο στην Βέροια: «Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα να έχανε τον έλεγχο ο οδηγός, οι γυναίκες θα ζούσαν» – Τι λέει κάτοικος του χωριού στο enikos.gr

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του χωριού Πατρίδα Βέροιας από το σφοδρό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα (01/04) το πρωί, και είχε ως τραγικό αποτέλεσμα, να χάσουν την ζωή τους δύο γυναίκες, ηλικίας 68 και 20 ετών.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άτυχες γυναίκες περίμεναν το λεωφορείο στην στάση του χωριού, όταν ξαφνικά, ένας 64χρονος μπήκε στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου και έπεσε πάνω τους. Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης, ήταν η 68χρονη να χάσει ακαριαία την ζωή της αφού εκσφενδονίστηκε περίπου 20-25 μέτρα μακριά από το σημείο, ενώ η 20χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Βέροιας βαριά τραυματισμένη, όπου και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Ένας κάτοικος της Πατρίδας, ο Αντώνης Καγκελίδης μίλησε στο enikos.gr και τόνισε πως όλο το χωριό είναι σε κατάσταση σοκ και αναστατωμένο. «Ο ήχος από το τροχαίο ήταν τόσο δυνατός, εκκωφαντικός, λες και έγινε σεισμός».

Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα

Σύμφωνα με τον κ. Καγκελίδη, η στάση που έγινε το τραγικό δυστύχημα βρίσκεται στην εθνική οδό Βέροιας – Νάουσας, στο ρεύμα προς την Βέροια, απέναντι από το γήπεδο του χωριού.

«Οι δύο γυναίκες, περίμεναν το λεωφορείο, και το αυτοκίνητο είχε κατεύθυνση προς την Νάουσα. Ξαφνικά, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω στην στάση, και εκσφενδόνισε τις δύο γυναίκες, τις πέταξε μέσα σε μία αυλή ενός σπιτιού. Από ότι μάθαμε, ο οδηγός του αυτοκινήτου είπε ότι έχασε τον έλεγχο και ζαλίστηκε. Η 68χρονη έχασε ακαριαία την ζωή της, δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσει, ενώ η 20χρονη στο νοσοκομείο. Πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρει αλλά…».

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε ελάχιστα δευτερόλεπτα, προτού φτάσει το αστικό λεωφορείο στην στάση, στο οποίο επρόκειτο να επιβιβαστούν οι δύο γυναίκες.

«Είναι φοβερό αυτό που συνέβη. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να έχανε τον έλεγχο ο οδηγός του αυτοκινήτου, θα έπεφτε πάνω στο λεωφορείο κι όχι στις δύο γυναίκες. Έτσι, ίσως θα ζούσαν, κανείς δεν ξέρει. Επίσης, έμαθα ότι η νεαρή γυναίκα είχε έρθει επίσκεψη στον θείο της, ο οποίος ήθελε να την πάει από μόνος του στην Βέροια, αλλά εκείνη ήθελε να πάρει αστικό. Και τελικά, αυτή η απόφαση αποδείχθηκε μοιραία. Κρίμα… Έχουν ξαναγίνει θανατηφόρα τροχαία στο σημείο, αλλά πριν από αρκετά χρόνια, τώρα έχουμε πάλι τα ίδια» λέει ο κ. Καγκελίδης.

Συνελήφθη ο 64χρονος οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε δύο γυναίκες

Δικογραφία σε βάρος του 64χρονου οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος, το οποίο προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου και παρέσυρε στον θάνατο δύο γυναίκες -μία 68χρονη ημεδαπή και μία 20χρονη από την Αλβανία- σχηματίζεται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, στην Βέροια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. σε σχέση με το τραγικό συμβάν αναφέρεται:

«Σήμερα (1 Απριλίου 2024) και ώρα 09:40 περίπου, στο 6ο χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Βέροιας – Σκύδρας, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 64χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου και παρέσυρε 68χρονη ημεδαπή γυναίκα και 20χρονη αλλοδαπή γυναίκα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους.

Ο 64χρονος οδηγός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική δικογραφία. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας».

Δείτε φωτογραφίες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ