Κασιδιάρης για Σπαρτιάτες: Η στήριξή μου ήταν δημόσια και δεν εξαπάτησα κανένα ψηφοφόρο

Εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην εξαπάτηση των εκλογέων που ψήφισαν το κόμμα των Σπαρτιατών, έδωσε μέσω υπομνήματος στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Της Άννας Κανδύλη

Ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, έδωσε εξηγήσεις στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη μετά τις καταγγελίες του πρόεδρου του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα περί Greek mafia και εκβιασμούς στο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι δεν υπήρξε προγενέστερος σχεδιασμός για να ιδρύσει κόμμα-«κέλυφος» καθώς δεν αντέχει στη λογική ότι είχε δημιουργήσει «ένα υβρίδιο» κόντρα στη δική του υποψηφιότητα. Επίσης, φέρεται να ισχυρίστηκε πως η στήριξη του στους «Σπαρτιάτες» ήταν δημόσια και δεν εξαπάτησε κανένα ψηφοφόρο.

Εξηγήσεις έχουν δώσει και οι υπόλοιποι 11 βουλευτές του κόμματος καθώς και ο ανεξάρτητος πλέον Χάρης Κατσιβαρδάς για την κατηγορία της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος με το σκεπτικό ότι πίσω από το συγκεκριμένο κόμμα ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, που λόγω της καταδίκης του απαγορεύεται εκ του νόμου.

Η απόφαση της Εισαγγελέως για το εάν τελικά θα ασκηθεί ποινική δίωξη ή όχι στους εμπλεκόμενους αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί και η απόφαση του Εκλογοδικείου μετά τις προσφυγές που έγιναν στον Ανώτατο Δικαστήριο για το εάν ήταν νόμιμη η συμμετοχή των Σπαρτιατών στις εκλογές, απόφαση που αναμένεται έως τον Ιούνιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ