Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Κεφαλονιά: Νέα διπλή σεισμική δόνηση 3,6 και 3,8 βαθμών Ρίχτερ σε διάστημα τριών λεπτών

Ασταμάτητοι είναι οι σεισμοί στο Ιόνιο και συγκεκριμένα στην Κεφαλονιά, αφού εδώ και λίγες ημέρες ο Εγκέλαδος «χτυπάει» με δονήσεις μεγέθους άνω των 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στους σεισμολόγους.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ακόμη δύο σεισμοί ταρακούνησαν την Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών καταγράφηκαν δύο σεισμοί εντάσεως 3,6 και 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή Άσσου Κεφαλληνίας.

Σύμφωνα, πάντα, με την ίδια πηγή το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 6,3 χλμ. ο πρώτος και στα 9,3 χλμ. ο δεύτερος.

Πάτρα: Τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας στο Πανεπιστήμιο – 20χρονος φοιτητής νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Κινητοποίηση στις υγειονομικές αρχές της περιοχής και αναστάτωση στους κόλπους της Πανεπιστημιακής κοινότητας της Πάτρας, προκάλεσε το τρίτο κατά σειρά κρούσμα μηνιγγίτιδας που εντοπίστηκε σε φοιτητή του ιδρύματος!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα tempo24.news ο 20χρονος φοιτητής νοσηλεύεται διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση στον “Άγιο Ανδρέα” και αναμένεται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τον φοιτητή βρήκαν οι γονείς του σε άσχημη κατάσταση στο σπίτι του.

Στους επιστήμονες επικρατεί έντονος προβληματισμός και βέβαια στην φοιτητική κοινότητα μεγάλη αναστάτωση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας που εντοπίζεται σε φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών το τελευταίο διάστημα.

Πέλλα: Συνελήφθη 52χρονος που προσπάθησε να εξαπατήσει 77χρονη

Άμεσα συνελήφθη σε περιοχή της Πέλλας 52χρονος υπήκοος Βουλγαρίας που προσπάθησε να εξαπατήσει 77χρονη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα συνεργός του τηλεφώνησε στην παθούσα, προσποιούμενος τον αστυνομικό και με το πρόσχημα ότι η κόρη της δήθεν προκάλεσε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός παιδιού, της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ.

Τα χρήματα θα παραλάμβανε ο 52χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε περιοχή της Πέλλας και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο 52χρονος , με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

Γ. Παπαδόπουλος για σεισμούς στο Ιόνιο: «Την παρακολουθούμε – Δεν έχουμε περάσει την κόκκινη γραμμή του κινδύνου»

«Ο συστημικός κίνδυνος για ενδεχόμενο σεισμό είναι σημαντικός στην Ανατολική Μεσόγειο και στη χώρα μας και στην Τουρκία» τόνισε ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μιλώντας στην ΕΡΤNews .

Αναφέρθηκε στη προειδοποιητική σήμανση που τοποθετήθηκε στην Κωνσταντινούπολη για τσουνάμι αλλά και τη σεισμική δραστηριότητα στα Ιόνια νησιά.

«Στην Τουρκία γίνεται μεγάλη συζήτηση για πιθανό μελλοντικό σεισμό στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Αυτό είναι ένα γνωστό επιστημονικό αποτέλεσμα εδώ και χρόνια. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα σεισμικό κενό στη θάλασσα του Μαρμαρά και ότι αυτό το σεισμικό κενό αποτελεί έναν μελλοντικό κίνδυνο για τη μεγαλούπολη, την Κωνσταντινούπολη. Διότι το κενό αυτό εντοπίζεται κοντά στην πόλη, κοντά σε όλες τις δορυφορικές πόλεις της Κωνσταντινούπολης και απειλεί περίπου 20 εκατομμύρια κατοίκους».

«Είναι ένα παλιό επιστημονικό αποτέλεσμα, το οποίο λέει ότι το 2000 που δημοσιεύτηκαν οι μελέτες, αναφέρει ότι στην επόμενη τριακονταετία – τώρα είμαστε περίπου 25 χρόνια μετά, με πολύ υψηλή πιθανότητα – θα γίνει και πάλι ο επόμενος σεισμός μεγέθους 7,5 Ρίχτερ» εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σήμερα με πήραν από τη Βόρεια Ελλάδα, από κάποια σχολεία και μου είπαν ότι θέλουμε να κάνουμε εκδρομές, «να πάμε στην Κωνσταντινούπολη;». Τους είπα αβίαστα ναι, βεβαίως να πάτε. Έχει δημιουργηθεί μία φοβία ότι επίκειται μεγάλος σεισμός δηλαδή όπου να ναι, τις επόμενες βδομάδες. Δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις», τόνισε ο σεισμολόγος.

Σχετικά με τη σεισμική ακολουθία στα Ιόνια Νησιά, ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε: «Έχουμε μία σεισμική δραστηριότητα, τοπική, με σχετικώς μικρά μεγέθη. Ο μεγαλύτερος σεισμός ήταν 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Πρακτικά δεν έχουμε περάσει την κόκκινη γραμμή του κινδύνου. Την παρακολουθούμε, την αξιολογούμε κάθε μέρα. Δεν έχουμε περάσει την κόκκινη γραμμή του κινδύνου για να χτυπήσουμε το καμπανάκι».

Τροχαίο στην Ε.Ο. Κορίνθου – Τριπόλεως: Νταλίκα ανετράπη στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας – ΦΩΤΟ

Τροχαίο με ανατροπή νταλίκας σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (5/3) στο 110ο χλμ της Ε.Ο. Κορίνθου -Τριπόλεως.

Σύμφωνα με το korinthostv, η νταλίκα, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη λίγο μετά τον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας με αποτέλεσμα να κλείσουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Υπόθεση 12χρονης στον Κολωνό: «Ήμουν ερωτευμένος μαζί της» – Προκλητικός στη δίκη ο Μίχος, τι είπε για την μητέρα της ανήλικης

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Χθες (05/03) στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθισε ο βασικός κατηγορούμενος, ο 55χρονος, Ηλίας Μίχος, που φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε την ανήλικη.

Πάνω από 17 μήνες έχουν περάσει από την αποκάλυψη της φρικτής υπόθεσης του Κολωνού, με τη δίκη να συνεχίζεται με την κατάθεση του 55χρονου, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε την 12χρονη στο κατάστημά του, ότι την εξέδιδε έναντι αμοιβής σε άλλους άνδρες και ότι διένεμε πορνογραφικό της υλικό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είχε συνολικά τέσσερις «συνευρέσεις» με την ανήλικη, με την οποία, όπως υποστήριξε, ήταν «ερωτευμένος». Ακόμα, δήλωσε ότι έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ενώ έβγαλε από «κάδρο» την μητέρα της ανήλικης, η οποία όπως είπε, δεν γνώριζε τίποτα.

Ο 55χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του βιασμού και της διακεκριμένης μαστροπείας σε βάρος ανήλικου.

Εντός της εβδομάδας απολογείται και η μητέρα του κοριτσιού, η οποία αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της διακεκριμένης μαστροπείας και της διακεκριμένης περίπτωσης παιδικής πορνογραφίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ