Εξίσωση των πολύτεκνων με τους τρίτεκνους εξετάζει το υπουργείο Κοινωνικής συνοχής και Οικογένειας

Την εξεύρεση λύσης  για την αντιμετώπιση του δημογραφικού απεργάζεται το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με την εξίσωση των τριτέκνων  με τους πολύτεκνους να έχει πέσει στο τραπέζι.

Οι τελικές αποφάσεις θα παρουσιαστούν τέλος Μαΐου, αφού πρώτα κοστολογηθούν και ζυγιστούν σε σχέση με τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας.

Η στήριξη της οικογένειας, με την ενίσχυση των γεννήσεων, είναι ένας από τους πέντε βασικούς πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος μεταξύ του υπουργείου Kοινωνικής συνοχής και Oικογένειας και των φορέων, των δήμων και των περιφερειών για τα σχεδιαζόμενα μέτρα.

Η περαιτέρω στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών μπορεί να σημαίνει επιπλέον παροχές και δικαιώματα που απορρέουν από την πολυτεκνική ιδιότητα, είτε μιλάμε για διάφορα επιδόματα, παροχές, διορισμούς, μοριοδότηση, εκπαιδευτικά θέματα, μετεγγραφές φοιτητών υπό προϋποθέσεις, όπως επίσης και το μειωμένο τεκμήριο κατά 50% για τους πολύτεκνους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στο τραπέζι βρίσκεται και η διατήρηση ισοβίως της ιδιότητας του τέκνου, καθώς σήμερα όσοι αποκτούν την πολυτεκνική ιδιότητα την διατηρούν ισοβίως, κάτι όμως που δεν συμβαίνει για την ιδιότητα του τριτέκνου που χάνεται μόλις το παιδί ενηλικιωθεί.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ