Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στην Αγία Παρασκευή – Μετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων – Δύο τραυματίες

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ στην Αγία Παρασκευή στο δρόμο προς Τρίλοφο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr, δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ατόμων που επέβαιναν σ΄ αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δύο τραυματίες ήταν υπό την επήρεια ουσιών!

Στην περιοχή έσπευσαν ασθενοφόρα και μονάδα του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής καθώς υπήρχε σήμα για απεγκλωβισμό.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Μέγαρα: Εξαφανίστηκε 15χρονη – Συναγερμός στις αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά την εξαφάνιση της 15χρονης Χριστίνα (Κρίστυ) Κ. από τα Μέγαρα, στις 05/02/2024.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση και προχώρησε στην δημοσιοποίηση των στοιχειών της ανήλικης Χριστίνας, σήμερα, 06/02/2024, κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς της, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι που θέτουν την ζωή της σε κίνδυνο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού», η 15χρονη την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο μπουφάν, μαύρο κολάν, μαύρη κοντομάνικη μπλούζα και αθλητικά παπούτσια ενώ έχει σκουλαρίκι στην μύτη και το φρύδι.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες – 1017», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Κρήτη: Συνελήφθη αξιωματικός του Λιμενικού – Δύο μήνες τον παρακολουθούσαν οι «αδιάφθοροι»

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Ηρακλείου, αξιωματικός του Λιμενικού καθώς σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν στο μικροσκόπιο των «αδιάφθορων» τους τελευταίους δύο μήνες, αντιμέτωπος με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Αφορμή για την αυτόφωρη σύλληψη του σήμερα, στάθηκε ο εντοπισμός κάποιων αφορολόγητων τσιγάρων στην οικία του, όμως οι πραγματικοί λόγοι της έρευνας είναι πολύ σοβαρότεροι.

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο μήνες βρισκόταν στο κάδρο των «αδιάφθορών» μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφθασε στην υπηρεσία για ύποπτες δοσοληψίες, δωροληψίες και συναλλαγές του ελεγχόμενου αξιωματικού.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας η έρευνα τοποθετείται σε δύο επίπεδα που έχουν να κάνουν με τους ελέγχους πλοίων αλλά και με μετανάστες.

Κύθηρα: Επιβατηγό πλοίο προσάραξε στο Διακόφτι – Σπεύδει ρυμουλκό

Στον λιμενοβραχίονα στο Διακόφτι Κυθήρων προσάραξε κατά τον απόπλου του το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Aqua Jewel με 40 μέλη πλήρωμα και 25 επιβάτες. Από την προσάραξη δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Στο σημείο μεταβαίνει ρυμουλκό ενώ στη θαλάσσια περιοχή πνέουν δυτικοί άνεμοι 7 μποφόρ.

Συνελήφθη ο 35χρονος Υoutuber για κακοποιήσεις ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο

Συνελήφθη ο 35χρονος Youtuber, ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει το enikos.gr, φέρεται να ήταν αυτός που ξεκίνησε την αρρωστημένη «ιδέα» με την κακοποίηση ευάλωτων ατόμων, σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος κατά το χρονικό διάστημα από τις 3 Ιανουαρίου του 2023 έως και τις σήμερα (06/02), καθώς και σε έτερα χρονικά διαστήματα, προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας αυτούς να πραγματοποιήσουν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, με σκοπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικό όφελος.

Ειδικότερα λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο ανωτέρω προέβη, σε ζωντανή μετάδοση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, σε πράξεις όμοιες με αυτές που περιγράφονται παραπάνω.

Έπειτα από το παραπάνω περιστατικό, σήμερα το μεσημέρι Αστυνομικοί της Τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας μετέβηκαν στην οικία του, στην οποία πραγματοποιήθηκε έρευνα κατά την οποία κατασχέθηκαν επτά σκληροί δίσκοι και τέσσερις συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ ο ίδιος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Γίνεται μνεία ότι κατά τη σύλληψη του κατηγορουμένου στην οικία του ανευρεθήκαν δύο άτομα με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης τα οποία, κατόπιν προηγούμενης εντολής Εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Ο συλληφθείς σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών αύριο το πρωί. Κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Βιασμός 14χρονης στο Ρέθυμνο: «Μου έπεσε σαν βόμβα όταν το έμαθα, ψάχνω την αλήθεια» λέει η μητέρα της

Σε θρίλερ εξελίσσεται η φρικιαστική υπόθεση βιασμού 14χρονης στο Ρέθυμνο και η μετέπειτα αυτοκτονία του πατέρα της. Οι έρευνες για την σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης ξεκίνησαν έπειτα από μία τηλεφωνική ανώνυμη αναφορά γυναίκας στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση, μέχρι στιγμής, είναι 12, εκ των οποίων οι 11 κατηγορούνται για ασελγείς πράξεις με ανήλικη και ο 12ος, ο οποίος είναι 38χρονος πακιστανικής καταγωγής, για βιασμό.

Η θεία της 14χρονης, αδελφή της μητέρας της, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», λέγοντας πως ο πατέρας της ανήλικης έκανε παρέα με τον Πακιστανό κατηγορούμενο και πως η το κορίτσι είχε επαφές με τους άνδρες με τη θέλησή της.

«Αυτοκτόνησε ο πατέρας της. Χθες έγινε η κηδεία του. Μάλλον επειδή έκανε παρέα με τον Πακιστανό που βίασε τη μικρή και δεν το άντεξε, πιστεύω, αυτό. Είχε και δικά του προβλήματα. Ρώτησα την ανιψιά μου και μου είπε ότι μια φορά έγινε με τον Πακιστανό και δεν ξαναέγινε άλλη φορά. Οι γονείς της δεν ήταν παντρεμένοι, απλά συζούσαν», είπε αρχικά η θεία της ανήλικης.

Θεία 14χρονης: «Δε φταίνε αυτά τα παιδιά, πήγαινε με τη θέλησή της»

«Ήμουν πολύ κοντά (σ.σ με την ανιψιά μου), όσο μπορούσα να είμαι κι ακόμα είμαι. Τώρα έχουμε λίγο απομακρυνθεί, γιατί έχω καταλάβει πολλά πράγματα, έχει κάνει κι άλλα. Γι’ αυτά τα παιδιά που λέτε, που είναι μέσα, δε φταίνε σε κάτι. Πήγαινε με τη θέλησή της με αυτά τα παιδιά. Μόνο για τον Πακιστανό είπε ότι τη βίασε. Η αδελφή μου την έχει δει 2-3 φορές να έρχεται στο σπίτι στις 5 το πρωί. Περίμενε να κοιμηθεί η μάνα της για να βγει στις 2 τη νύχτα από το σπίτι. Η αδελφή μου δεν την έχει χτυπήσει ποτέ. Δεν έβγαζε χρήματα από αυτό. Το πρωί έλεγε στη μάνα της ότι πήγαινε στο σχολείο, αλλά δεν καθόταν στην τάξη. Έλεγε όλο ψέματα. Όλα ένα ψέμα ήταν. Η αδελφή μου τι να πρωτοκάνει, να πάει στη δουλειά να βγάλει 10-20 ευρώ», συνέχισε η θεία της.

«Ο πατέρας το ήξερε, η μάνα της όχι»

Όπως είπε η ίδια, το κορίτσι πριν από μια εβδομάδα έγινε 15 ετών και αυτά γίνονταν από όταν ήταν 12 ετών. «Τη ρώτησα και μου είπε: “Το σώμα είναι δικό μου και κάνω ό,τι θέλω με αυτό. Ο πατέρας μου ξέρει, η μάνα μου όχι γιατί θα με σκοτώσει”. Το μόνο που μου είπε για τον πατέρα της ήταν ότι το ήξερε και της είχε πει να παίρνει προφυλάξεις. Από όσο ξέρω ήταν δεμένη με τον πατέρα της, μιλούσαν», υποστήριξε.

Τέλος, ανέφερε πως όταν μπήκε η αστυνομία στο σπίτι για να κάνει έρευνα, ο πατέρας της 14χρονης ήταν στο νοσοκομείο για εγχείρηση στο χέρι. Μετά από μια εβδομάδα, ζήτησε λεφτά από την αδελφή της για να βάλει πετρέλαιο, εκείνη του έδωσε 50 ευρώ κι έφυγε με το αγροτικό του.

Μητέρα 14χρονης: «Δεν ξέρω πώς θα βγάλω άκρη»

Η μητέρα της ανήλικης δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι η κόρη της δε μιλάει και πως ο Πακιστανός κατηγορούμενος δούλευε στα χωράφια του άντρα της. Ο αυτόχειρας δεν της είπε κουβέντα, όμως η ίδια πιστεύει ότι έβαλε τέλος στη ζωή του, εξαιτίας αυτού.

«Τον πήρα από το νοσοκομείο και γυρίσαμε στο σπίτι. Άλλαξε τα ρούχα και τα παπούτσια του και μου ζήτησε λεφτά για να βάλει πετρέλαιο, επειδή ήθελε να πάει στο χωριό του που ήταν η οικογένειά του. Δεν αποχαιρέτησε το κοπέλι, ούτε εμένα. Τον ρώτησα αν θα αργήσει για να βάλω φαγητό και δε γύρισε ποτέ», περιέγραψε.

«Το κοπέλι μου δεν έβγαινε το βράδυ από το σπίτι. Μου έπεσε βόμβα, όταν έμαθα όλα αυτά τα πράγματα από την αστυνομία. Δεν ξέρω πώς θα βγάλω άκρη. Γιατί να με αφήσει σε τόσο δύσκολες στιγμές; Ο Πακιστανός τη βίασε μόνο μία φορά πριν από 7-8 μήνες. Κι εγώ ψάχνω την αλήθεια», κατέληξε.

Η εκπομπή επικοινώνησε και με τον θείο της 14χρονης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι ο 50χρονος αδελφός του είχε κάνει άλλες δύο απόπειρες αυτοκτονίας στο παρελθόν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ