Αποκάλυψη enikos.gr: Η αρρωστημένη δράση δεύτερου youtuber που έστειλε θύμα του στην ψυχιατρική κλινική – Βίντεο ντοκουμέντα

Σταγόνα στον ωκεανό φαίνεται πως αποτελεί η απάνθρωπη δράση του 42χρονου Youtuber, ο οποίος οδηγήθηκε στην φυλακή καθώς κατηγορείται για τον κατ’ εξακολούθηση βασανισμό δύο ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο. Η φρίκη όμως δεν σταματά εδώ, καθώς το enikos.gr αποκαλύπτει την δράση του πρώτου Youtuber που φέρεται να ξεκίνησε την αρρωστημένη “ιδέα” με την κακοποίηση ευάλωτων ατόμων.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Ο 42χρονος, όπως αποκαλύφθηκε, φέρεται να μετέδιδε ζωντανά τις στιγμές που κακοποιούσε μια 21χρονη γυναίκα και έναν 25χρονο με νοητική υστέρηση, από τον Σεπτέμβριο του 2022, έναντι αμοιβής που φαίνεται πως έφτανε έως και τα 150 ευρώ. Όπως είναι γνωστό, οι δύο νέοι φέρεται να αναγκάζονταν από τον 42χρονο να χτυπούν ο ένας τον άλλον με σχοινιά και μπουνιές, ενώ άλλες φορές τους υποχρέωνε να προβούν σε σεξουαλικές πράξεις.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη υπόθεση, φαίνεται πως αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου, καθώς ο 42χρονος φέρεται να μην είναι ο μοναδικός που προβάλλει στο διαδικτυακό του κανάλι ατελείωτες σκηνές βίας, εκμετάλλευσης ευάλωτων ατόμων με σκοπό τον εξευτελισμό τους και ασελγών πράξεων, προκειμένου να κερδίσει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί, σε κάθε ζωντανή μετάδοση.

Έπειτα από την σύλληψη του 42χρονου, φαίνεται πως άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι έμπειροι αξιωματικοί της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζουν ασταμάτητα την έρευνά τους στην “σκοτεινή” πλευρά του διαδικτύου, προκειμένου να εντοπίσουν κι άλλους «online κακοποιητές» που φέρονται να εκμεταλλεύονται ευάλωτα άτομα σε ζωντανή μετάδοση για να αποσπάσουν χρήματα.

Η έρευνα του enikos.gr, αποκαλύπτει ότι ο 42χρονος φαίνεται πως αποτελεί μόνο ένα μέρος αυτού του φρικιαστικού “συστήματος” με τις δεκάδες σκοτεινές πτυχές του, καθώς ένας άλλος 30χρονος Youtuber φέρεται να κακοποιεί, με τον ίδιο τρόπο, εδώ και πολλά χρόνια, άτομα με νοητική υστέρηση, με οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα και τοξικοεξαρτημένα, με μοναδικό στόχο το κέρδος, αδιαφορώντας για την αξιοπρέπειά τους. Ο 42χρονος, ο οποίος εμφανιζόταν και ο ίδιος στα βίντεο του εν λόγω Youtuber, φέρεται απλώς να πήρε την «σκυτάλη» σε αυτόν τον ατελείωτο αγώνα εξευτελισμού.

Μάλιστα στα βίντεο του 30χρονου Youtuber, απεικονίζονται η 21χρονη και ο 25χρονος ΑμεΑ, οι οποίοι φέρεται να ήταν θύματα του Youtuber που συνελήφθη και προφυλακίστηκε. Και οι δύο φαίνεται πως καλούσαν τα ίδια άτομα στα διαδικτυακά κανάλια τους, προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν με τον δικό τους χυδαίο και απάνθρωπο τρόπο.

Όπως αποκαλύπτει το enikos.gr, η δράση του 30χρονου Youtuber φέρεται πως ξεκίνησε πριν από περίπου δέκα χρόνια, ως streamer και αργότερα ως Youtuber. Ο ίδιος ξεκίνησε παίζοντας online games σε ζωντανή μετάδοση (live streaming) στην πλατφόρμα Twitch, μέχρι που μια μέρα αποκλείστηκε για πάντα, καθώς, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο έβρισε και χτύπησε την -τότε- κοπέλα του σε ένα live. Έτσι, έκλεισε το κανάλι του και στη συνέχεια αποφάσισε να συνδεθεί στο Youtube, το οποίο χρησιμοποιεί μέχρι και σήμερα.

Ουσιαστικά, τότε φέρεται να άρχισε να εκμεταλλεύεται άτομα με ειδικές ανάγκες στις ζωντανές μεταδόσεις του, τα οποία φέρεται να έκαναν ακριβώς οτιδήποτε τους έλεγε ως «μαριονέτες» του, αφού πίστευαν πως ήταν υπό την προστασία του και θεωρούσαν πως κερδίζουν αναγνωρισιμότητα μέσω όλης αυτής της αρρωστημένης ψυχαγωγίας που προσέφεραν σε αυτούς που πλήρωναν για να γίνεται όλο και χειρότερη. Οι επιλογές του εν λόγω Youtuber δεν φαίνεται πως ήταν τυχαίες, καθώς ένα από τα άτομα-θύματά του κατέληξε στη φυλακή και στη συνέχεια σε ψυχιατρική κλινική με τον ίδιο να ισχυρίζεται σε βίντεό του πως «όταν εγώ γνώρισα τον …. (λέει όνομα), δεν είδα κανέναν άρρωστο άνθρωπο. Τώρα πώς άλλαξε η συμπεριφορά του με την φήμη που του έδωσα, με την οποία εσείς (απευθύνεται στο κοινό του) τον δηλητηριάσατε».

Σε άλλο βίντεο, απεικονίζεται ο Youtuber με τον άνθρωπο που κατέληξε στην ψυχιατρική κλινική. Ο πρώτος ακούγεται να τον αποκαλεί «ψυχάκια» και «ΑμεΑ», ενώ σε διαφορετικό βίντεο (είναι στη διάθεση του enikos.gr), του λέει «έλα μπροστά στην κάμερα να φαίνεται ο σκελετός σου, κι αν ψοφήσεις να γίνει live». Δεκάδες δε, είναι τα βίντεο (είναι στην διάθεση του enikos.gr) που τον βρίζει, τον χτυπάει στον αυχένα και στο πρόσωπο, ή του σκίζει τα ρούχα επειδή, όπως λέει, «βρωμάει», ενώ σε άλλη περίπτωση τον έδιωξε από το σπίτι του για τον ίδιο λόγο.

Παράλληλα, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση αυτών των ατόμων, φέρεται να τους έβαζε να κάνουν οτιδήποτε επιθυμούσε στις ζωντανές μεταδόσεις του, από το να χτυπάνε ο ένας τον άλλον και να βρίζονται, μέχρι να χορεύουν, όπως τους πει αυτός, και να ουρλιάζουν ως απάντηση σε αυτούς που τους κοροϊδεύουν, με αντάλλαγμα την στέγη, ένα πιάτο φαγητό, ή λίγα χρήματα, εμφανίζοντας τον εαυτό του ως φιλάνθρωπο και “σωτήρα” τους, ενώ την ίδια ώρα ακόμη και εκείνος φέρεται να τα χτυπούσε και να τα εξευτέλιζε στον βωμό του κέρδους και της ευχαρίστησης του αρρωστημένου κοινού του.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σε κάποιες περιπτώσεις φέρεται να κατηγορούσε και ορισμένα άτομα που πλήρωνε ο ίδιος για να εμφανίζονται στα βίντεό του, είτε γιατί κορόιδευαν τον ίδιο και όχι τις “μαριονέτες” του, είτε γιατί δεν καλούσαν γυναίκες, έναντι αμοιβής, για να εμφανιστούν στο κανάλι του και να ανεβάσουν τα “νούμερα” προκειμένου να αποσπάσει περισσότερα χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, όλα αυτά ουσιαστικά “καλύπτονται” τόσα χρόνια, καθώς ο Youtuber φέρεται να διέγραφε τα κανάλια του και τα βίντεό του και στη συνέχεια φέρεται να δημιουργούσε καινούρια, όπως φέρεται να έκανε και τώρα έπειτα από την σύλληψη του 42χρονου φίλου του. Το κανάλι του, πλέον δεν υπάρχει στο Youtube, ωστόσο έχουν ανέβει δεκάδες βίντεο με την δράση του από διάφορους άλλους χρήστες της πλατφόρμας. Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που η ίδια η πλατφόρμα “κατέβαζε” τα κανάλια του.

Μόλις χθες (14/11), ο συγκεκριμένος Youtuber έκανε live στο TikTok, στο οποίο όταν ρωτήθηκε πώς γίνεται να είναι τόσο ήρεμος με όλα αυτά που έχουν συμβεί (σ.σ. την αποκάλυψη της δράσης του 42χρονου φίλου του και την σύλληψή του) ο ίδιος απάντησε: «Δεν μπορώ να κάνω κάτι, δεν είναι στο χέρι μου. Από εκεί και πέρα επειδή ξέρω πάνω κάτω τη φάση, ξέρω τα άτομα, γελάω με όλα αυτά. Κάθε παππούς, θείος, θεία, με την δική του σκοπιά έχει τα δίκια του. Όμως μιλάμε για μια άλλη πραγματικότητα, την δική μας, η οποία είναι διαφορετική από αυτή των παππούδων. Είναι λίγο μπέρδεμα».

Παράλληλα, έβριζε δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με την υπόθεση του 42χρονου, ενώ έσβηνε σχόλια που μεταξύ άλλων έγραφαν «θα πας και εσύ φυλακή» και «έρχεται και η δική σου ώρα», ενώ αποκαλούσε αυτούς που τα έγραφαν «haters» και στη συνέχεια προχωρούσε στον αποκλεισμό τους από την ζωντανή μετάδοση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ