Θάνατος 17χρονου: Νέα στοιχεία για την μοιραία καταδίωξη – Το λάθος αστυνομικού με την πινακίδα κυκλοφορίας

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την μοιραία καταδίωξη και τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου στη Βοιωτία. Γιατί το μαύρο αυτοκίνητο του θύματος χαρακτηρίστηκε ως όχημα υψηλού κινδύνου; Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε πως ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή TLive στον Alpha, όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν από ένα λάθος άλλου αστυνομικού, που δεν έδωσε στο κέντρο τον σωστό αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος του 17χρονου. Ένα λάθος γράμμα, ένα Η που έγινε Υ ήταν αρκετό ώστε να οδηγήσει το κέντρο της αστυνομίας σε λανθασμένο συναγερμό, καθώς ο αριθμός κυκλοφορίας που έδωσε ο αστυνομικός άνηκε σε ένα άλλο αυτοκίνητο, διαφορετικού τύπου και χρώματος, μεταδόθηκε χαρακτηριστικά.

Ο 17χρονος, που δεν είχε δίπλωμα οδήγησης δεν σταμάτησε στα σήματα των αστυνομικών και «φοβόταν για τα κορίτσια», όπως λέει μάρτυρας.

Η συνοδηγός και φίλη 17χρονου, φέρεται να υποστήριξε πως «όταν είδε το περιπολικό άρχισε να τρέχει με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο, γιατί δεν έχει δίπλωμα οδήγησης και κυρίως γιατί φοβήθηκε μην έχουμε εγώ και η αδελφή μου κάποιες κυρώσεις».

Ο δεύτερος αστυνομικός της ΟΠΚΕ φέρεται να είπε: «ο συνάδελφός μου φώναξε δυνατά ότι είμαστε αστυνομικοί και ζήτησε από τον οδηγό να ανοίξει την πόρτα και να βγει έξω, αλλά αυτός δεν υπάκουσε. Ούτε η πόρτα ούτε κάποιο παράθυρο του αυτοκινήτου άνοιξε. Τότε, ο συνάδελφός μου άνοιξε μόνος του την πόρτα του οδηγού και φώναξε δυνατά “αστυνομία, βγες έξω”. Ο οδηγός και πάλι δεν υπάκουσε. Τότε ο συνάδελφός μου τον τράβηξε έξω και την ώρα που τον τραβούσε άκουσα έναν πυροβολισμό».

«Εκείνη την ώρα κάποιος προσπάθησε να βγει από την πίσω αριστερή πόρτα του οχήματος και εγώ τον εμπόδισα. Πήγα δίπλα στον συνάδελφό μου, είδα τον οδηγό του οχήματος να έχει αίματα στο κεφάλι του και στον λαιμό του. Τότε ο συνάδελφός μου με ρώτησε “τι έγινε;”. Εκείνη την ώρα είδα ότι είχε το όπλο του στη θήκη της ζώνης του. Δεν τον είδα νωρίτερα να κρατάει το όπλο του στο χέρι του, κοίταζα τις άλλες πόρτες του αυτοκινήτου για να μην βγει κάποιος έξω» φέρεται να υποστήριξε ο συνάδελφος του κατηγορούμενου αστυνομικού.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε πως δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει τον 17χρονο. «Αρνούμαι τις κατηγορίες, δεν είχα καμία πρόθεση για ό,τι συνέβη. Λυπάμαι πάρα πολύ για τον θάνατο του νεαρού και θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Ακόμα δεν έχω συνέλθει από το σοκ, αυτό που συνέβη θα με σημαδέψει για την υπόλοιπη ζωή μου».

 

Η συνοδηγός και φίλη 17χρονου, είπε από την πλευρά της, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:« Ο αστυνομικός ήρθε στο παράθυρο του οδηγού, του χτύπησε το τζάμι με δύναμη 2-3 φορές, του άνοιξε την πόρτα, τον χτύπησε με κλωτσιές στην κοιλιά 3-4 φορές και μετά τον έπιασε με το αριστερό του χέρι, ενώ με το δεξί κρατούσε το όπλο και τον έβγαλε σχεδόν από το αυτοκίνητο. Ο φίλος μου δεν έκανε τίποτα και τότε ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Ο αστυνομικός είχε πιάσει το κεφάλι του, το οποίο ήταν μέσα στα αίματα και φώναζε “γιατί το έκανα;”».

Ο μόνος που φέρεται να υποστήριξε στις αρχές ότι το θύμα επιτέθηκε στον κατηγορούμενο με πρόθεση να του πάρει το όπλο είναι ο διαβιβαστής του κέντρου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού. «Από συνομιλία μου με τον συνοδηγό του περιπολικού ενημερώθηκα ότι κατά την διάρκεια του ελέγχου ο κατηγορούμενος αστυνομικός άνοιξε την πόρτα του οδηγού του υπόπτου οχήματος και αυτός του επιτέθηκε με σκοπό να του πάρει το όπλο που κρατούσε στο δεξί του χέρι και τότε αυτό εκπυρσοκρότησε».

Σχολιάζοντας το βίντεο από τα τελευταία δευτερόλεπτα της μοιραίας καταδίωξης, που παρουσίασε χθες η εκπομπή TLive, ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου, Γιάννης Μπαρκαγιάννης είπε πως: «Το βίντεο αυτό υπάρχει μέσα στην δικογραφία, το πήραμε από τον ανακριτή, το εξετάσαμε δευτερόλεπτο δευτερόλεπτο με το βίντεο που προβάλλατε εσείς, είναι ακριβώς τα ίδια, δεν έχει αλλάξει τίποτα απλά έχετε συλλέξει και κρατήσει μόνο τα σημεία αυτά που ακούγονται φωνές και ήχοι. Όλα τα υπόλοιπα είναι σκέτη εικόνα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ