Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Στρεπτόκοκκος: Γιατί σαρώνει φέτος στα παιδιά – Τι βλέπουν οι παιδίατροι

Κορύφωση των ιώσεων, της γρίπης και του κορωνοϊού προβλέπουν οι ειδικοί στο τέλος του μήνα, μετά το συνωστισμό των πολιτών την εορταστική περίοδο.

Η έξαρση του κορωνοϊού οδηγεί αύριο το νέο υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε συνέντευξη Τύπου για την πορεία των κρουσμάτων, αλλά οι γονείς ανησυχούν και για τους θανάτους παιδιών από στρεπτόκοκκο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, θα είναι όντως δύσκολες οι επόμενες δύο εβδομάδες, διότι όλοι αναπνευστικοί ιοί είναι σε έξαρση και οι γονείς σαφώς είναι θορυβημένοι και με τους θανάτους παιδιών από στρεπτόκοκκο.

Οι παιδίατροι βλέπουν φέτος μια πιο ακραία έκφραση πολλών νοσημάτων και λόγω του ότι τα παιδιά είχαν κλειστεί στο σπίτι με την καραντίνα και το ανοσοποιητικό τους ατόνησε, όπως και γιατί τα παιδιά «χτυπήθηκαν» από πολλές ιώσεις και τον ιό κοξάκι και είναι ταλαιπωρημένα.

Έτσι ο ΕΟΔΥ κατέγραψε το 2023 συνολικά 87 κρούσματα στρεπτόκοκκου (από τα οποία τα 48 σε παιδιά) και 21 θανάτους.

Σε σχέση με τον κορωνοϊό, οι αυξήσεις στις νοσηλείες ευτυχώς εξισορροπούνται με τα εξιτήρια και οι νοσηλείες είναι μικρές σε διάρκεια αλλά έχουμε και την υποπαραλλαγή JN.1 που είναι υπερμεταδοτική, εξαπλώνεται στην Ευρώπη και τώρα θα μας δείξει τα δόντια της.

Χιόνισε στην Εύβοια: Χωριά ντύθηκαν στα λευκά

Τα πρώτα χιόνια είναι γεγονός για το 2024 στην Εύβοια, καθώς λίγο μετά τις 20:00 το απόγευμα της Τρίτης το έστρωσε στα ορεινά χωριά του Νομού.

Όπως θα δείτε στις παρακάτω εικόνες χιονόστρωση σημειώθηκε, στα χωριά Σέτα, Κάδι του δήμου Κύμης Αλιβερίου, στα χωριά Στρόπωνες, Αγία Σοφία και Λιμιώνα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων αλλά και στο καταφύγιο Δίρφυος.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού τη νύχτα στην Εύβοια αναμένεται να εκδηλωθούν μπόρες χιονιού και χιονόνερου πάνω από τα 600 – 700 μέτρα, κατάσταση που θα διατηρηθεί έως τις προμεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης.

Τις πρωινές ώρες οι πιθανότητες να ψιχαλίσει και να βρέξει είναι μεγαλύτερες στα ορεινά και βόρεια, ενώ προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα παραμείνει μόνο συννεφιά.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν θυελλώδεις στο Αιγαίο και το επόμενο 24ωρο, τα όποια φαινόμενα όμως θα έχουν πιο τοπικό χαρακτήρα σε σχέση με την Τρίτη.

Θεσσαλονίκη: Και τζογαδόρος ο σύντροφος της 41χρονης εγκύου – Γιατί σκηνοθέτησε την «ληστεία» και τι υποστηρίζει ότι πήγε «λάθος»

Οικονομικό ήταν το κίνητρο της δολοφονίας της 41χρονης εγκύου, όπως είναι πεπεισμένοι οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης, που κατάφεραν να εξιχνιάσουν την φρικτή υπόθεση μέσα σε μία εβδομάδα, συλλαμβάνοντας τον 39χρονο σύντροφό της και τον 34χρονο συνεργό του.

Ο 39χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας, φέρεται να ήταν και τζογαδόρος, μεταξύ όλων των άλλων. Ο δράστης, που επί μία εβδομάδα έβγαινε στα κανάλια και έπαιζε θέατρο, ζητώντας δήθεν απ’ όποιον γνωρίζει κάτι για την «αγνοούμενη σύντροφό του» να μιλήσει στις αρχές, φαίνεται πως ήθελε να «γδύσει» οικονομικά την άτυχη γυναίκα.

Στην προφορική κατάθεσή του στους αστυνομικούς, παραδέχτηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, μέχρι ενός σημείου όμως. Φέρεται να ομολόγησε ότι είχε εξυφάνει σχέδιο, ώστε να εξαπατήσει την 41χρονη Γεωργία με την βοήθεια του συνεργού του, αλλά τυπικά δεν έχει ομολογήσει την δολοφονία. Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, τα πρώτα λόγια του στους αστυνομικούς ήταν ότι «έγινε λάθος, αλλιώς το είχαμε σχεδιάσει».

Τι εννοούσε, όμως, με το λάθος; Πληροφορίες του Alpha αναφέρουν ότι ο 39χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι χρωστούσε 650 ευρώ, λόγω του εθισμού του στον τζόγο και ζητούσε τα χρήματα από την σύντροφό του, γιατί γνώριζε ότι έχει κρύψει ένα μεγάλο ποσό, από 5.500 έως 7.000 ευρώ, στο πατρικό της σπίτι. Εκείνη, όμως, όπως όλα δείχνουν, αρνιόταν να ικανοποιήσει την απαίτησή του. Σκέφτηκε λοιπόν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, να της δείξει ότι δήθεν κινδυνεύει επειδή χρωστάει, για να αναγκαστεί η 41χρονη να του δώσει χρήματα.

Έτσι, υποστήριξε ότι κανόνισε με τον συνεργό του να σκηνοθετήσουν μία «ληστεία». Έδωσε στον 34χρονο τα κλειδιά του σπιτιού του, ώστε να τους περιμένει να μπουν μέσα. Μάλιστα, σχεδίαζαν να κλείσει και τον γενικό διακόπτη, ώστε να υπάρχει απόλυτο σκοτάδι στο σπίτι, ώστε να μην τον αναγνωρίσει η 41χρονη, που τον ήξερε ήδη. Σύμφωνα με το σχέδιό τους, ο 39χρονος θα έμπαινε πρώτος στο σπίτι και ο συνεργός του θα του επιτίθετο. Δήθεν, θα τον χτυπούσε για να του επιστρέψει τα 650 ευρώ, που του χρωστούσε από τα χαρτιά. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι η 41χρονη πρόλαβε και μπήκε πρώτη στο σπίτι κι έτσι η υπόθεση πήρε άλλη τροπή.

Οι αστυνομικοί περιγράφουν τον 39χρονο σύντροφο της δολοφονημένης γυναίκας ως «απαθή», ενώ σημειώνουν ότι από την πρώτη ήταν πολύ αρνητικός απέναντί τους. Στις 2 τα ξημερώματα άρχισε να ζητά μετ’ επιτάσεως τον δικηγόρο του και τους είπε πως «αν δεν έρθει ο δικηγόρος μου, δεν πρόκειται να πω κάτι». Ο δικηγόρος του πήγε στις 8 το πρωί σήμερα στην αστυνομία και από εκείνη τη στιγμή, ο 39χρονος κατηγορούμενος κράτησε κλειστό το στόμα του, λέγοντας πως ό,τι έχει να πει θα το πει στην ανάκριση.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύηση, ληστεία (όλες κατά συναυτουργία), όπως επίσης και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε το πρωί στην εισαγγελέα, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον 4ο τακτικό ανακριτή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων σύλληψης.

Θεσσαλονίκη: «Γέφυρα ζωής» από την ΕΛ.ΑΣ. για να μεταφερθεί παιδί άμεσα σε νοσοκομείο – Υπέστη αλλεργικό σοκ

«Γέφυρα ζωής» στήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. για την μεταφορά ενός παιδιού ηλικίας 1,5 ετών στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη.

Το παιδάκι υπέστη αλλεργικό σοκ από φάρμακο και το μετέφερε ο πατέρας του στο νοσοκομείο.

Λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ, δυνάμεις της αστυνομίας βοήθησαν για να κινηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται το αυτοκίνητο από την οδό Εγνατία, στο ύψος των Αγίων Πάντων, μέχρι το Ιπποκράτειο.

Μεσολόγγι: Ελεύθερος αφέθηκε ξανά ο 50χρονος κρεοπώλης – Αγωνία για τον 31χρονο Μπάμπη που αγνοείται

Ελεύθερος αφέθηκε ξανά ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος είχε προσαχθεί προκειμένου να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις σχετικά με την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολόγγι.

Ο 50χρονος κρεοπώλης φέρεται να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που συναντήθηκε με τον 31χρονο Μπάμπη πριν χαθούν τα ίχνη του και όπως αναφέρει το messolonghinews.gr, μετά την κατάθεσή του αφέθηκε ελεύθερος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή LiveNews, κάμερα έχει «πιάσει» τον 50χρονο κρεοπώλη να κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση απ’ αυτή που δήλωσε στην ΕΛ.ΑΣ..

Συγκεκριμένα, ο 50χρονος φέρεται να έχει καταγραφεί από κάμερα της Ιόνιας Οδού στο ύψος των διοδίων, δηλαδή από εκεί που μπαίνει ο δρόμος από την Ιόνια Οδό προς το Μεσολόγγι, στην είσοδο του Μεσολογγίου, να κινείται με το αυτοκίνητό του στον παράπλευρο δρόμο στην παλιά Εθνική Οδό Μεσολογγίου.

Υπενθυμίζεται πως η Ιόνια Οδός και η παλιά Εθνική Οδός του Μεσολογγίου σε ένα μεγάλο τμήμα τους είναι πολύ κοντά.

Έτσι λοιπόν, ο 50χρονος κρεοπώλης φέρεται να καταγράφεται να κινείται στην παλιά Εθνική Οδό τις κρίσιμες ώρες και να επιστρέφει στο ίδιο σημείο, ύστερα από περίπου 50 λεπτά.

Με βάση αυτά τα στοιχεία και με δεδομένο ότι ο κρεοπώλης, είναι, επίσης, κυνηγός, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πιθανώς κινήθηκε προς το όρος Αράκυνθος ή προς την ορεινή Ναυπακτία κι εκεί εστιάζουν τις έρευνές τους. Οι αρχές εστιάζουν σε αυτά τα κρίσιμα λεπτά – 25 για να πάει και 25 για να γυρίσει – και με βάση αυτά δημιουργούνται «χάρτες» αναφορικά με τα μέρη, στα οποία πιθανόν κινήθηκε. Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο κρεοπώλης είχε μαζί του όπλο, όταν είδε τον 31χρονο Μπάμπη.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου. Το «κλειδί» για τον εντοπισμό του, εκτιμούν πως θα είναι το smart watch που φορούσε, με τις αρχές να αναζητούν στοιχεία από το cloud για να χαρτογραφήσουν την διαδρομή που ακολούθησε ο 31χρονος. Σημειώνεται ότι δεν έχουν εντοπιστεί, μέχρι στιγμής, ούτε το κινητό ούτε το smart watch του αγνοούμενου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κρεοπώλης καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών με αναστολή για το μαχαίρι που είχε βρεθεί στην κατοχή του. Αν και αφέθηκε ελεύθερος, στη συνέχεια η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην προσαγωγή του, προκειμένου να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις σχετικά με την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη, καθώς φέρεται να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε πριν χαθούν τα ίχνη του.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, προέκυψε ότι οι δυο τους είχαν μία συνομιλία 12 δευτερολέπτων, όπως και το ότι ο κρεοπώλης άφησε το κινητό στο σπίτι του, ενώ πήγε να παραλάβει τον 31χρονο για να τον μεταφέρει σε σημείο συνάντησης με φίλο του, που θα πήγαιναν για κυνήγι.

Πύργος: Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» μεταφέρθηκε 9χρονος με μηνιγγίτιδα

Στο Νοσοκομείο Παίδων “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα και σε σταθερή κατάσταση από σήμερα το απόγευμα 9χρονο αγοράκι από τη Νέα Φιγαλεία του Δήμου Ζαχάρως.

Το παιδί παρουσίασε συμπτώματα έντονης αδιαθεσίας και οι γονείς του ανήσυχοι το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου έγινε η διάγνωση και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην Αθήνα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Στο Δήμο Ζαχάρως πριν από λίγη ώρα έγινε σύσκεψη μεταξύ Δημάρχου του Δντη του Κ.Υ Ζαχάρως Αντιδημάρχων και άλλων φορέων και αποφασίστηκε να μην λειτουργήσει το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της Νέας Φιγαλείας αύριο για μία ημέρα προληπτικά και σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ζαχάρως θα γίνει απολύμανση.

Βέροια: Μαθήτρια στην τραγική τάξη του 2003 που ξεκληρίστηκε στα Τέμπη η 37χρονη μητέρα που σκότωσε το παιδί της

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά τη δολοφονία ενός βρέφους 6,5 μηνών στο Μακροχώρι Ημαθίας. Μια πράξη που πάγωσε το πανελλήνιο, αλλά παράλληλα αποκάλυψε και στοιχεία από το παρελθόν της 37χρονης μητέρας, η οποία ήταν μαθήτρια στην τραγική τάξη του 2003, οπότε 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα, στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η 37χρονη μητέρα του βρέφους φέρεται να σκότωσε το παιδάκι με τα χέρια της, μπροστά στα μάτια των άλλων δύο παιδιών της, ηλικίας έξι και επτά ετών, μέσα στο σπίτι της οικογένειας στο Μακροχώρι Ημαθίας. Τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά αντέδρασαν και έσπευσαν να βγουν από το σπίτι της οικογένειας και φώναζαν «βοήθεια!».

Ακριβώς απέναντι, διαμένει η αδελφή της δράστιδος μαζί με τον πατέρα της, οι οποίοι προσήλθαν στο σημείο και αντίκρισαν το έξι μηνών αγοράκι να είναι αιμόφυρτο. Ο παππούς και η γιαγιά μετέφεραν το βρέφος στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου οι γιατροί έδωσαν τιτάνια μάχη προκειμένου να το κρατήσουν στη ζωή. Έκαναν ΚΑΡΠΑ, και παρότι το παιδί ήταν κλινικά νεκρό, το διασωλήνωσαν, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα. Ο θάνατος φέρεται να προήλθε διά στραγγαλισμού, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ωστόσο φως στα ακριβή αίτια θανάτου θα ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας που επικαλείται ο ΑΝΤ1, η 37χρονη μητέρα πάσχει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και επιλόχειο κατάθλιψη, ενώ στο παρελθόν είχε υποστεί ενδοοικογενειακή βία, και για αυτό είχε πάρει διαζύγιο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η 37χρονη μητέρα όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς «ποιος το έκανε έτσι το παιδί;», εκείνη φέρεται να απάντησε «ο έξω από εδώ». «Πώς ήταν αυτός, ήταν όμορφος;» συνέχισε ο αστυνομικός, με την κατηγορούμενη να απαντά «όχι, ήταν πανέμορφος».

«Είδα τη μάνα να χτυπάει με μανία το παιδί της, δεν κατάφερα να το σώσω»

«Είχε μανία. Εγώ της τράβηξα με το ζόρι το μωρό από τα χέρια». Συγκλονίζουν τα λόγια του ανθρώπου που επιχείρησε να γλιτώσει το βρέφος από τα χέρια της ίδιας του της μάνας στη Βέροια.

Ο μάρτυρας περιγράφει στο ThessToday τις σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο σπίτι που έμενε η τραγική μητέρα με τα παιδιά της στο Μακροχώρι Βέροιας.

«Άκουσα τα παιδιά να φωνάζουν για βοήθεια. Πετάχτηκα έξω και πήγα στο σπίτι. Είδα τη μάνα να χτυπάει με μανία το παιδί της. Πάγωσα. Μετά προσπάθησα να το γλιτώσω τραβώντας το αλλά ήταν αργά» περιγράφει ο ίδιος και καταρρέει μη μπορώντας να συνεχίσει.

Οι εικόνες από το μοιραίο δωμάτιο θυμίζουν σκηνικό άγριου καβγά. Πράγματα πεταμένα κάτω, ρούχα και παιδικά παιχνίδια ανάκατα. Τα φώτα αναμμένα και ο χρόνος σαν να πάγωσε την ώρα που η γυναίκα ξυλοκοπούσε το ίδιο της το σπλάχνο.

Οι κάτοικοι κλειδωμένοι στα σπίτια τους, προσπαθούν να χωρέσουν στο μυαλό τους όσα είδαν και άκουσαν το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr η 37χρονη αρνείται ότι σκότωσε το ίδιο της το παιδί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ