Θεσσαλονίκη: «Έγινε λάθος, αλλιώς το είχαμε σχεδιάσει» – Τα πρώτα λόγια του συντρόφου της 41χρονης εγκύου στους αστυνομικούς

«Έγινε λάθος, αλλιώς το είχαμε σχεδιάσει». Αυτά φέρονται να ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς ο 39χρονος σύντροφος της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη. Οι λεπτομέρειες για την άγρια δολοφονία της άτυχης γυναίκας, είναι ανατριχιαστικές και προκαλούν οργή.

Πρώτος «έσπασε» ο 34χρονος φίλος του συντρόφου της Γεωργίας, ο οποίος ισχυρίστηκε χθες το μεσημέρι στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς ότι βοήθησε τον 39χρονο να μεταφέρουν το πτώμα της εγκύου σε ερημική τοποθεσία. Υπέδειξε μάλιστα τον χώρο όπου είχαν απορρίψει τη σορό της 41χρονης, μέσα σε ένα μπαούλο, τέσσερα χιλιόμετρα ανατολικά του Μονοπήγαδου, στη δημοτική ενότητα Βασιλικών, του δήμου Θέρμης.

Αφού εντοπίστηκε η σορός της 41χρονης, ο σύντροφος της δολοφονηθείσας προσήχθη στην αστυνομία και φέρεται να παραδέχτηκε προφορικά την εμπλοκή του στην υπόθεση, χωρίς να ομολογήσει ότι την σκότωσε ο ίδιος. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο 39χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς το σχέδιο που είχε με τον συνεργό του και ισχυρίστηκε ότι «έγινε λάθος, αλλιώς το είχαμε σχεδιάσει».

Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος, και φερόμενος ως δράστης, αναζητούσε την 41χρονη έγκυο, με εκκλήσεις που έκανε μέσω διάφορων τηλεοπτικών εκπομπών, ενώ έστειλε και δύο ψεύτικα μηνύματα -το ένα στην μητέρα της 41χρονης και το άλλο στον εαυτό του- σε μία προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές αρχές.

Οι δράστες έστησαν παγίδα στην άτυχη γυναίκα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, στο διαμέρισμα του 39χρονου συντρόφου της, όπου διέμενε περιστασιακά και η ίδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο σύντροφος της εγκύου, τον έπεισε να σκηνοθετήσουν «ληστεία» σε βάρος της και ο ίδιος δέχτηκε, καθώς θα έπαιρνε ένα μερίδιο από τα χρήματα τα οποία είχε ανάγκη λόγω της οικονομικής του δυσχέρειας.

Το σχέδιο του 39χρονου ήταν να σκηνοθετήσουν «ληστεία» σε βάρος της 41χρονης, ώστε να την ακινητοποιήσουν και να μεταβούν στη συνέχεια στο πατρικό της σπίτι απ’ όπου θα αφαιρούσαν οικονομίες ύψους 7 με 8 χιλιάδων ευρώ από τους γονείς της.

«Είναι νεκρή»

Όλα συνέβησαν στις 11 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, όταν επέστρεψαν ο 39χρονος και η σύντροφός του στο σπίτι του πρώτου. Ο 34χρονος βρισκόταν ήδη μέσα στο διαμέρισμα, με σβηστά τα φώτα και κατεβασμένα τα παντζούρια. Ο 34χρονος φαίνεται να κατέθεσε ότι κινήθηκε προς τη γυναίκα, την οποία απείλησε με μαχαίρι, οδηγώντας την στην κρεβατοκάμαρα, όπου την έδεσε με χειροπέδες και της έκλεισε το στόμα και τα μάτια με ταινία.

Στη συνέχεια -πάντα σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο 34χρονος- ο 39χρονος του πήρε το μαχαίρι και του έκανε νόημα να κατέβει στο αυτοκίνητό του. «Δέκα λεπτά αργότερα κατέβηκε και μου ζήτησε βοήθεια, λέγοντας ότι η σύντροφός του είναι νεκρή» φέρεται να είπε ο 34χρονος στους αστυνομικούς, επισημαίνοντας πως βρήκε τη γυναίκα μέσα σε λίμνη αίματος. Η άτυχη γυναίκα δέχτηκε τρία χτυπήματα με κουζινομάχαιρο και κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τη νεκροψία.

Από εκεί κι έπειτα, οι δύο δράστες επιχείρησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη της άτυχης εγκύου, το άψυχο σώμα της οποίας τοποθέτησαν σε ένα μπαούλο και απέρριψαν σε ερημική τοποθεσία. Μάλιστα, επέστρεψαν στο διαμέρισμα και καθάρισαν σε μία προσπάθεια να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Σειρά λαθών και στοιχείων που άφησαν πίσω τους, όμως, φαίνεται πως τους «καίνε». Εξάλλου, από την αρχή ο σύντροφος της 39χρονης εγκύου είχε μπει στο «κάδρο» των ερευνών, καθώς δεν έπειθε για τους ισχυρισμούς του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ