Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Νέο Φάληρο: Παραδόθηκε στην αστυνομία ο άνδρας που απειλούσε να πέσει από τη γέφυρα του «Γ. Καραϊσκάκης»

Αποφεύχθηκε τραγωδία τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου στο Νέο Φάληρο καθώς ένας άνδρας που απειλούσε να πέσει από τη γέφυρα που βρίσκεται μπροστά από το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» παραδόθηκε στις αρχές.

Σύμφωνα με το piraeuspress.gr, το περιστατικό ξεκίνησε γύρω στις 23.15 το βράδυ της Δευτέρας και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, μεταξύ αυτών και στελέχη της Τροχαίας, η οποία έκλεισε για περίπου δύο ώρες την παλιά παραλιακή από το ύψος της λεωφόρου Ειρήνης και στα δύο ρεύματα.

Το περιστατικό έλαβε τέλος στις 02:00 τα ξημερώματα με τον άνδρα να παραδίδεται στις αρχές και την Τροχαία να δίνει στην κυκλοφορία την παλιά παραλιακή.

Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι που ο άνδρας με την κόκκινη μπλούζα βρέθηκε στην εξωτερική πλευρά της γέφυρας και απειλούσε να πηδήξει στο κενό.

Λάρισα: Τροχαίο στη Γιάννουλη – Αυτοκίνητο προσέκρουσε σε κολόνα φωτισμού, την «γκρέμισε» και μετά έπεσε σε άλλο ΙΧ

Τροχαίο στην πολύπαθη περιοχή των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης, σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στην οδό Κοζάνης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα onlarissa.gr, όλα έγιναν περίπου στις 20:30 κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες όταν ένα αυτοκίνητο (αγροτικού τύπου) εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε πάνω σε κολόνα φωτισμού με τέτοια ορμή που την γκρέμισε και έπειτα λόγω της σφοδρότητας μετακινήθηκε πέφτοντας πάνω σε άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο τύπου τζιπ.

Από το τροχαίο ευτυχώς δεν προέκυψε τραυματισμός.

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός έπειτα από καταγγελία για αρπαγή αλλοδαπού

Καταγγελία σύμφωνα με την οποία ομάδα τεσσάρων με πέντε ατόμων ανάγκασαν αλλοδαπό να επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή ερευνά η Αστυνομία στην Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Δευτέρας (18/9), μπροστά από πρατήριο υγρών καυσίμων, στην οδό Μοναστηρίου, στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο Πακιστανοί και ένας Αφγανός βρίσκονταν έξω από το βενζινάδικο που ήταν κλειστό εκείνη την στιγμή. Ξαφνικά σταμάτησαν κοντά τους δύο αυτοκίνητα, με τους επιβαίνοντες να βάζουν τον Αφγανό στο πορτμπαγκάζ του ενός οχήματος και να απομακρύνονται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε προηγηθεί λεκτική αντιπαράθεση

Κάμερες της περιοχής έχουν καταγράψει τις πινακίδες των δύο οχημάτων, με τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας να πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Πόρος: Τι υποστηρίζουν οι δύο Τούρκοι που εξετάζονται για κατασκοπεία – Νέες πληροφορίες

Νέα στοιχεία για τους τους δύο Τούρκους, που με την χρήση drone παρακολουθούσαν θέσεις στρατιωτικού ενδιαφέροντος στον Πόρο. Οι δύο αλλοδαποί κατάφεραν να φύγουν από το νησί, αλλά εντοπίστηκαν στη Μονεμβασιά και συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο Τούρκους ηλικίας 48 και 58 ετών, οι οποίοι αυτήν την ώρα έχουν μεταφερθεί στην Κρατική Ασφάλεια. Οι δύο Τούρκοι υποστηρίζουν ότι είναι τουρίστες και ότι χρησιμοποίησαν το drone προκειμένου να καταγράψουν τις ομορφιές του νησιού του Σαρωνικού Κόλπου

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) ασχολείται ιδιαίτερα με την συγκεκριμένη υπόθεση. Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πως «έχουμε κατασχέσει το drone και τις ηλεκτρονικές συσκευές (σ.σ. κινητά τηλέφωνα) που είχαν στην κατοχή τους, πρέπει να διερευνηθεί το περιεχόμενό τους ώστε να καταλήξουμε για τον ρόλο των δύο συλληφθέντων».

Πόρος: Πώς οι αρχές έφτασαν στα ίχνη των δύο Τούρκων

Οι δύο Τούρκοι έμειναν περίπου 15 ώρες σε δωμάτιο ξενοδοχείου, ακριβώς απέναντι από τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο. Λίγο μετά τις 7 το πρωί του Σαββάτου απογείωσαν το drone από μία εξέδρα μπροστά στο ξενοδοχείο και έκαναν πτήση πάνω από το κέντρο εκπαίδευσης.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου όπου διέμειναν, μιλώντας στον ANT1, ανέφερε: «έμεναν στο κατάλυμά μου, στο ξενοδοχείο, είναι απέναντι από τη ναυτική βάση, και τους εντόπισε ο διοικητής το πρωί γιατί ακριβώς… δηλαδή στα 100-150 μέτρα είναι η ναυτική βάση. Είδε το drone να υπερίπταται κάποια στιγμή πρωί πρωί και είδε αφού προσγειώθηκε και κάποια στιγμή αυτοί γρήγορα με την αστυνομία, ήρθαν να εντοπίσουν πού, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και όλα αυτά… εντόπισαν ότι ήταν οι δύο αυτοί».

Ο διοικητής της εγκατάστασης ενημέρωσε στις 10.30 το πρωί την αστυνομία για την πτήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους και τα στελέχη του τμήματος έσπευσαν στην περιοχή για να τους εντοπίσουν. Αυτόπτης μάρτυρας υπέδειξε στους αστυνομικούς την εξέδρα απ’ όπου οι δύο άνδρες απογείωσαν το drone. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι αστυνομικοί ρώτησαν στο ξενοδοχείο για τους δύο άνδρες και τους ενημέρωσαν ότι είναι υπήκοοι Τουρκίας, έκλεισαν δωμάτιο μέσω διαδικτύου, έφτασαν στις 19:30 το απόγευμα της Παρασκευής και αναχώρησαν λίγο πριν από τις 10 το πρωί του Σαββάτου.

Οι κινήσεις των δύο Τούρκων καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου. Χρησιμοποίησαν δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού χρώματος μαύρου και ασημί, με πλήρη εξοπλισμό και ξένες πινακίδες. Το πρωί του Σαββάτου, οι δύο άνδρες ανέβηκαν στις μηχανές τους και αναχώρησαν με ferry boat για τον Γαλατά.

Οι αστυνομικοί, βασιζόμενοι στα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους, κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν τους δύο άνδρες το πρωί της Δευτέρας στη Μονεμβασιά. Τους συνέλαβαν, ενώ κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ζήτησε να ενημερωθεί και εάν χρειαστεί να τους εξετάσει.

Οι δύο Τούρκοι αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια Πειραιά.

Θεσσαλονίκη: Πορεία για τα 10 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα – «Δεν ξεχνάμε»

Το πανό των φοιτητικών συλλόγων που έγραφε «10 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε: Ο Παύλος ζει» ήταν μπροστά στην πορεία που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην αντιφαστιστική πορεία, που ξεκίνησε από την Καμάρα, έδωσαν το «παρών», ακόμη, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Αισθητή ήταν η παρουσία της Αστυνομίας. «Έξω ο φασισμός» και «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», φώναξαν μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές.

Πριν ξεκινήσει η πορεία, η Αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές κατά τη διάρκεια ελέγχου, στη συμβολή των οδών Φιλίππου με Αγίας Σοφίας. Μία από αυτές, μετατράπηκε σε σύλληψη.

Θεσσαλονίκη Πορεία Παύλος Φύσσας Θεσσαλονίκη Πορεία Παύλος Φύσσας Θεσσαλονίκη Πορεία Παύλος Φύσσας

Συναγερμός στο Ηράκλειο: Κοριτσάκι ενός έτους έπεσε από ύψος 2 μέτρων

Συναγερμός σήμανε αργά το απόγευμα της Δευτέρας για ένα παιδί περίπου 1 έτους, το οποίο έπεσε από ύψος περίπου 2 μέτρων, σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Γουβών στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του “Χαμόγελου του παιδιού” συνοδεία γιατρού, που παρέλαβε το κοριτσάκι για τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Τροχαίο στην Άνδρο: Νεκρή οδηγός ταξί – ΦΩΤΟ

Νεκρή ανασύρθηκε από το αυτοκίνητό της μία γυναίκα οδηγός ταξί στην Άνδρο, έπειτα από τροχαίο που σημειώθηκε με διερχόμενο όχημα στη Χώρα του νησιού το πρωί της Δευτέρας (18/09).

Σύμφωνα με το enandro.gr, τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά. Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν να βρει τραγικό θάνατο η 55χρονη οδηγός του ταξί. Αν και μεταφέρθηκε αμέσως στο κέντρο υγείας Άνδρου, όπου δόθηκε μάχη για τη ζωή της, δεν τα κατάφερε.

Ο 45χρονος οδηγός του έτερου οχήματος, αν και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά το τραγικό συμβάν, φέρεται να είναι καλά στην υγεία του.

Η πρώτη εκτίμηση είναι πως η οδηγός του ταξί έχασε τις αισθήσεις της ενώ οδηγούσε -πληροφορίες κάνουν λόγο για καρδιακό επεισόδιο- με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει εκτός πορείας και να συγκρουστεί μετωπικά με το διερχόμενο Ι.Χ. που κινούνταν με αντίθετη κατεύθυνση.

Και τα δύο οχήματα υπέστησαν υλικές ζημιές. Επί τόπου βρέθηκε η Αστυνομία για τη διερεύνηση του συμβάντος και την εξακρίβωση της αιτίας που οδήγησε στην τραγωδία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ