Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Ρόδος: Εντοπισμός και διάσωση 73 μεταναστών από το Λιμενικό

Συνολικά 73 άτομα διασώθηκαν χθες έπειτα από 2 διαφορετικές επιχειρήσεις του Λιμενικού στην Ρόδο.

Ειδικότερα, στον εντοπισμό και τη διάσωση 40 αλλοδαπών προέβησαν τις πρωινές ώρες χθες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου στη θαλάσσια περιοχή ”Αρχαγγέλου”.

Την ώρα που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων κι άμεσα, προέβη στην περισυλλογή των ανωτέρω (22 άνδρες, 12 γυναίκες, 05 αγόρια και 01 κορίτσι) τους οποίους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα του νησιού.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Επιπρόσθετα, συναγερμός σήμανε τις απογευματινές ώρες χθες και πάλι στην Λιμενική Αρχή του νησιού για την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση με 33 επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην παραλία Άντονι Κουίν ανατολικά της Ρόδου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη Περιπολικό όχημα του Λιμενικού, την στιγμή που βρισκόταν ήδη και δεύτερο στο σημείο σε προγραμματισμένη περιπολία. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκαν στη στεριά τριάντα 33 αλλοδαποί (22 άντρες, 2 γυναίκες και 9 ανήλικα). Όλοι τους περισυλλέχθησαν και οδηγήθηκαν στο λιμένα Ρόδου καλά στην υγεία τους, ενώ η λέμβος κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Κακοκαιρία Daniel – Λάρισα: «Εξαφανίστηκε» ΑΤΜ από πλημμυρισμένο σουπερμάρκετ

Ένα ακόμη πρωτόγνωρο περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας έπειτα από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Αυτή την φορά, ΑΤΜ τράπεζας που βρισκόταν στο κτίριο που στεγάζει γνωστό σουπερμάρκετ και άλλες επιχειρήσεις στη Γιάννουλη Λάρισας «εξαφανίστηκε».

Σημειώνεται πως το προηγούμενο διάστημα το κτίριο είχε πλημμυρίσει από τα ορμητικά νερά που συγκεντρώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή και η απώλεια του μηχανήματος ανάληψης χρημάτων καταγγέλθηκε μόλις άρχισαν να υποχωρούν τα νερά και υπήρχε πρόσβαση στο κτίριο.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα χωρίς να αποκλείουν να έγινε διάρρηξη ακόμη και όταν το κτίριο ήταν κάτω από τα νερά, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com η διάρρηξη πρέπει να έγινε το βράδυ της Πέμπτης και μέχρι την Τετάρτη το ATM βρισκόταν στη θέση του.

Χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν δύο ηλικιωμένοι σε Λιτόχωρο και Αλεποχώρι

Νεκροί ανασύρθηκαν χθες Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου δύο ηλικιωμένοι από παραλίες σε Λιτόχωρο και Αλεποχώρι.

Ειδικότερα, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε χθες το μεσημέρι από τη θαλάσσια περιοχή ακτής Πλάκας Λιτόχωρου, 74χρονος ημεδαπός.

Ο ηλικιωμένος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τη Λιμενική Αρχή Πλαταμώνα που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Επιπρόσθετα, μεσημβρινές ώρες χθες ανασύρθηκε νεκρός κι ένας 88χρονος ημεδαπός από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Αλεποχωρίου Αττικής.

Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας “Θριάσιο”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ στη Μεσσήνη

Σεισμική δόνηση 3,2 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (15/9) στη Μεσσήνη.

Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα δυτικά της Μεσσήνης.

ΕΛΑΣ: Αυτό είναι το μικρότερο περιπολικό που θα κυκλοφορεί στο κέντρο της Αθήνας- Σε ποιους δρόμους θα περιπολεί

Η ελληνική αστυνομία εμπλουτίζει διαρκώς τον μηχανοκίνητο στόλο της, μία από τις νεότερες προσθήκες αποτελεί και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης Eco Car.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, το μικρότερο περιπολικό που έχει στο στόλο της θα περιπολεί στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας περιλαμβάνει το «τρίγωνο» που σχηματίζουν οι πλατείες Συντάγματος, Ομόνοιας και Μοναστηρακίου και μέσα σε αυτό περικλείονται όλα τα τραπεζικά ιδρύματα, Υπουργεία, μερικές από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις της χώρας και φυσικά η Βουλή των Ελλήνων.

Πέρα από τα κλασικά περιπολικά της αστυνομίας, τις μοτοσικλέτες και τα πεζά περίπολα, η ελληνική αστυνομία έχει στη διάθεσή της και το μικρό ηλεκτρικό Eco Car που έχει αυτονομία 100 έως 120 χιλιόμετρα και μπορεί να κινηθεί με ευκολία σε ιδιαίτερα στενούς δρόμους.

«Πέθαναν» τη Μαίρη Λίντα – Η απάντηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Διέψευσε ο Σπύρος Μπιμπίλας την «είδηση» που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το απόγευμα της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου ότι η τραγουδίστρια Μαίρη Λίντα έφυγε από τη ζωή.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΕΗ έγραψε στα social media πως ότι η Μαίρη Λίντα χαίρει άκρας υγείας και φιλοξενείται στο Γηροκομείο Αθηνών.

«Όσοι διαδίδουν ότι η αγαπημένη μας σπουδαία τραγουδίστρια Μαίρη Λίντα έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ας σταματήσουν… Η Μαίρη Λίντα χαίρει άκρας υγείας στο Γηροκομείο Αθηνών», έγραψε συγκεκριμένα.

Τα τελευταία χρόνια, η σπουδαία τραγουδίστριαδιαμένει στο Δημόσιο Γηροκομείο Αθηνών και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υγείας. Η αναστάτωση που δημιούργησε η φήμη για τον «θάνατό» της, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί φίλοι και θαυμαστές να την αποχαιρετήσουν με αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Xειροπέδες σε 41χρονο που πουλούσε πλαστά έγγραφα σε μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης (12/9) στο κέντρο της Αθήνας ένας 41χρονος αλλοδαπός από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, ενώ αναζητείται συνεργός του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμων που δραστηριοποιούνταν στην κατάρτιση ή νόθευση διάφορων τύπων πλαστών εγγράφων και δελτίων προς περαιτέρω πώληση σε παράτυπους αλλοδαπούς, με σκοπό τη διευκόλυνση της εισόδου και παραμονής τους στο ελληνικό έδαφος ή στην έξοδο τους από αυτό, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Έπειτα από έρευνα στην κατοχή και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 271 κενά διπλώματα οδήγησης
  • 210 κενές άδειες διαμονής
  • 183 κενές σελίδες VISA
  • 143 κενές ταυτότητες,
  • 137 κενές σελίδες αδειών διαμονής
  • 127 κενές σελίδες διαβατηρίων
  • 100 υδατοφραφήματα Κύπρου
  • 50 υδατογραφήματα αδειών οδήγησης Ελλάδας
  • 20 υδατογραφήματα διαβατηρίων Γεωργίας
  • 2 ταινίες ρολό με ιριδίζοντα υδατογραφήματα
  • 2 κενές άδειες εργασίας Ιταλίας
  • τα χρηματικά ποσά των 13.740 ευρώ και 500 δολαρίων ΗΠΑ
  • 2 κινητά τηλέφωνα
  • τηλεχειριστήριο και κλειδιά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Κακοκαιρία Daniel – Νίκος Οικονομόπουλος: Έδωσε την αμοιβή του από συναυλία στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χθες (13/9) στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο προκειμένου να απολαύσει την συναυλία του Νίκου Οικονομόπουλου. Μάλιστα, ο δημοφιλής καλλιτέχνης ανακοίνωσε ότι ολόκληρο το ποσό της αμοιβής του από την συναυλία θα πάει στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας οι οποίοι επλήγησαν από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Σημειώνεται πως ο Νίκος Οικονομόπουλος εμφανίστηκε στο στάδιο για συνολικά τρεις ώρες, ερμηνεύοντας τραγούδια από την αρχή της καριέρας του μέχρι και τις πιο πρόσφατες επιτυχίες.

Κατά την διάρκεια της συναυλίας ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής ανακοίνωσε πως το ποσό της αμοιβής του από τη συναυλία του στο Ηράκλειο θα πάει στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, οι οποίοι μετρούν τις πληγές τους από το πέρασμα της Θεομηνίας που κατέστρεψε τους κόπους μιας ζωής, προχωρώντας έτσι σε μία κίνηση ανθρωπιάς.

Χαρακτηριστικά είπε: «Η συναυλία αυτή είναι αφιερωμένη στη χώρα μας και όσα συνέβησαν στη Θεσσαλία. Απόψε η βραδιά, τουλάχιστον από την δική μου πλευρά, η αμοιβή μου θα πάει κατευθείαν στη Θεσσαλία».

Ηράκλειο: Τον αναζητούσαν τρεις μέρες και τελικά έμαθαν ότι βρίσκεται στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ

Ένα τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο Ηράκλειο με έναν άνδρα τον οποίοι οι συγγενείς του τον αναζητούσαν από το βράδυ της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, αργά χθες το βράδυ ενημερώθηκαν πως βρίσκεται στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ένας 58χρονος άνδρας, ο οποίος διατηρεί κατάστημα στο κέντρο του Ηρακλείου, αισθάνθηκε αδιαθεσία και κάλεσε ο ίδιος ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο,  κατά τη διακομιδή του στο ΠΑΓΝΗ κατέληξε από ανακοπή. Μεταφέρθηκε στα ΤΕΠ και από εκεί στο νεκροτομείο, χωρίς ωστόσο οι συγγενείς του να γνωρίζουν λεπτομέρειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 58χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του και έπαιρνε αγωγή.

Η κόρη του η οποία είναι έγκυος στον 9ο μήνα ξεκίνησε να τον αναζητά μαζί με τον σύζυγό της, μη γνωρίζοντας τι είχε συμβεί στον πατέρα της. Έτσι έπειτα από πολλά τηλεφωνήματα και αρκετές προσπάθειες κατάφεραν να μάθουν ότι ο άνθρωπός τους βρίσκεται στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, όπως είναι λογικό οι δικοί του άνθρωποι είναι συντετριμμένοι από την απώλεια του 58χρονου αλλά και πολύ θυμωμένοι με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το συγκεκριμένο περιστατικό καθώς δεν ειδοποιήθηκαν έγκαιρα ότι ο 58χρονος βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ