Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Κατερίνη: Ηλικιωμένη παρίστανε την τραπεζική υπάλληλο – Απέσπασε 2.750 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό

Απάτη με δήθεν τραπεζική υπάλληλο εξιχνιάστηκε στην Κατερίνη. Η 73χρονη απέσπασε το ποσό των 2.750 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό ενός άνδρα.

Ειδικότερα, για την απάτη σχηματίσθηκε δικογραφία από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σε βάρος της 73χρονης από τη Γερμανία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τον Οκτώβριο του 2022, η γυναίκα παριστάνοντας την τραπεζική υπάλληλο επικοινώνησε με άνδρα στην περιοχή και με πρόσχημα χορήγησης δανείου, απέσπασε τραπεζικούς κωδικούς και αφαίρεσε από τον τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 2.750 ευρώ.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 2 άτομα, σε λογαριασμούς των οποίων μεταφέρθηκε το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Μαρτυρία-σοκ θύματος bullying: «Ήρθε και μου κατέβασε το παντελόνι – Μου έχει μείνει τραύμα από τότε»

Τρομακτικές διαστάσεις έχουν πάρει τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά εκφοβισμού και βίας στα σχολεία. Μία 23χρονη σήμερα γυναίκα μίλησε για το bullying που δέχθηκε όταν ήταν μαθήτρια γυμνασίου, το οποίο όπως αποκάλυψε της άφησε ψυχολογικό τραύμα.

Ειδικότερα, η 23χρονης μιλώντας στο OPEN εξομολογήθηκε πως βίωνε σωματική και λεκτική βία. «Ήρθε μια μέρα μπροστά στο προαύλιο και μου κατέβασε το παντελόνι. Μου έχει μείνει τραύμα από τότε, δεν το είπα ούτε στους γονείς μου ούτε στους καθηγητές μου», είπε συγκεκριμένα.

Και πρόσθεσε: «Θεώρησα ότι φταίω εγώ για κάποιο λόγο, χωρίς να φταίω εγώ βέβαια. Είναι πολύ άσχημα τα συναισθήματα για ένα παιδί γιατί τώρα, μετά από τόσα χρόνια, ακόμα το σκέφτομαι και στεναχωριέμαι. Ίσως να συμπεριφερόμουν και εγώ άσχημα μετά από αυτό».

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα περιστατικά βίας και μπούλινγκ μεταξύ των μαθητών έχουν γίνει πια μάστιγα και ένα στα τρία παιδιά υφίσταται σχολικό εκφοβισμό, είτε λεκτικό είτε σωματικό.

Ασπρόπυργος: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε σε εργοστασιακό χώρο – Εκτεταμένες υλικές ζημιές

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής 3 Αυγούστου σε εργοστασιακό χώρο με ανακυκλώσιμα υλικά στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε στον αύλειο χώρο κι επεκτάθηκε στο εσωτερικό του εργοστασίου όπου σημειώθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες δύο φορτηγά της εταιρείας κάηκαν ολοσχερώς, ενώ ένα τρίτο υπέστη μικρότερες υλικές ζημιές.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα που κατάφεραν να την περιορίσουν, πριν αυτή επεκταθεί σε διπλανά κτίρια, σε ένα εκ των οποίων μάλιστα στεγάζεται και επιχείρηση με καύσιμα.

Σεισμός 3,3 Ρίχτερ κοντά στην Πύλο

Σεισμική δόνηση 3,3 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας κοντά στην Πύλο.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός 3,3 της Κλίμακας Ρίχτερ είχε εστιακό βάθος 11 χλμ. και επίκεντρο 7 χλμ. δυτικά – νοτιοδυτικά της Πύλου.

Κρήτη: Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 67χρονη από παραλία στη Χερσόνησο

Νεκρή εντοπίστηκε μια 67χρονη το μεσημέρι της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή στο λιμάνι της Χερσονήσου στην Κρήτη.

Ειδικότερα, στην άτυχη γυναίκα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του Ιατρικού Κέντρου Χερσονήσου, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από τη Λιμενική Αρχή Χερσονήσου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία ΠΑΓΝΗ.

Ρόδος: Εντοπίστηκαν 17 μετανάστες – Χειροπέδες στους δύο διακινητές τους

Ταχύπλοο σκάφος στην θαλάσσια περιοχή «Φαληράκι» εντόπισε το Λιμενικό Σώμα τις πρωινές ώρες της Κυριακής 3 Αυγούστου να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές της Ρόδου.

Ειδικότερα, το εν λόγω σκάφος στη θέα του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ προσπάθησε να διαφύγει, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Άμεσα, έγινε χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων από το πλήρωμα του Λιμενικού με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του.

Οι συνολικά 19 αλλοδαποί επιβαίνοντες (16 άνδρες και 3 γυναίκες) του ταχύπλοου σκάφους, περισυλλέγησαν από το πλήρωμα του Περιπολικού σκάφους και μεταφέρθηκαν στον λιμένα Ρόδου, ενώ δύο εκ των ανωτέρω ατόμων, ένας 35χρονος και ένας 18χρονος, αναγνωρίστηκαν ως διακινητές.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι διακινητές, ενώ το ταχύπλοο ρυμουλκήθηκε στο νέο Καρνάγιο Ρόδου και εν συνεχεία κατασχέθηκε.

Κρήτη: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος που προσέφερε αλκοόλ σε ανήλικη

Στη σύλληψη ενός 40χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης προέβησαν οι αρχές στην Ιεράπετρα το βράδυ του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο καταστηματάρχης επέτρεψε την είσοδο και κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικη.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα το κορίτσι κατανάλωσε αρκετή ποσότητα αλκοόλ καταλήγοντας στο νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχει, ωστόσο, κάποιο κίνδυνο η υγεία της.

Ο 40χρονος ιδιοκτήτης, συνελήφθη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου.

Ζάκυνθος: Τέσσερις προσαγωγές ανηλίκων για πιθανό εμπρησμό στο Καλαμάκι

Με την κατηγορία του εμπρησμού προσήχθησαν από πυροσβέστες το βράδυ της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου τέσσερις ανήλικοι στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου. Νωρίτερα είχε ξεσπάσει φωτιά στην περιοχή Καλαμάκι Ζακύνθου, πολύ κοντά σε σπίτια και τουριστικά καταλύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η φωτιά πρόλαβε να κάψει σχεδόν 1,5 στρέμμα, καθώς οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου έφτασαν άμεσα στο σημείο και την έσβησαν.

Στη συνέχεια, προχώρησαν στην προσαγωγή των 4 ανηλίκων, αλβανικής καταγωγής, ως υπόπτων εμπρησμού στη συγκεκριμένη πυρκαγιά.

Οι προσαχθέντες βρίσκονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και γίνεται έρευνα για το αν η φωτιά μπήκε από πρόθεση ή από αμέλεια, κατά τη διάρκεια ή και ως παιχνίδι, από τους 4 ανήλικους.

Τροχαίο στην Λαμία: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε μάντρα – Στο νοσοκομείο η οδηγός – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (3/9) λίγο μετά τις 21:00 στην Λαμία.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του στην νότια πλευρά της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Ταϋγέτου με αποτέλεσμα να καρφωθεί σε τοίχο σπιτιού.

Όπως μεταδίδει το lamia.gr, οδηγός του αυτοκινήτου ήταν μία γυναίκα η οποία διακομίσθηκε στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα.

 

Φωτιά σε χώρο εργοστασίου στον Ασπρόπυργο

Φωτιά ξέσπασε σε χώρο εργοστασίου στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 22.25 σε εργοστασιακό χώρο επί της οδού Κερκύρας στον Ασπρόπυργο Αττικής, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ