Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Λαμία: Γυναίκα έκλεψε φαρμακείο αλλά την έπιασε η κάμερα- ΒΙΝΤΕΟ

Την τακτική που χρησιμοποιούν οι γυναίκες Ρομά για να κλέψουν αποκαλυπτει το περιστατικό που κατέγραψε η κάμερα σε φαρμακείο της Λαμίας.

Σύμφωνα με το Lamiareport.gr οι κλοπές των γυναικών Ρομά είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνά στην Λαμία και αυτή τη φορά το περιστατικό καταγράφηκε από κύκλωμα ασφαλείας καταστήματος και συγκεκριμένα φαρμακείου στη Λαμία.

Οι δύο γυναίκες με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν να κλέψουν πράγματα αξίας περίπου 70 ευρώ από το φαρμακείο στη Λαμία, κυρίως γάλα σε σκόνη και καλλυντικά. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, που έχει στην κατοχή της και το πρωτότυπο βίντεο όπου είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπα των δράστιδων.

Δείτε το βίντεο: 

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό: Οδηγός στη Λαμία κάνει διπλή προσπέραση σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης – ΒΙΝΤΕΟ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που καταγράφει διπλή προσπέραση μέσα στην πόλη της Λαμίας και ενώ από το απέναντι ρεύμα έρχεται αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr, την τελευταία στιγμή, ο οδηγός που κάνει την απαράδεκτη αυτή προσπέραση, αποφεύγει με ελιγμό το αντιθέτως κινούμενο όχημα αλλά και το παρκαρισμένο που βρισκόταν μπροστά του.

Ο δρόμος είναι η οδός Παπαποστόλου στο ύψος που τελειώνει η Αρκαδίου.

Γλυφάδα: Φωτιά σε διαμέρισμα – Απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε διαμέρισμα επί της οδού Μυστρά στη Γλυφάδα Αττικής.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ειδικό βραχιονοφόρο και κλιμακοφόρο όχημα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Π.Υ., τρία άτομα που ήταν στο διαμέρισμα, απεγκλωβίστηκαν μέσω του κλιμακοστασίου.

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος δύο ανδρών-Άρπαξαν με τη χρήση βίας τσάντες με 16.500 ευρώ

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς ληστεία σε βάρος δύο ανδρών, από τους οποίους οι δράστες άρπαξαν δύο τσάντες που περιείχαν 16.500 ευρώ στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν στοιχεία και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 48χρονου ημεδαπού, ο οποίος παραχώρησε, έναντι αμοιβής, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που ανήκει στην ιδιοκτησία του σε δύο συνεργούς του.

Οι δύο αυτοί συνεργοί, ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου 2020 ακολούθησαν δύο ημεδαπούς που κινούνταν πεζή σε περιοχή της Καλαμαριάς και στη συνέχεια, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν δύο τσάντες που είχαν στην κατοχή τους και οι οποίες περιείχαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 16.500 ευρώ και προσωπικά έγγραφα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 48χρονου βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων αλλά και της αμοιβής που του καταβλήθηκε.

Κομοτηνή: Καταγγελία για ασθενή που ζυγίζει 360 κιλά – Το ΕΚΑΒ αρνείται τη διακομιδή του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο λόγω βάρους

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η διαδικτυακή ομάδα «Συνήγορος των ΑΜεΑ» και αφορά στην περίπτωση του 60χρονου Σερήφ Σιαχίν που ζει στην Κομοτηνή και παραμένει για περισσότερα από 15 χρόνια καθηλωμένος στο κρεβάτι του.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στο thesstoday.gr ο δημιουργός της ομάδας Ανδρέας Μπαρδάκης, ο Σερίφ Σιαχίν που ζει στην Κομοτηνή ζυγίζει 360 κιλά και το ΕΚΑΒ αρνείται να του παρέχει υπηρεσίες εξαιτίας του βάρους του, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη μεταφορά του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Όπως αναφέρει στο τοπικό μέσο ο κ.Μπαρδάκης, το ζήτημα ήρθε στην επιφάνεια όταν ο Σερίφ χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ωστόσο, η απάντηση που έλαβε από το 112 ήταν ότι επειδή είναι υπέρβαρος δεν μπορούν να του στείλουν ασθενοφόρο.

Μάλιστα, ο άνδρας είναι για περισσότερα από 15 χρόνια καθηλωμένος στο κρεβάτι του και με μοναδικό στήριγμα τη σύζυγό του, προσπαθεί να επιβιώσει σε δυσμενείς συνθήκες, αφού η υπερμεγέθης σωματική διάπλαση του 60χρονου «απαγορεύει» ουσιαστικά τη μετακίνησή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να απευθύνεται συχνά στον ιδιωτικό τομέα για το ζήτημα της υγείας του.

Πηγή: xronos.gr

«Ο άνθρωπος ταλαιπωρείται καθώς κανένα νοσοκομείο δεν δέχεται να τον νοσηλεύσει, ενώ το μόνο που συμβαίνει είναι να του στέλνουν που και που έναν γιατρό για να του πάρει αίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρδάκης κι έπειτα επισημαίνει την άμεση ανάγκη για βοήθεια τονίζοντας πως «κατά διαστήματα πονάει και χρειάζεται έναν γιατρό να του κάνει μια ένεση για να ανακουφιστεί».

Επιπρόσθετα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι, ο Γολγοθάς όμως δεν σταματά εδώ, καθώς ο 58χρονος έχει λάβει έγκριση για να ακολουθήσει μια προτεινόμενη θεραπεία από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, την οποία όμως δεν μπορεί να εφαρμόσει, καθώς πρώτα θα πρέπει να υποβληθεί σε ορισμένες ειδικές εξετάσεις σε οργανωμένο νοσοκομείο που το νοσοκομείο της πόλης του δεν προωθεί.

«Ο προηγούμενος γιατρός του νοσοκομείου είχε προτείνει μια θεραπεία για να χάσει κιλά -αυτή μπορεί να γίνει μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου- και μάλιστα με εξώδικο που είχε στείλει ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης να έρθουν να τον πάρουν, το νοσοκομείο απάντησε θετικά. Πλην όμως, παρήγγειλε ειδικές εξετάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν σε ένα οργανωμένο νοσοκομείο. Αυτό ωστόσο, πρέπει να το προωθήσει το νοσοκομείο Κομοτηνής. Κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί, ενώ έχει περάσει καιρός» καταλήγει ο δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας «Συνήγορος των ΑΜεΑ» Ανδρέας Μπαρδάκης.

Η απάντηση του νοσοκομείου

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου έπειτα από το εξώδικο του προηγούμενου δικηγόρου του απέστειλε απάντηση στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, μια σειρά εξετάσεων στις οποίες έπρεπε να υποβληθεί ο 58χρονος Σερίφ, ενώ παράλληλα ανέγραφε στοιχεία για την εκτίμηση της κλινικής του κατάστασης.

Ναυάγιο στην Πύλο: Συνταράσσουν οι μαρτυρίες των διασωθέντων – «Περίπου 100 παιδιά είναι στα αμπάρια»

Όσο περνούν οι ώρες νέες τραγικές πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα για τις συνθήκες του ναυαγίου με μετανάστες και πρόσφυγες στην Πύλο.

Ένας από τους διασωθέντες είπε σε γιατρό, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ότι «περίπου 100 παιδιά είναι στα αμπάρια» του αλιευτικού που βυθίστηκε. Μέχρι στιγμής οι διασώστες επιβεβαιώνουν ότι έχουν διασωθεί κυρίως άνδρες, οι οποίοι βρίσκονταν στα εξωτερικά μέρη του αλιευτικού.

Παναγιώτης Νίκας: Τα γυναικόπαιδα ήταν στα αμπάρια και πνίγηκαν

Για ανείπωτη τραγωδία έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Λαβίθη και της Στεφανίας Κασσίμη στον Realfm 97,8.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 78 σοροί μεταναστών. «Έχουμε νοικιάσει ένα ψυγείο η Περιφέρεια για να τους μεταφέρουμε στα νεκροτομεία στην Κόρινθο και στον Πειραιά», είπε ο Παναγιώτης Νίκας.

Και συνέχισε: «Εκείνο που είναι δραματικό είναι ότι έχουν διασωθεί μόνο άνδρες νεαρής ηλικίας γύρω στα 25 χρόνια και καθόλου γυναίκες και παιδιά».

Σε ερώτηση αν έχει πληροφορηθεί τι έχει συμβεί στις γυναίκες και τα παιδιά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου απάντησε: «Ότι ήταν κάτω στα αμπάρια τα γυναικόπαιδα και ότι, όπως τούμπαρε το πλοίο εγκλωβίστηκαν μέσα και πνίγηκαν».

Ακούστε το ηχητικό:

Άνδρες οι περισσότεροι διασωθέντες 

Ο εθελοντής διασώστης Κωνσταντίνος Βλαχονικολός είπε στο πρακτορείο Associated Press ότι σχεδόν όλοι οι επιζώντες είναι άνδρες. «Ήταν όλοι εξαντλημένοι. Πως θα μπορούσαν να μην είναι;», ανέφερε ο εθελοντής.

Διασώστες είπαν στο πρακτορείο ότι πολλοί άνθρωποι δεν γνώριζαν κολύμπι αλλά επέπλευσαν γιατί κρατήθηκαν από κομμάτια του αλιευτικού ενώ κανείς δεν φορούσε σωστικό σωσίβιο.

Η επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού στην Καλαμάτα, Κατερίνα Τσάτα περιέγραψε την περίθαλψη των διασωθέντων. «Ουσιαστικά ζητούσανε βοήθεια με την έννοια ότι οι άνθρωποι αυτοί πραγματικά πονούσαν και υπέφεραν. Κάποιοι είχαν βρεγμένα ρούχα. Από εκεί και πέρα ξέρανε ελάχιστα αγγλικά. Εμείς δεν γνωρίζουμε αραβικά αλλά η γλώσσα του σώματος μιλούσε και έλεγε ότι πραγματικά είναι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι», είπε στον Alpha η Κατερίνα Τσάτα.

Τι είπαν στις καταθέσεις τους

Στις πρώτες τους καταθέσεις που έδωσαν οι μετανάστες που διασώθηκαν στα στελέχη του λιμενικού άρχισαν να δίνουν πληροφορίες για το ναυάγιο. «Ξεκινήσαμε από τη Λιβύη. Πηγαίναμε στην Ιταλία. Άγνωστο πως το σκάφος άρχισε να μπάζει νερά. Υπήρχαν άτομα στο αμπάρι του πλοίου», φέρεται να κατέθεσε ένας από τους διασωθέντες.

«Το σκάφος άρχισε να κλυδωνίζεται δεξιά και αριστερά. Και μετά ανετράπη» ανέφεραν μετανάστες που διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr. «Υπήρχε κόσμος στο αμπάρι του πλοίου. Πιθανότατα τσακώθηκαν και άρχισε καυγάς» πρόσθεσαν.

Αλεξίου: Οι πληροφορίες λένε για πολλά άτομα στο εσωτερικό του αλιευτικού 

«Συνεχίζουμε να επιχειρούμε ανοιχτά της Πύλου και θα το κάνουμε και τη νύχτα, με τη συνδρομή του C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας» επιβεβαίωσε ο Νικόλαος Αλεξίου, Πλωτάρχης και εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας,

«Όταν το σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε το αλιευτικό σκάφος 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, στο εξωτερικό κατάστρωμά του ήταν στοιβαγμένα πολλά άτομα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξίσου πολλά άτομα ήταν και στο εσωτερικό αλλά ακριβή αριθμό δεν μπορούμε να έχουμε» ανέφερε αρχικά ο κ. Αλεξίου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου.

Θανάσης Βασιλόπουλος: Οι διασωθέντες λένε ότι ήταν περισσότερα από 500 άτομα στο σκάφος

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε ότι οι διασωθέντες αναφέρουν πως πάνω στο σκάφος ήταν περισσότερα από 500 άτομα. «Νομίζω ότι έχουν ψαλιδιστεί οι ελπίδες για να βρεθεί κάποιος ζωντανός. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ελπίδες πλέον», είπε ο Θανάσης Βασιλόπουλος στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Λαβίθη και της Στεφανίας Κασσίμη στον Realfm 97,8.

Μάλιστα εξήγησε ότι το νοσοκομείο της περιοχής δέχεται τηλεφωνήματα από συγγενείς όσων επέβαιναν στο αλιευτικό που ψάχνουν να εντοπίσουν τους δικούς τους ανθρώπους. «Μας ενημέρωσε το νοσοκομείο ότι δέχονται τηλέφωνα αν υπάρχουν εκεί παιδιά και φιλοξενούνται. Είναι πραγματικά 104 άνδρες (σ.σ. διασωθέντες) έφηβοι από 16 έως 41 ετών. Οι ίδιοι αυτό που λένε ότι υπήρχαν παιδιά και γυναίκες μεταξύ τους που φιλοξενούνταν στα αμπάρια του σκάφους».

Ακούστε το ηχητικό:
Προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους

Για τους μετανάστες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Καλαμάτας μίλησε στο enikos.gr ο καρδιολόγος του νοσηλευτικού ιδρύματος Μανώλης Μάκαρης, ο οποίος τόνισε ότι η μεγαλύτερη ανάγκη που έχουν αυτή τη στιγμή οι διασωθέντες είναι να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους.

«Το δύσκολο εγχείρημα αυτή τη στιγμή είναι να βρουν τρόπο επικοινωνίας με τους δικούς τους ανθρώπους, ώστε να τους βεβαιώσουν ότι είναι καλά», είπε ο καρδιολόγος και έπειτα συμπλήρωσε πως «συγκινήθηκα ιδιαίτερα όταν έδωσα το κινητό μου τηλέφωνο σε έναν μετανάστη που κατάφερε να μιλήσει με την οικογένειά του».

«Μόλις έκλεισε το τηλέφωνο, άρχισαν να μου στέλνουν μηνύματα συγγενείς άλλων διασωθέντων που βρήκαν το τηλέφωνό μου βλέποντας την κλήση. Με ρωτούσαν αν ζούσαν οι δικοί τους ή αν πέθαναν. Δεν ήξερα τι να απαντήσω», τόνισε στο enikos.gr ο κ. Μάκαρης.

Παράλληλα, αναφερόμενος στον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο σκάφος ο ίδιος αποκάλυψε πως σύμφωνα με μαρτυρία μετανάστη τα άτομα που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος ήταν περίπου 750.

Ναυάγιο στην Πύλο: Η ακτιβίστρια που ειδοποίησε τις αρχές αποκαλύπτει τους διαλόγους της με τους μετανάστες

H ακτιβίστρια η οποία ανέφερε πως ειδοποίησε πρώτη τις ελληνικές αλλά και τις ιταλικές αρχές για το ναυάγιο στην Πύλο, έδωσε λεπτομέρειες μέσω Facebook για τα γεγονότα που οδήγησαν στην τραγωδία με 79 νεκρούς μετανάστες.

Συγκεκριμένα, με μία ανάρτηση της στο Facebook η γυναίκα δίνει πληροφορίες για την κατάσταση των ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος φέρνοντας, συγχρόνως, στο φως διαλόγους που είχε με μετανάστες που βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Η Nawal Soufi έγραψε όσα της μετέφεραν οι μετανάστες μέσα από το πλοίο, μαρτυρίες που όπως τονίζει η ίδια δημοσιεύει προκειμένου οι δημοσιογράφοι να τις αξιοποιήσουν για τα ρεπορτάζ τους.

«Στις 13 Ιουνίου 2023, τις πρώτες πρωινές ώρες, μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος φορτωμένο με 750 άτομα επικοινώνησαν μαζί μου και μου μίλησαν για την κατάστασή τους. Έπειτα από πέντε ημέρες ταξιδιού, το νερό είχε τελειώσει, ο οδηγός της βάρκας τους είχε εγκαταλείψει στην ανοιχτή θάλασσα, ενώ υπήρχαν κι έξι πτώματα στο σκάφος. Οι μετανάστες δεν γνώριζαν ακριβώς πού βρίσκονταν, αλλά χάρη στον άμεσο εντοπισμό του δορυφορικού τηλεφώνου Turaya, μπόρεσα να μάθω την ακριβή τους θέση και να ειδοποιήσω τις αρμόδιες αρχές», γράφει στην ανάρτησή της.

«Όλη την ώρα με ρωτούσαν τι έπρεπε να κάνουν και τους έλεγα συνεχώς ότι η ελληνική βοήθεια θα ερχόταν. Σε αυτό το τελευταίο τηλεφώνημα, ο άνθρωπος με τον οποίο μιλούσα μου είπε : “Νιώθω ότι αυτή θα είναι η τελευταία μας νύχτα στη ζωή”», πρόσθεσε.

Δείτε την ανάρτηση της στο Facebook

«Εξουσιοδοτώ τους δημοσιογράφους που επικοινωνούν μαζί μου αυτές τις ώρες να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δήλωση για να καταγράψουν μέρος της δυναμικής των γεγονότων που σημειώθηκαν χθες.

Στις 13 Ιουνίου 2023, τις πρώτες πρωινές ώρες, μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος φορτωμένο με 750 άτομα επικοινώνησαν μαζί μου και μου μίλησαν για την κατάστασή τους. Έπειτα από πέντε ημέρες ταξιδιού, το νερό είχε τελειώσει, ο οδηγός της βάρκας τους είχε εγκαταλείψει στην ανοιχτή θάλασσα, ενώ υπήρχαν κι έξι πτώματα στο σκάφος. Οι μετανάστες δεν γνώριζαν ακριβώς πού βρίσκονταν, αλλά χάρη στον άμεσο εντοπισμό του δορυφορικού τηλεφώνου Turaya, μπόρεσα να μάθω την ακριβή τους θέση και να ειδοποιήσω τις αρμόδιες αρχές.

Ωστόσο, η κατάσταση περιπλέχθηκε όταν μια βάρκα πλησίασε το σκάφος, έδεσε σχοινιά σε δύο σημεία του σκάφους κι από εκεί άρχισαν να πετάνε μπουκάλια με νερό. Οι μετανάστες αισθάνθηκαν μεγάλο κίνδυνο, καθώς φοβήθηκαν ότι τα σχοινιά θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανατροπή της βάρκας και ότι η προσπάθεια να πάρουν τα μπουκάλια με το νερό θα μπορούσε να προκαλέσει τη βύθισή του σκάφους.

Για το λόγο αυτό, απομακρύνθηκαν ελαφρώς από το πλοίο, ώστε να αποφύγουν ένα ενδεχόμενο ναυάγιο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η κατάσταση στο σκάφος έγινε ακόμη πιο δραματική: οι μετανάστες ήταν μπερδεμένοι και δεν καταλάβαιναν αν επρόκειτο για επιχείρηση διάσωσης ή για έναν τρόπο να θέσουν τη ζωή τους σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο. Παρέμεινα σε επαφή μαζί τους μέχρι τις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδας, προσπαθώντας να τους καθησυχάσω και να τους βοηθήσω να βρουν μια λύση. Όλη την ώρα με ρωτούσαν τι έπρεπε να κάνουν και τους έλεγα συνεχώς ότι η ελληνική βοήθεια θα ερχόταν.

Σε αυτό το τελευταίο τηλεφώνημα, ο άνθρωπος με τον οποίο μιλούσα μου είπε : “Νιώθω ότι αυτή θα είναι η τελευταία μας νύχτα στη ζωή”. Όταν οι μετανάστες απομακρύνθηκαν ελαφρώς από τη βάρκα, δεν υπήρχε πρόθεση να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ιταλία, γιατί δεν θα ήξεραν πώς να πλεύσουν στα ιταλικά ύδατα, καθώς ο πραγματικός οδηγός της βάρκας έλειπε και ρωτούσαν συνεχώς τι να κάνουν.

Χρειάζονταν οπωσδήποτε βοήθεια στα νερά όπου βρίσκονταν, και αν μου είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ιταλία, προφανώς θα είχα στείλει ενημέρωση στη Μάλτα, την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά οι μετανάστες δεν είπαν ποτέ κάτι τέτοιο.

Είναι ποτέ δυνατόν η φυγή των μεταναστών από την κατάσταση κινδύνου στην οποία βρίσκονταν να ερμηνεύτηκε από τις ελληνικές αρχές ως φυγή από τη διάσωση; Αυτά είναι ερωτήματα που δεν μπορώ να απαντήσω, αλλά μπορώ να βεβαιώσω ότι αυτοί οι άνθρωποι ζητούσαν πάντα να διασωθούν από οποιαδήποτε χώρα.

Αυτή είναι η τελευταία ακριβής θέση που εστάλη από το δορυφορικό τηλέφωνο Turaya και κοινοποιήθηκε στη Μάλτα, την Ελλάδα και την Ιταλία:

Θέση στις 15.10 ώρα Ελλάδας.
Lat N 036 Deg 008’059.660″ Lon E 021 Deg 002’009.749″

Καθ’ όλη τη διάρκεια του απογεύματος και μέχρι τις 11 το βράδυ δεν έκανα τίποτα άλλο από το να καθησυχάζω τους ανθρώπους που τηλεφωνούσαν από το σκάφος, εξηγώντας τους ότι οι αρμόδιες αρχές είχαν τη θέση του σκάφους εδώ και πολλές ώρες και ότι σίγουρα θα έφτανε βοήθεια. Το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να διαχειριστούν την κατάσταση πανικού που επικρατούσε στο πλοίο».

Θρίλερ στην Εύβοια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές στην Εύβοια, έπειτα από τον εντοπισμό μίας νεκρής γυναίκας μέσα στο σπίτι της.

«Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της» δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων στο evima.gr.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η γυναίκα ήταν περίπου 50 ετών ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Όπως ανέφεραν περίοικοι στο τοπικό μέσο, η γυναίκα και ο σύζυγός της ζούσαν κάτω από δύσκολες συνθήκες, με το σπίτι τους να είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, ενώ το ζευγάρι δεν είχε παιδιά.

Τέλος, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί από την ασφάλεια της Χαλκίδας έσπευσαν στο σημείο με τις έρευνες για τα αίτια τα οποία προκάλεσαν τον θάνατο της γυναίκας να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Εθνικό Πένθος: Κανονικά Πανελλήνιες και προαγωγικές εξετάσεις – Τι θα ισχύσει με τα Δημοτικά

Κανονικά θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις και οι προαγωγικές, καθώς η διαδικασία δεν επηρεάζεται από το Εθνικό Πένθος που κηρύχθηκε λόγω του ναυαγίου στην Πύλο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

«Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι κατά τη διάρκεια του τριήμερου εθνικού πένθους, οι πανελλαδικές, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς και οι εξετάσεις της ειδικής περιόδου των ΕΠΑΛ και ΓΕΛ και ΙΕΚ, αλλά και η ημέρα λήξης μαθημάτων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν κανονικά», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ