Ναυάγιο στην Πύλο – Αλεξίου στον ΑΝΤ1: Η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί και το βράδυ με την συνδρομή C-130

«Συνεχίζουμε να επιχειρούμε ανοιχτά της Πύλου και θα το κάνουμε και τη νύχτα, με τη συνδρομή του C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας» επιβεβαίωσε ο Νικόλαος Αλεξίου, Πλωτάρχης και εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αναφερόμενος στο ναυαγίο που σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου.

Ανδρουλάκης για το ναυάγιο στην Πύλο: Οι έμποροι ψυχών οδήγησαν εκατοντάδες ανθρώπους σε μια τραγωδία

«Όταν το σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε το αλιευτικό σκάφος 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, στο εξωτερικό κατάστρωμά του ήταν στοιβαγμένα πολλά άτομα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξίσου πολλά άτομα ήταν και στο εσωτερικό αλλά ακριβή αριθμό δεν μπορούμε να έχουμε» ανέφερε αρχικά ο κ. Αλεξίου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου.

«Δυστυχώς έχουμε ανασύρει μέχρι στιγμής 79 νεκρούς και έχουμε καταφέρει να σώσουμε ευτυχώς 104 συνανθρώπους μας, οι 4 εκ των οποίων μεταφέρθηκαν με Super Puma στην Καλαμάτα, διότι έχριζαν άμεσης ιατρικής βοήθειας. Οι υπόλοιποι 100 μεταφέρθηκαν με παραπλέον σκάφος στην Καλαμάτα και εν συνεχεία όσοι έχριζαν βοήθειας μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία» πρόσθεσε.

Ναυάγιο στην Πύλο: Το σκάφος με τους μετανάστες λίγο πριν από την τραγωδία – Φωτογραφίες ντοκουμέντα

«Εμείς σαν ελληνικό λιμενικό είχαμε ενημερωθεί από το αντίστοιχο ιταλικό ότι στην ευρύτερη αυτή θαλάσσια περιοχή υπάρχει ένα αλιευτικό σκάφος. Για αυτόν τον λόγο ενεργοποιήσαμε τα παραπλέοντα πλοία καθώς και εναέριο μέσο της Frontex και εναέριο μέσο του Λιμενικού Σώματος και πλωτό προκειμένου να το εντοπίσουν» συνέχισε.

«Έγινε ο εντοπισμός τους, προσεγγίστηκε από δύο φορτηγά πλοία, το ένα εκ των οποίων του παρείχε τροφοεφόδια, αλλά αρνήθηκε εν συνεχεία οποιαδήποτε συνδρομή, δηλώνοντας κατηγορηματικώς ότι δεν θέλουν τίποτε άλλο από το να πάνε στην Ιταλία. Το ίδιο δήλωσαν και στο πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος που προσέγγισε το αλιευτικό, αλλά επειδή εμείς είδαμε την κατάσταση του πλοίου που ήταν στοιβαγμένα τα άτομα, παραμείναμε στο σημείο. Δυστυχώς τις πρώτες πρωινές ώρες το πλοίο ανετράπη και ευτυχώς ήμασταν στο σημείο και καταφέραμε να σώσουμε 104 επιβαίνοντες» πρόσθεσε.

Τσίπρας για το ναυάγιο στην Πύλο: Ανάγκη να προτάξουμε την ανθρωπιά και να σταθούμε δίπλα στους επιζήσαντες

Αναφορικά με το γεγονός ότι το πλοίο βρέθηκε σε διεθνή ύδατα με κατεύθυνση προς την Ελλάδα ο κ. Αλεξίου ανέφερε: «Αυτοί ξεκίνησαν από την Λιβύη με προορισμό την Ιταλία. Τώρα για ποιον λόγο εξετράπη της πορείας της και βρέθηκε στο Ιόνιο και όχι πιο δυτικά προφανώς είναι λάθος του πλοηγού».

«Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης θα συνεχιστεί και απόψε με την συνδρομή ενός C-130, το οποίο θα φωτίσει τον χώρο με φωτοβολίδες έτσι ώστε τα πλωτά και τα παραπλέοντα που βρίσκονται στην περιοχή να μπορούν να επιχειρήσουν» κατέληξε ο κ. Αλεξίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ