Μαρτυρίες μεταναστών για το ναυάγιο στην Πύλο: «Το σκάφος άρχισε να κλυδωνίζεται δεξιά και αριστερά και μετά ανετράπη»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των μεταναστών που διασώθηκαν από τα νερά της Μεσογείου μετά τη βύθιση του αλιευτικού σκάφους σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί νεκροί 79 άνθρωποι και έχουν διασωθεί 104, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Ναυάγιο στην Πύλο: Στην Καλαμάτα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Το φραστικό επεισόδιο με πολίτες – ΒΙΝΤΕΟ

«Το σκάφος άρχισε να κλυδωνίζεται δεξιά και αριστερά. Και μετά ανετράπη» ανέφεραν μετανάστες που διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr. «Υπήρχε κόσμος στο αμπάρι του πλοίου. Πιθανότατα τσακώθηκαν και άρχισε καυγάς» πρόσθεσαν.

Την ίδια στιγμή οι ελληνικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των διακινητών καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται ανάμεσα στους διασωθέντες. Παράλληλα κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) μεταβαίνει στην Καλαμάτα.

Εκλογές 2023: Σκέψεις για αναβολή του debate λόγω της πολύνεκρης τραγωδίας με τους μετανάστες στην Πύλο

Αυτός είναι ο λόγος που βυθίστηκε το πλοίο – Όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού

«Συνεχίζουμε να επιχειρούμε ανοιχτά της Πύλου και θα το κάνουμε και τη νύχτα, με τη συνδρομή του C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας» τόνισε ο Πλωτάρχης και εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νικόλαος Αλεξίου.

Σχετικά με τους επιβαίνοντες στο πλοίο – αυτούς που έχουν διασωθεί, αυτούς που έχουν ανασυρθεί νεκροί και τον αριθμό των αγνοούμενων – ο κ. Αλεξίου ανέφερε: «Το εξωτερικό τμήμα του πλοίου ήταν γεμάτο με κόσμο, το ίδιο υποθέτουμε και για το εσωτερικό. Μιλάμε για αρκετούς ανθρώπους, χωρίς να μπορούμε να δώσουμε όμως ακριβή αριθμό. Αυτό που αντίκρυσαν οι συνάδελφοί μου όταν πήγαν στο σημείο, αποδεικνύει ότι το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο, αφού οι άνθρωποι ήταν στοιβαγμένοι στο κατάστρωμα. Δεν μπορεί να δοθεί ακριβής αριθμός με ασφάλεια, αλλά σίγουρα το νούμερο είναι πολύ μεγάλο».

Ναυάγιο στην Πύλο: ΜΚΟ είχε προειδοποιήσει για το σκάφος – Ανακρίνονται τρία άτομα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος επιβεβαίωσε ότι το ναυάγιο σημειώθηκε σε ένα από τα βαθύτερα σημεία της Μεσογείου. «Προφανώς από κάποια μετατόπιση των ανθρώπων που ήταν μέσα στο πλοίο, αυτό βυθίστηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά επιχειρώντας να δώσει εξήγηση στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ναυάγιο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι κύριες εθνικότητες των μεταναστών είναι από Συρία, Πακιστάν και Αίγυπτο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ