Εκλογές 2023: Σκέψεις για αναβολή του debate λόγω της πολύνεκρης τραγωδίας με τους μετανάστες στην Πύλο

Βαρύ είναι το κλίμα σε όλα τα κόμματα μετά την ασύλληπτη τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς μετανάστες στο ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου.

Εκλογές 2023: Όλα έτοιμα για το debate των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ

Η νέα αυτή τραγωδία ρίχνει βαριά σκιά στην προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ενώ φαίνεται πως προκαλεί προβληματισμός και για την διεξαγωγή του debate των πολιτικών αρχηγών, που είναι προγραμματισμένο για αύριο, Πέμπτη 15 Ιουνίου.

Πληροφορίες που μετέδωσε το mega αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει μία συζήτηση από τους δημοσιογράφους που θα συμμετάσχουν στην τηλεμαχία για το ενδεχόμενο να ζητηθεί η αναβολή της, έστω για λίγες ημέρες.

Η συζήτηση φαίνεται πως επικεντρώνεται σε ενδεχόμενη αλλαγή της ημερομηνίας του debate. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία σχετική απόφαση, ενώ κανένα από τα πέντε κόμματα δεν θέτει θέμα μη διεξαγωγής της τηλεμαχίας.

Είναι ενδεικτικό, ωστόσο, του κλίματος που επικρατεί το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε την σημερινή ομιλία του στην Πάτρα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε την αναστολή των σημερινών προεκλογικών εκδηλώσεων του κόμματος. Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέβαλε την συνέντευξη που θα παραχωρούσε σήμερα στο Star.

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του τραγικού ναυαγίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου και για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και προστίθεται πως «λόγω του τραγικού ναυαγίου, η προγραμματισμένη για σήμερα προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Πάτρα με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναβάλλεται».

Παράλληλα, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα αναστέλλονται οι σημερινές προεκλογικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λόγω της τραγωδίας με τους μετανάστες στην Πύλο. «Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι νούμερα στις στατιστικές. Είναι άνθρωποι που χρήζουν σεβασμού, είναι ζωές που μετράνε όπως όλες οι άλλες ζωές. Γι’ αυτό, πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να μη ζήσουμε άλλη τέτοια τραγωδία. Δεν πρέπει να αφήσουμε να ναυαγήσει η ανθρωπιά μας», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προστίθεται: «Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, αναστέλλονται οι σημερινές προεκλογικές εκδηλώσεις του κόμματος».

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, λόγω της τραγωδίας στην Πύλο, αναβάλλεται η συνέντευξη που θα παραχωρούσε o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Επίσης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μεταβαίνει εκτάκτως σήμερα, στην Καλαμάτα, λόγω του τραγικού ναυαγίου με τους δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα, το debate θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, στις 21:00.

Οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, θα φτάσουν στο Ραδιομέγαρο, περίπου, στις 8 το βράδυ και θα πάρουν θέση στο ERTNEWS STUDIO.

Την τηλεμαχία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς, ενώ απέναντι από τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα καθίσουν με αλφαβητική σειρά, οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Η Μάρα Ζαχαρέα (STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA).

Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί από το ΕΡΤNEWS, με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα για άτομα με προβλήματα ακοής, την ΕΡΤ1 και την ERT WORLD. Θα μεταδοθεί, επίσης, από το Πρώτο Πρόγραμμα, ενώ θα «ανέβει» και στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX και το ERTFLIX International.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ