Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Κοζάνη: Πήρε αναβολή λόγω Πανελληνίων ο 45χρονος που επιτέθηκε με τσεκούρι στη ΔΟΥ-ΒΙΝΤΕΟ

Την αναβολή της δίκης του 45χρονου δράστη Ν.Κ., ο οποίος είχε εισβάλει με τσεκούρι τον Ιούλιο του 2020 στην Εφορία Κοζάνης προκαλώντας τον θάνατο ενός εργαζόμενου και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων δυο, αποφάσισε το πρωί της Πέμπτης(6/1) το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας.

Αιτία της αναβολής είναι το αίτημα που κατέθεσε ο πρωτόδικα καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη κατηγορούμενος, είναι πως  δίνει αύριο πανελλήνιες εξετάσεις, κάτι που επικαλέστηκε  και ο δράστης της δολοφονίας της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Καταρχάς το αίτημα έγινε αποδεκτό από την εισαγγελέα, η οποία έκανε λόγο για την έννοια της ποινής που είναι όπως είπε ο σωφρονισμός και συνεπώς στο πλαίσιο αυτό και των πανελλήνιων εξετάσεων είναι λογικό να δοθεί η αναβολή, κάτι που δέχθηκε και το δικαστήριο.

Ταυτόχρονα, ο κατηγορούμενος και δράστης της στυγερής και φονικής επίθεσης στη ΔΟΥ Κοζάνης υποστήριξε επίσης πως δεν του έχουν δοθεί σημαντικά έγγραφα της δίκης, ενώ ανέφερε πως υπάρχει σε βάρος του “κακόβουλη πρόθεση” του σώματος!

Κατά την αποχώρηση από τα δικαστήρια Κοζάνης ο κατηγορύμενος αποδοκιμάστηκε από εργαζόμενους της ΔΟΥ Κοζάνης και συγγενικά τους πρόσωπα. Να σημειωθεί πως και αυτή τη φορά ο δράστης της επίθεσης, που κόστισε τη ζωή στον άτυχο εφοριακό Πέτρο Ξανθόπουλο, δεν είχε δικηγόρο.

Πήλιο: Ακόμη μία κακοποίηση ζώου – Πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο – Προσοχή, σκληρές εικόνες

Ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ζώου συνέβη στο Πήλιο, με τραγικό θύμα αυτή τη φορά ένα αδέσποτο σκυλάκι.

Το σκυλάκι “έδωσε μάχη” για να μείνει στη ζωή αφού κάποιος το πυροβόλησε εξ επαφής και χθες βρέθηκε και σκύλος αιμοδότης, αλλά το βράδυ το ζώο ανέβασε υψηλό πυρετό. Η φωτογραφία που “ανέβασε” στα κοινωνικά δίκτυα ο Σταμάτης Παπαδήμος με το νεκρό ζώο συγκλονίζει. Ο αδέσποτος της πλατείας “έφυγε” μέσα από μεγάλη ταλαιπωρία και γλίτωσε από τους αφόρητους πόνους που του προκάλεσαν.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Κλεφτοδήμος, Πρόεδρος Ζωοφιλικής Αδεσποτων Πηλίου, “ειναι το δεύτερο περιστατικό που συμβαίνει. Ήταν ο αγαπημένος μου ο αδεσποτάκος και όχι μόνο ο δικός μου”.

Όπως τόνισε στη συνέχεια, “είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι ξέρουν και σωπαίνουν. Ανάμεσά μας έχουμε έναν εγκληματία. Ο άνθρωπος αυτός μπορεί να κάνει κακό και στους ίδιους”.

Συνελήφθησαν 16χρονος και 24χρονος που κατηγορούνται για ληστείες με βιαιότητα σε βάρος γυναικών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δύο άνδρες 16 και 24 ετών συνέλαβαν οι αρχές για ληστείες σε βάρος γυναικών στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας σχημάτισε δικογραφία σε βάρος τους για ληστείες κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το τελευταίο δεκαπενθήμερο καταγράφηκαν τέσσερις περιπτώσεις ληστειών σε βάρος γυναικών με κοινό τρόπο δράσης. Οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν, την περασμένη Κυριακή 28 Μαϊου, στη Νέα Φιλαδέλφεια, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και θεωρήθηκαν ύποπτοι για τις επίμαχες ληστείες. Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τεσσάρων ληστειών που διαπράχθηκαν σε βάρος γυναικών, οι οποίες που ήταν πεζές, και μίας απόπειρας ληστείας άνδρα στο σπίτι του.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι, μαζί με άλλα άτομα που αναζητούνται, δρώντας με διαφορετική σύνθεση και εναλλασσόμενους ρόλους, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναζητούσαν υποψήφια θύματα που έφεραν τσάντες και χρυσαφικά, ενώ είχαν καθορίσει δρομολόγιο διαφυγής μέσω ρέματος που βρίσκεται στην περιοχή. Στη συνέχεια, πλησίαζαν τις γυναίκες και άρπαζαν με τη χρήση σωματικής βίας τσάντες ή αλυσίδες που φορούσαν στον λαιμό τους.

Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι δεν δίσταζαν να ρίξουν τις γυναίκες στο έδαφος και να τις τραυματίσουν.

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις ληστείες σε βάρος γυναικών, τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρό τραυματισμό, καθώς και απόπειρα ληστείας σε βάρος άνδρα στο σπίτι του, όπου προσπάθησαν να του αφαιρέσουν αλυσίδα από τον λαιμό του. Σημειώνεται, ότι οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για πλήθος ληστειών και κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.

Σεισμός 3 Ρίχτερ στο Ηράκλειο

Σεισμός μεγέθους 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 3 χλμ. Βόρεια-Βορειοδυτικά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 9,3 χλμ.

Λάρισα: Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε μαντρότοιχο – ΦΩΤΟ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Λάρισα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα larissanet.gr, το τροχαίο έλαβε χώρα στην περιοχή της Νίκαιας όταν ένα αυτοκίνητο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας, εξετράπη της πορείας του και χτύπησε σε μαντρότοιχο οικίας, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Ζημιές υπέστη φυσικά και το αυτοκίνητο ο οδηγός του οποίου – ευτυχώς – δεν τραυματίστηκε.

Στο σημείο βρέθηκε δύναμη της ΕΛ.ΑΣ, αναλαμβάνοντας τις έρευνες για τα αίτια του ατυχήματος.

Κατεχάκη: Αυτοκίνητο παρέσυρε αστυνομικό και τον τραυμάτισε βαριά – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Λεωφόρο Κατεχάκη στο ρεύμα προς Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, ένας 45χρονος αστυνομικός παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο άτυχος αστυνομικός είχε σπεύσει στο σημείο προκειμένου να διευθετήσει ένα άλλο τροχαίο που είχε λάβει χώρα λίγη ώρα πριν.

Βόλος: 70χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του

Νεκρός βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ένας 70χρονος, στο διαμέρισμα που διέμενε μόνος στο κέντρο του Βόλου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα magnesianews.gr, συγγενείς του ανησύχησαν που δεν απαντούσε στο τηλέφωνο άνοιξαν το διαμέρισμα παρουσία αστυνομικών και τον βρήκαν νεκρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και ο θάνατός του βεβαιώθηκε από ιδιώτη γιατρό.

Πύργος: Ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε στο μπαλκόνι του σπιτιού της και ο σκύλος την περιμένει

Μια μοναχική ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε το πρωί της Πέμπτης(6/1) στο μπαλκόνι του σπιτιού της στον Πυργο. Την εντόπισαν πεσμένη οι γείτονες, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές, αλλά όταν έφτασε το ΕΚΑΒ απλά επιβεβαίωσε τον θάνατο της, που πιθανότατα οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Τραγική φιγούρα όπως φαίνεται στην εικόνα του patrisnews.com ο σκύλος της γυναίκας που ήταν η μοναδική της συντροφια. Η εικόνα του να στέκεται με το βλέμμα χαμένο, στο μπαλκόνι όπου λίγη ώρα πριν είχε εντοπιστεί νεκρή η κηδεμόνας του, συγκινεί.
πυργος σκύλος

Τροχαίο στην Κηφισίας: «Το μόνο που θέλω είναι να ζήσει το παιδί μου» – Σε κρίσιμη κατάσταση η 3χρονη

Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» νοσηλεύεται το τρίχρονο κοριτσάκι που παρασύρθηκε το πρωί της Πέμπτης(1/6) από οδηγό μηχανής στη λεωφόρο Κηφισίας.

Το άτυχο κοριτσάκι διέσχιζε τον δρόμο μαζί με την ηλικιωμένη νταντά της, η οποία νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Star η 3χρονη είναι πολυτραυματίας και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην εντατική.

«Η κορούλα μου δεν πήγε σήμερα στον παιδικό σταθμό γιατί υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού. Το πρωί η κυρία που τη φροντίζει την πήγαινε μία βόλτα στην παιδική χαρά. Δεν γνωρίζω πώς έγινε το τροχαίο στη λεωφόρο Κηφισίας. Πήγα στο νοσοκομείο και οι γιατροί, οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν, μου είπαν ότι η κατάσταση της υγείας της είναι μεν σοβαρή, αλλά σταθερή. Το μόνο που θέλω είναι να ζήσει το παιδί μου» είπε η μητέρα του παιδιού στον τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο οδηγός που παρέσυρε την ηλικιωμένη και το 3χρονο κοριτσάκι συνελήφθη.

Συγκεκριμένα, όταν ο εισαγγελέας ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του παιδιού, ζήτησε την σύλληψη του οδηγού της μοτοσικλέτας με την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι το τροχαίο συνέβη στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την Εθνικής Αντιστάσεως, στο ύψος του Χαλανδρίου, το πρωί της Πέμπτης (1/6), όταν η μηχανή κινούμενη στο ρεύμα προς Κηφισιά παρέσυρε την ηλικιωμένη γυναίκα και το κοριτσάκι, την ώρα προσπαθούσαν να περάσουν κάθετα τον δρόμο.

Μάλιστα, σοκ προκαλούν οι εικόνες από τη στιγμή του τροχαίου ατυχήματος στη λεωφόρο Κηφισίας που έφερε στο φως της δημοσιότητας βίντεο-ντοκουμέντο, στο οποίο φαίνεται ο οδηγός της μηχανής να διασχίζει κάθετα τη λεωφόρο Κηφισίας από σημείο χωρίς διάβαση και σηματοδότηση.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή του ατυχήματος

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού στο αεροδρόμιο για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Αστυνομικός συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης για υπόθεση παράνομης διακίνησης δύο μεταναστών. Κατά πληροφορίες, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Ο συλληφθείς αστυνομικός με συνδικαλιστική δράση φέρεται να υπηρετούσε σε υπηρεσία του αεροδρομίου. Εκτός από τον αστυνομικό, με βαθμό αστυνόμου β’, συνελήφθησαν και οι δύο μετανάστες.

Αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία.

Τραγωδία στην Πάτρα: Γιος βρήκε τον πατέρα του απαγχονισμένο στο μπαλκόνι του σπιτιού του

Τραγωδία το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με το tempo24.news, λίγο μετά τις 20:00 ένας 87χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του στην περιοχή Πλατείας Πίνδου

Στο σημείο βρέθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά ήταν ήδη αργά.

Τον αυτόχειρα βρήκε ο γιος του.

Κολωνός: Ποιοι είναι οι επτά άνδρες που συνελήφθησαν σήμερα για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης, στον Κολωνό. Το μεσημέρι της Πέμπτης, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε επτά νέες συλλήψεις για την φρικτή υπόθεση.

Πρόκειται για επτά άνδρες (δύο Έλληνες και πέντε αλλοδαπούς) για τους οποίους είχε μιλήσει η 12χρονη στην τελευταία της κατάθεση. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για κατά περίπτωση γενετήσια πράξη με ανήλικη έναντι αμοιβής, της οποίας η παθούσα συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη όχι όμως και τα δέκα πέντε έτη, κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων. Την Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή.

Για την υπόθεση έχουν γίνει έως τώρα 29 συλλήψεις, συμπεριλαμβανομένων των συλλήψεων της μητέρας της 12χρονης και του Ηλία Μίχου. Μάλιστα όλοι οι συλληφθέντες ζούσαν σε απόσταση 1 με 1,5 χιλιόμετρο από το μαγαζί του Ηλία Μίχου και φέρονται να βίασαν πάνω από μία φορές ο καθένας τη 12χρονη.

Οι επτά νέοι συλληφθέντες είναι:

  • Δύο Έλληνες μουσουλμάνοι (πατέρας και γιος)
  • Δύο Πακιστανοί
  • Δύο άνδρες από το Μπαγκλαντές
  • ένας Αλβανός με κατάστημα ψιλικών

Σύμφωνα με το Star, ένας από τους συλληφθέντες είχε κομμωτήριο, ένας άλλος μαγαζί με κινητά. Ο μεγαλύτερος εκ των νέων συλληφθέντων είναι 52 χρόνων και ο μικρότερος 20 χρόνων. Όλοι κατηγορούνται για γενετήσιες με πράξεις με ανήλικη κάτω των 12 ετών, ενώ ο Αλβανός κατηγορείται και για κατοχή πορνογραφικού υλικού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ