Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Τέμπη: Οργή για έγγραφο που έστειλε η Hellenic Train σε τραυματία

Οκτώ νέα πρόσωπα πέρασαν την Τρίτη 11 Απριλίου, την πόρτα του εφέτη ανακριτή στη Λάρισα για την υπόθεση των Τεμπών, δίνοντας νέα στοιχεία τόσο για τις βάρδιες, όσο και για την ασφάλεια.

41 ημέρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών η οργή ακόμα ξεχειλίζει. Κανείς δεν ξεχνά όσα συνέβησαν εκείνο το μοιραίο βράδυ. Την ίδια ώρα, αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσε έγγραφο που απέστειλε η Hellenic Train σε τραυματία των Τεμπών.

Το επίμαχο έγγραφο, αφού αναφέρει τα ποσά της προκαταβολής στη συνέχεια ξεκαθαρίζει ότι «η εν λόγω προκαταβολή δε συνιστά σε καμία περίπτωση αναγνώριση τυχόν ευθύνης της σιδηροδρομικής επιχείρησης και μπορεί να αντισταθμιστεί με οποιοδήποτε άλλο ποσό τυχόν καταβληθεί».

Τέμπη: Οκτώ νέες καταθέσεις για την τραγωδία

Την ίδια ώρα οι δικαστικές εξελίξεις τρέχουν. Σήμερα την πόρτα του εφέτη ανακριτή στη Λάρισα πέρασαν οκτώ άτομα:

  • τρεις τεχνικοί στον ΟΣΕ
  • τρεις εν ενεργείας σταθμάρχες, ο ένας εκ των οποίων έχει αναλάβει χρέη επιθεωρητή
  • δύο συνταξιούχοι σταθμάρχες

Ρωτήθηκαν από τον εφέτη ανακριτή για θέματα που αφορούν τις βάρδιες, τον τοπικό πίνακα χειρισμού, τις αυτόματες και χειροκίνητες χαράξεις, αλλά και πώς λειτουργούσαν οι δυο προφυλακισμένοι, σταθμάρχης και επιθεωρητής.

«Ο σταθμάρχης έκανε βάρδια μόνος του, ενώ ήταν σε μαθητεία»

Και όλα αυτά, τη στιγμή που το Star φέρνει στο «φως» νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις… λάθος επιλογές που κόστισαν ζωές.

Ο κεντρικός σταθμάρχης Λάρισας στην καταγγελία του ισχυρίστηκε ότι συνάντησε τον προφυλακισμένο σταθμάρχη στις 2 Ιανουαρίου και έκπληκτος διαπίστωσε ότι θα έκανε βάρδια μόνος του εκείνο το βράδυ, στον σταθμό της Καλαμπάκας, χωρίς να έχει πάρει την πιστοποίηση.

Η απόφαση ήταν του Επιθεωρητή, ισχυρίζεται, όπως του είπε συνάδελφός του στην επικοινωνία που είχαν.

«Τον ρώτησα πώς είναι δυνατόν να αφήσατε μόνο του τον Β.Σ. στον σταθμό της Καλαμπάκας. Τότε ο Π.(σταθμάρχης) μου απάντησε ότι αφέθηκε μόνος του στην Καλαμπάκα, κατόπιν εντολής του Επιθεωρητή. Στις 12:05 περίπου μου τηλεφώνησε ο Επιθεωρητής από τον σταθμό της Καλαμπάκας, όπου είχε μεταβεί εσπευσμένα και μου είπε “έμαθα ότι με έψαχνες. Θα δεις τώρα τι θα πάθεις”», δήλωσε.

Μύκονος: Συλλήψεις και κατεδαφίσεις αυθαιρέτων – ΒΙΝΤΕΟ

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι κινήσεις της αστυνομίας και της Εισαγγελίας στην Μύκονο, με στόχο την πάταξη της αυθαίρετης και ανεξέλεγκτης οικοδόμησης στον νησί. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ANT1, από χθες στα χέρια των Αρχών βρίσκονται τα μηχανήματα των εργολάβων που χτίζουν την νύχτα, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή έχουν συλληφθεί τέσσερις αλλοδαποί εργάτες.

Παράλληλα, τις υπηρεσίες δόμησης της Μυκόνου φέρνει προ των ευθυνών τους η εισαγγελία της Σύρου, όπως φαίνεται στο έγγραφο το οποίο βλέπει φως της δημοσιότητας με φόντο την πολεοδομική αυθαιρεσία.

Μύκονος

Σε αυτό φαίνεται, ότι η Δικαιοσύνη προειδοποιεί τους υπεύθυνους στις πολεοδομίες Σύρου και Μυκόνου ακόμη και με συλλήψεις αν συνεχίσουν να ολιγωρούν έναντι παρανομιών, ενώ ταυτόχρονα η εισαγγελέας πρωτοδικών επιρρίπτει ευθύνες στην πολεοδομία κατηγορώντας την για ολιγωρία, παραλείψεις και καθυστερήσεις και επιλεκτικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, αυθαίρετες κατασκευές που είναι κτισμένες στην παραλία ενδέχεται να κατεδαφιστούν ακόμη και μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, με την Εισαγγελία να έχει εντοπίσει τουλάχιστον 10 τέτοια κτίσματα.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργολάβοι που έχουν χτίσει τα εν λόγω αυθαίρετα δεν θέτουν στην διάθεση των αρχών τα μηχανήματά τους  προκειμένου να γκρεμιστούν τα αυθαίρετα.  Ωστόσο, αναμένεται να επιλυθούν άμεσα τέτοιας φύσεως προβλήματα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες των κατεδαφίσεων.

Το ρεπορτάζ αναφέρει, επίσης, ότι στο πρόσφατο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή, προβλέπεται πρόστιμο έως και 6.000 ευρώ την ημέρα σε όποιον εργολάβο δεν δεχθεί να διαθέσει τα μηχανήματά του.

Τέλος, την ίδια στιγμή στους δύο παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού στην Άνω Μερά και στην χώρα της Μυκόνου πραγματοποιείται έλεγχος για τον αριθμό των αυθαιρέτων έχουν χτιστεί χωρίς να δοθεί η άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Δήμος Αθηναίων: Τριήμερο λουκέτο σε 10 καταστήματα εστίασης για παράνομα τραπεζοκαθίσματα

Με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων άναψε το «πράσινο φως» για την άμεση σφράγιση 10 καταστημάτων εστίασης τα οποία, κατά εξακολούθηση εντοπίστηκαν στη διάρκεια των ελέγχων να παραβιάζουν το νόμο που ισχύει για την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα.

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων Βασίλειος Κορομάντζος εισηγήθηκε το ολιγοήμερο κλείσιμο των καταστημάτων επισημαίνοντας ότι αυτή η δυνατότητα παρέχεται πλέον από το νόμο που προβλέπει ότι σε συνεχιζόμενη αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, ο Δήμος έχει το δικαίωμα να επιβάλλει το διπλάσιο του προστίμου ή την σφράγιση του καταστήματος από μία έως πέντε ημέρες.

«Το μέτρο αυτό στο εξής θα εφαρμόζεται. Σήμερα επιλέγουμε ως πρώτο μήνυμα και μέχρι να ενημερωθούν όλοι, το κλείσιμο να μην υπερβαίνει τις τρεις ημέρες. Να λάβουν το μήνυμα όσοι εξακολουθούν να παραβιάζουν το νόμο. Θα συνεχίσουμε να επιτηρούμε την αυθαίρετη κατάληψη διότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε και τον κοινόχρηστο χώρο, αλλά προστατεύουμε και τους επιχειρηματίες εκείνους που θέλουν να λειτουργούν νόμιμα, από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλεί η αυθαίρετη και υπέρμετρη κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου».

Ο κ. Κορομάντζος προανήγγειλε, ότι σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα υπάρξουν ανάλογες αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι η «φαρέτρα» του Δήμου Αθηναίων έχει ενισχυθεί σημαντικά κατόπιν της προσαρμογής του άρθρου 51 του νόμου 5027/2023, η οποία επιτρέπει, πλέον, στους δήμους να μην επιβάλλουν απλώς πρόστιμα, αλλά να βάζουν και προσωρινό λουκέτο σε περιπτώσεις καταστημάτων που υπάρχει υποτροπή.

Τα 8 από τα 10 καταστήματα που οδηγούνται σε προσωρινό λουκέτο βρίσκονται στο Κολωνάκι, ένα στην Αποστόλου Παύλου και ένα στο Κουκάκι.

Καβάλα: Έκλεψαν κοσμηματοπωλείο και πούλησαν τα κλοπιμαία στην Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν στην Θεσσαλονίκη δύο άτομα για κλοπή κοσμημάτων μεγάλης αξίας, τα οποία επιχείρησαν αργότερα να πουλήσουν σε ενεχυροδανειστήριο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας συνελήφθησαν στην Θεσσαλονίκη ένας ημεδαπός και μία ημεδαπή για διακεκριμένη κλοπή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες , ο ένας συλληφθείς με δύο ακόμη συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται από τις Αρχές, διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο στην πόλη της Καβάλας αποσπώντας από το κατάστημα κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Στην συνέχεια, οι δράστες μετέβησαν σε ενεχυροδανειστήριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης και διέθεσαν τα κλοπιμαία προς πώληση, τα οποία έγιναν αποδεκτά έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες το ίδιο χρονικό διάστημα διέρρηξαν επιπλέον μία επιχείρηση στην Καβάλα αφαιρώντας από το εσωτερικό της χρηματικό ποσό και τρεις φιάλες αλκοόλ.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε μέρος των κλεμμένων κοσμημάτων τα οποία αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό που έκανε «delivery» ναρκωτικών – Τα πριβέ πάρτι, τα αναβολικά και το ξύλο στα μουσικά βραβεία

Διακίνηση ναρκωτικών και αναβολικών σε πριβέ πάρτι της «υψηλής κοινωνίας» στα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής, ακόμα και την περίοδο του κορονοϊού, φέρεται να έκανε ο 33χρονος αστυνομικός – bodybuilder, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να διακινεί ναρκωτικές ουσίες και τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα.

Σε αυτά τα πάρτι, ο αστυνομικός φέρεται να πήγαινε πάντα μαζί με τους τράπερ, τους οποίους φαίνεται ότι συνόδευε «πουλώντας» προστασία.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός, είχε πρωταγωνιστήσει σε βίντεο κλιπ του τράπερ Snik, πριν από τέσσερα χρόνια, φορώντας full face μάσκα και κάνοντας το σήμα γνωστής συμμορίας Αλβανών κακοποιών. Με τον τράπερ φαίνεται ότι διατηρούσε σχεδόν καθημερινή επαφή. Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής LiveNews, ο 33χρονος φέρεται να ήταν και ανάμεσα στους μπράβους που πιάστηκαν στα χέρια, στο άνευ προηγουμένου επεισόδιο που είχε ξεσπάσει μεταξύ δύο τράπερ, στα μουσικά βραβεία πέρυσι.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην εκπομπή, αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο 33χρονος ξεκίνησε την δράση του από την διακίνηση αναβολικών και αφού δημιούργησε έναν κύκλο γνωριμιών… αναβάθμισε την εγκληματική δράση του, εμπλεκόμενος και στην διακίνηση ναρκωτικών. Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας είχαν εισηγηθεί εδώ και καιρό την απομάκρυνση του 33χρονου από την ομάδα ΔΙΑΣ, καθώς αμελούσε εντελώς τα καθήκοντά του.

Τα «κοτόπουλα» και τα «κατσαβίδια»

«Κοτόπουλα» και «Κατσαβίδια». Έτσι φέρεται ο 33χρονος να αποκαλούσε την κάνναβη στις συνομιλίες που είχε με τους πελάτες και προμηθευτές του. Οι συνομιλίες που έρχονται στο «φως» είναι αποκαλυπτικές των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους, οι αξιωματικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων.

Εμπλεκόμενος: Να βγεις να έρθεις να με βρεις, είναι Ζητάδες εκεί δίπλα στο σπίτι μου!

Αστυνομικός: Τι έχει;

Εμπλεκόμενος: Τίποτα δεν ξέρω, εκεί είναι σταματημένοι, τώρα μην μας κάνουν κανένα ντου και με σκοτώσουν πριν φτάσω σπίτι μου να ξεφορτώσω.

Αστυνομικός: Έλα από εμένα ό,τι θες ρε, ό,τι θες πάρε με!

Εμπλεκόμενος: Αυτό σου λέω, άμα σε πάρω στα μισά, να ντυθείς μην μου έρθεις ξεβράκωτος.

Αστυνομικός: Εντάξει, εντάξει έγινε έλα από εδώ.

Σε άλλη συνομιλία, αναφέρονται τα εξής:

Αστυνομικός: Θα τραβηχτώ για κάτι καλό, δεν μπορώ σήμερα γι’ αυτό στο λέω. Ό,τι γουστάρεις. Τώρα άμα πας από τον “γείτονα” να μου πεις να πάω από τον γείτονα να μην τρέχω ξανά σαν τον…

Ο αστυνομικός κατηγορείται ότι διακινούσε τις παράνομες ουσίες με το υπηρεσιακό του όχημα, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022. Τα ναρκωτικά φέρεται ότι τα έκρυβε στο σπίτι του, ενώ στενή συνεργάτιδά του στο κόλπο φέρεται να ήταν η σύντροφός του, η οποία επίσης συνελήφθη.

Πελάτης του αστυφύλακα, ένας 34χρονος ειδικός φρουρός, με τον οποίο δούλευαν για χρόνια μαζί στην ομάδα ΔΙΑΣ και ο οποίος φέρεται να ψώνιζε από τον ίδιο κάνναβη για προσωπική του χρήση. Οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν και τον ειδικό φρουρό.

Τόσο για τον 33χρονο αστυφύλακα, ο οποίος αύριο θα οδηγηθεί στον ανακριτή, όσο και για τον ειδικό φρουρό, έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

«Ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλα  κυκλώματα… Ερευνάται και ποιοι είναι οι συνεργοί του και εάν εμπλέκονται και άλλοι αστυνομικοί», δήλωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε στην εκπομπή για την σύλληψη του 33χρονου αστυνομικού, ο οποίος κατηγορείται ότι διακινούσε ναρκωτικά με το περιπολικό του.

«Το Εσωτερικών Υποθέσεων παρακολουθούσε τον συγκεκριμένο για δύο μήνες. Ο καινούριος διευθυντής όταν ενημερώθηκε πως αυτός προσποιούμενος πως πήγαινε να συναντήσει έναν θείο του, πήγαινε με το περιπολικό και διακινούσε ναρκωτικά, έδωσε έξαλλος διαταγή να συλληφθεί εκείνη την στιγμή», είπε ο κ. Καλλιακμάνης.

Μεταξύ των συλληφθέντων για την υπόθεση των ναρκωτικών, είναι και δύο γυναίκες. Η σύντροφος του αστυνομικού και η σύντροφος του άλλου κατηγορούμενου ως διακινητή. Όπως δήλωσε ο κ. Καλλιακμάνης, σε αυτές τις γυναίκες φαίνεται πως πήγαιναν εμβάσματα με χρήματα, που ενδέχεται και να προέρχονται από την εγκληματική δράση των δύο κατηγορουμένων.

Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση σε οδηγό λεωφορείου από έξι άτομα

Επίθεση από ομάδα έξι ατόμων δέχθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης οδηγός λεωφορείου στην Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι από τους δράστες κατέβηκαν άθελά τους σε στάση και δευτερόλεπτα μετά επιχείρησαν να επιβιβαστούν ξανά στο λεωφορείο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, για άγνωστο λόγο ο οδηγός του ΚΤΕΛ δέχθηκε επίθεση, ενώ μάλιστα από την ένταση λίγο έλειψε να σπάσει και η μπροστινή πόρτα του οχήματος που εκτελούσε δρομολόγιο της γραμμής 57, στην περιοχή του Χορτιάτη.

Στο λεωφορείο επικράτησε αναστάτωση και κάποιοι από τους επιβάτες έσπευσαν να βοηθήσουν τον οδηγό, ο οποίος από τα χτυπήματα τραυματίστηκε στο χέρι σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τον εαυτό του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, το θύμα μετέβη στο Α.Τ. Νεαπόλεως – Συκεών ώστε να υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων, με την αστυνομία να διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Μιλώντας για το περιστατικό στο ThessToday.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας τόνισε: «Έχουν συμβεί πολλά και με οδηγούς του ΟΑΣΘ αλλά και με άλλους εργαζόμενους σε άλλες υπηρεσίες», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι «βλέπουμε να εντείνονται όλο και περισσότερο αυτά τα φαινόμενα και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο οδηγός δεν πρέπει να είναι απροστάτευτος. Πρέπει να μπουν καμπίνες οδηγών ώστε να είναι απομονωμένοι, για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών και όχι να είναι έρμαιο μερίδας επιβατών με παραβατική συμπεριφορά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ