Μύκονος: «Οργιάζει» η αυθαιρεσία στο νησί – Χτίζουν ακόμη και τη νύχτα με τσιλιαδόρους

Στο προσκήνιο παραμένει η Μύκονος, όπου, παρά τον σάλο που έχει ξεσπάσει στο νησί για τις αυθαιρεσίες και τις μαφιόζικες πρακτικές, κάποιοι συνεχίζουν να παρανομούν.

Μύκονος: Ξεχειλίζει η οργή για τα αυθαίρετα και τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι όπως μετέδωσε το MEGA, κάτοικοι στην Μύκονο καταγγέλλουν πως οι οικοδομικές αυθαιρεσίες γίνονται βράδυ και μάλιστα υπάρχουν και… τσιλιαδόροι για να ελέγχουν την κατάσταση,  ενώ την ίδια στιγμή σε επιχείρηση που ελέγχεται για οικοδομικές παρατυπίες, τα έργα συνεχίζονται.

«Έχουν γίνει καταγγελίες και μέσα στο Δήμο, για αυθαίρετη δόμηση, και γίνονται ακόμα και αναρτήσεις στο facebook, πως ήταν ο Πάνορμος και πως έγινε», λέει η δικηγόρος Αλεξάνδρα Δήμου.

Μύκονος: Απειλές και από ένοπλους μπράβους κατήγγειλε η πρόεδρος των Αρχαιολόγων – «Δεν φοβόμαστε»

Είναι κοινό μυστικό στο νησί ότι αν κάποιος θέλει να χτίσει, θα τα καταφέρει με κάθε τρόπο. Οικοδομές και κτίσματα σηκώνονται μέσα σε λίγες ημέρες, με τις εργασίες να πραγματοποιούνται νύχτα.

Η Αριάδνη Θεοχάρη, αρχιτεκτόνισσα, περιγράφει μια κατάσταση που τα τελευταία 12 χρόνια έχει φθάσει στο απροχώρητο.  «Οι άδειες οι οποίες μπορούν να βγουν στα εκτός σχεδίου, είναι στα τέσσερα στρέμματα και  200 μέτρα, αλλά  γίνονται 1200. Κυριαρχούσε ο ασβέστης, οι κατασκευές όπως τις είχαμε βρει, ξαφνικά έγιναν τα μεγάλα καταστήματα», λέει η κ. Θεοχάρη.

Μύκονος: Σε κακούργημα αναβαθμίστηκε ο ξυλοδαρμός του αρχαιολόγου

Ο χάρτης της ανομίας

Στον χάρτη της ανομίας με τις περισσότερες οικοδομικές παραβάσεις το τελευταίο διάστημα, πλησίον αρχαιολογικών χώρων, αιγιαλού ή σε αδόμητες ζώνες, πέρα από την χώρα της Μυκόνου, βρίσκουμε τον Πάνορμο, την Ελιά το Φανάρι, την Φτελιά και τον Χάρακα.

Η ανομία στο νησί των ανέμων εκτείνεται και στα παράλια της Μυκόνου. Στον χάρτη με τις περισσότερες υπερβάσεις δόμησης βρίσκεται και η παραλία της Παράγκας, δίπλα από τον Πλατύ Γιαλό.

Μύκονος

Σε αυτοψία που έγινε χθες από την πολεοδομία Σύρου και αρχαιολόγους σε μεγάλη επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Πάνορμο Μυκόνου, διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες δεκάδων τετραγωνικών μέτρων χωρίς να υπάρχουν καθόλου άδειες.

Ανησυχία των κατοίκων είναι τι θα γίνει όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας. Θα γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι για να σταματήσει η άναρχη δόμηση ή θα συνεχιστούν τα πάντα όπως πριν;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ