Goldman Sachs: Πιθανή ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για την Ελλάδα στις 21 Απριλίου

Ανθεκτική θεωρεί την ελληνική οικονομία η Goldman Sachs και δεν αποκλείει την αναβάθμιση της Ελλάδας. Τα στοιχεία που οδηγούν τον οίκο αξιολόγησης να θεωρεί πιθανή την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ακόμα και πριν από τις εκλογές, παρουσίασε το κεντρικό δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Αν ξεκινήσει ένας Οίκος την αναβάθμιση για την επενδυτική βαθμίδα, θα ακολουθήσουν κι άλλοι.H Goldman Sachs θεωρεί ότι ο πρώτος Οίκος που θα αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία θα είναι η Standard & Poor’ s και μάλιστα θα το κάνει στις 21 Απριλίου, δηλαδή ένα μήνα πριν από τις εκλογές.

Η Goldamn Sachs εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία είναι ανθεκτική, επειδή βλέπει ανάκαμψη των επενδύσεων κατά 14,7% το 2022, ενώ συνυπολογίζει το όφελος από το Ταμείο Ανάκαμψης. Θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία είναι σε στέρεες βάσεις και ότι το ελληνικό χρέος είναι λιγότερο ευάλωτο από το χρέος άλλων χωρών. Η έκθεση της Goldamn Sachs κρίνεται ως εξαιρετικά θετική για την ελληνική οικονομία, ενώ σήμερα υπήρξε υπερκάλυψη του ομολόγου με το οποίο βγήκε η Ελλάδα στις αγορές και μάλιστα από ποιοτικούς επενδυτές. Η ζήτηση στο πενταετές ξεπέρασε τα 19 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ