Μύκονος: Ξεχειλίζει η οργή για τα αυθαίρετα και τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου

Στο επίκεντρο βρίσκεται η Μύκονος μετά τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου ενώ οι αντιδράσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Μύκονος: Απειλές και από ένοπλους μπράβους κατήγγειλε η πρόεδρος των Αρχαιολόγων – «Δεν φοβόμαστε»

Η μαφιόζικη επίθεση στον Μανώλη Ψαρρό έχει προκαλέσει αγανάκτιση στο νησί με τους κατοίκους να ζητούν να ληφθούν μέτρα αφού όπως καταγγέλλουν, η κατάσταση με τα αυθαίρετα έχει ξεφύγει.

Ο αρχαιολόγος μετά τον ξυλοδαρμό του ανέφερε ότι δεχόταν πιέσεις από ιδιώτες. Οργισμένοι Μυκονιάτες συγκεντρώθηκαν στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο ζητώντας να σπάσει εδώ και τώρα το απόστημα των αυθαιρεσιών στο νησί των Ανέμων. Οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στα σημαντικότερα προβλήματα που ταλανίζουν την Μύκονο τα τελευταία χρόνια, παρουσία του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά.

Μύκονος: Σε κακούργημα αναβαθμίστηκε ο ξυλοδαρμός του αρχαιολόγου

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της δικηγόρου Αλεξάνδρας Δήμου που ξεσπάθωσε κατά της διαφθοράς υποστηρίζοντας πως η Αστυνομία παίζει τον ρόλο του «νταβατζή». Η κάμερα του Mykonos Live TV βρέθηκε στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο και κατέγραψε τις διαμαρτυρίες.

Μύκονος: «Κράτος εν κράτει» η «παιδική χαρά των πλουσίων» – Δημοσίευμα του Guardian για την ανομία στο νησί των ανέμων

Θεοδωρικάκος: Η Μύκονος δεν έχει δικό της νόμο

Στο θέμα της Μυκόνου αναφέρθηκε σήμερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

«Δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε να ξεφύγει η κατάσταση επειδή υπάρχουν χρήματα, τόνισε αναφερόμενος στη Μύκονο όπου η «σταδιακή ενίσχυση» ξεκινάει αυτήν την εβδομάδα με 100 αστυνομικούς και σχεδιασμό επιχειρήσεων από διάφορες υπηρεσίες για να αντιμετωπιστεί πάσης φύσεως παραβατικότητα και εγκληματικότητα. Θα δραστηριοποιηθούν όλες οι μονάδες της ΕΛ.ΑΣ. για να γνωρίζουν όλοι ότι ο νόμος εφαρμόζεται πλήρως στη Μύκονο αλλά και σε άλλα νησιά όπως Σαντορίνη, Ζάκυνθος και Πάρος», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Αναφέρθηκε στην «πολύ σημαντική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν» και πρόσθεσε: Ήταν στο στόχαστρο η Μύκονος, δεν είναι η πρώτη φορά που στέλνουμε αστυνομικές δυνάμεις. Από το καλοκαίρι του 2020 αναπροσαρμόζονται διαρκώς τα σχέδια. Ζητάμε την ουσιαστική στήριξη της τοπικής κοινωνίας που οφείλει να μην καλύπτει περιπτώσεις εγκληματικής δραστηριότητας. Θέλουμε τουρισμό με εφαρμογή του νόμου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ