Μύκονος: Στο μικροσκόπιο των αρχών οι οικοδομικές άδειες – Διαγραφή μηχανικού από το ΤΕΕ – ΒΙΝΤΕΟ

Την επανεξέταση όλων των οικοδομικών αδειών που έχουν εκδοθεί στη Μύκονο τα τελευταία χρόνια, ζήτησαν οι Εισαγγελείς που μετέβησαν στο νησί. Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ σε αυτό το πλαίσιο το Τεχνικό Επιμελητήριο διέγραψε μηχανικό που φέρεται να εμπλέκεται σε πολεοδομική αυθαιρεσία.

Ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός,  μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 αναφέρει: «Διαγράψαμε μηχανικό από το ΤΕΕ κεντρικής Ελλάδας, του πήραμε τους κωδικούς διότι το αυθαίρετο είχε κτισθεί μετά το 2011 ενώ δηλωνόταν ότι είχε κτισθεί πριν από αυτό. Το πειθαρχικό του έχει πάρει την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος για ένα χρόνο. Η ποινή δόθηκε για μια υπαγωγή η οποία ήταν νόμιμη και θα γίνει έλεγχος για τις υπόλοιπες υπαγωγές».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι μηχανικοί που δεν διστάζουν να βρεθούν στα όρια της νομιμότητας ή έξω από αυτήν εκμεταλλεύονται το γεγονός πως οι κρατικές υπηρεσίες δεν χρησιμοποιούν αεροφωτογραφίες προκειμένου να ελέγξουν τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα με τις παράνομες άδειες στο νησί προέκυψε έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού με την κυβέρνηση αλλά και τη Δικαιοσύνη να ερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης ο κ. Στασινός δήλωσε ότι «θα καταθέσουμε ένα πρόγραμμα άμεσα σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ώστε τρεις φορές τον χρόνο να λαμβάνουμε δορυφορικές εικόνες και να τις συγκρίνουμε με τις προηγούμενες για να δούμε αν “μεγάλωσε κάποιο σπίτι”».

Η δικαστική έρευνα που γίνεται αυτές τις μέρες στους μηχανικούς επεκτείνεται από τον εισαγγελέα της Σύρου στο σύνολο των μηχανικών που δραστηριοποιούνται στην Μύκονο αλλά ο πρόεδρος του ΤΕΕ  Γιώργος Στασινός προβλέπει ότι οι κατεδαφίσεις θα αργήσουν ακόμα να γίνουν. «Αυτή την στιγμή σε όλη την Ελλάδα έχουμε πολλά πρωτόκολλα αλλά δεν γίνονται κατεδαφίσεις», υπογραμμίζει.

Σήμερα (10/4) οι εισαγγελείς ,μετέβησαν στην Μύκονο ενώ ταυτόχρονα ζήτησαν κατεπειγόντως να εξετασθούν όλες οι οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί στην Μύκονο τα τελευταία χρόνια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ