Οδός «Σήφη Μιγάδη» στον Άλιμο: Ποιος είναι ο ήρωας πιλότος που απέτρεψε μια αεροπορική τραγωδία πριν από 44 χρόνια

Ο ήρωας  πιλότος, Σήφης Μιγάδης που πριν από 44 χρόνια κατάφερε να αποτρέψει ένα αεροπορικό δυστύχημα που θα κόστιζε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους θα αποκτήσει τον δικό του… δρόμο στον Άλιμο. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μία από τις οδούς κοντά στο αεροδρόμιο θα πάρει το όνομα του.

Πολλοί χρήστες των social media με αφορμή ότι την Τρίτη 9 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 44 χρόνια από το γεγονός αυτό «θυμήθηκαν» την ηρωική πράξη του. Σε ανάρτησή του ο Ανδρέας Κονδύλης έγραψε:

«Πραγματικό κατόρθωμα, στα όρια του απίθανου. Όντως, αξίζει να ονομάσουμε μία οδό “Σήφη Μιγάδη”, και μάλιστα κοντά στο πρώην Αεροδρόμιο. Πιθανότατα θα μας δοθεί η δυνατότητα τώρα που με την επένδυση-ανάπλαση θα ανοίξουν δίοδοι προς το πάρκο και κάποιοι νέοι δρόμοι μέσα στον Άλιμο».

Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης
Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης

Ποιος ήταν ο ήρωας πιλότος Σήφης Μιγάδης

Το ημερολόγιο έγραφε 9 Αυγούστου 1978. Ένα ΒΟEING 747, το «Olympic Zeus», «έξυσε» τον λόφο Πανί του Αλίμου.

Το Olympic Zeus της «Ολυμπιακής» με 348 επιβάτες και 20 μέλη πληρώματος, «έχασε» τον ένα κινητήρα του στη διάρκεια της απογείωσης. Ο πιλότος Σήφης Μιγάδης και ο συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Φικάρδος έδωσαν μάχη για να κρατήσουν το υπέρβαρο θηρίο στον αέρα, ενώ πετούσαν μόνο 48 μέτρα από το έδαφος, σπάζοντας ακόμη και κεραίες σε ταράτσες, με καλύτερο σενάριο τη συντριβή του στο όρος Αιγάλεω.

Σήφης Μιγάδης

Λίγο πριν από το κρίσιμο σημείο, ο Σήφης Μιγάδης κατάφερε να στρίψει, να αδειάσει καύσιμα και με την ψυχή στο στόμα, να προσγειωθεί ξανά, έπειτα από 20 λεπτά τρόμου, αλλά χωρίς κανείς από τους επιβάτες να αντιληφτεί κάτι.

Οι δύο ήρωες κατάφεραν ενάντια σε όλες τις πιθανότητες και τις προδιαγραφές της Boeing, δρώντας με ψυχραιμία και θάρρος, να αποφευχθεί η μεγαλύτερη εθνική μας αεροπλοϊκή τραγωδία. Χαρακτηριστικό είναι ότι στους προσομοιωτές της Βοeing με προσομοίωση της συγκεκριμένης πτήσης. το Olympic Zeus θα συντριβόταν.

Σημειώνεται ότι ο Σήφης Μιγάδης είχε πολεμήσει στη μάχη της Κρήτης, το 1941, ενώ απολύθηκε από την Ολυμπιακή την περίοδο της δικτατορίας στη χώρα μας και επαναπροσλήφθηκε στη μεταπολίτευση και ήταν από τους πιλότους-σύμβολα για τη στάση ζωής και αγώνες του.

Η αναφορά του συμβάντος 44 χρόνια μετά, έκανε πολλούς χρήστες να αναφέρουν ότι είναι άδικο που η Πολιτεία δεν τιμά τέτοιους ήρωες.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.