Νέα Φιλαδέλφεια: Τα 13 λεπτά του «πολέμου» και το χρονικό του θανάσιμου τραυματισμού του Μιχάλη

Ολόκληρη την έκθεση ανάλυσης του βιντεοληπτικού υλικού σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία της προανάκρισης για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και τα όσα έγιναν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρουσιάζει το enikos.gr.

Νέα Φιλαδέλφεια: Παράσταση υποστήριξης κατηγορίας από την ΑΕΚ – Η αντίδραση του Αλέξη Κούγια

Του Μίλτου Σακελλάρη

Σε αυτή καταγράφονται τα 13 λεπτά του σκληρού «μπρά ντε φερ» μεταξύ των οπαδών, αλλά και η στιγμή που ο άτυχος οπαδός της ΑΕΚ καταλήγει σε ένα περίπτερο τραυματισμένος, λίγο πριν τον παραλάβει το ασθενοφόρο.

Νέα Φιλαδέλφεια: Διάσπαρτοι στις φυλακές όλης της χώρας οι κρατούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια – Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας

«Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από την Υπηρεσία μας είχαμε προβεί στην κατάσχεση βιντεοληπτικών υλικών μεταξύ των οποίων και αυτών που καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου και κάμερες ασφαλείας περιπτέρου που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Σμύρνης και Φωκών στη Νέα Φιλαδέλφεια», αναφέρεται αρχικά στα αποκαλυπτικά έγγραφα που δημοσιεύουμε σήμερα.

Στην έκθεση τονίζονται τα εξής:

Νέα Φιλαδέλφεια: Ανακοίνωση των Bad Blue Boys για τον αγώνα Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ
  • 1) Από κάμερα ασφαλείας του περιπτέρου εμφαίνεται ο Μιχάλης Κατσουρής να κινείται τραυματισμένος «έμπροσθεν του ανωτέρου περιπτέρου, ο οποίος φορούσε μπλούζα σιέλ χρώματος με ξενόγλωσση επωνυμία στο ύψος του στήθους του, σκουρόχρωμη βερμούδα, κουκούλα τύπου full face, μαύρα αθλητικά παπούτσια, μαύρα γάντια και να κρατάει κράνος χρώματος μαύρου με ρίγες ανοιχτού πράσινου χρώματος»
  • 2) Κατά την ώρα καταγραφής 23:08:14 βρίσκεται στην πόρτα του περιπτέρου σκυμμένος, όπου και παρέμεινε για αρκετό χρονικό διάστημα στην προσπάθειά του να κρυφτεί.
  • 3) Κατά την ώρα καταγραφής 23:10:14 και ενώ βρίσκεται ακόμη στην πόρτα του περιπτέρου σκυμμένος έχει αφαιρέσει την κουκούλα.

Επιπλέον στην ανάλυση του βίντεο από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους της Ασφάλειας Αττικής αναφέρεται ότι:

  • 1) Κατά την ώρα καταγραφής 23:15:29 «ευρισκόμενος πλέον ξαπλωμένος στην πόρτα του περιπτέρου με εμφανή ροή αίματος στα πόδια του, άγνωστο άτομο προσπαθεί να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες, στο σημείο αυτό φαίνεται ότι και τα δύο αθλητικά παπούτσια φέρουν λευκές πλαϊνές ρίγες και λευκή ρίγα περιμετρική στο ύψος των σολών».
  • 2) Στο ίδιο σημείο παρέμεινε έως και την ώρα καταγραφής 23:32:54 οπότε και παρελήφθη από ασθενοφόρο.

Στο έγγραφο υπογραμμίζεται ότι «το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες καταγραφής του περιπτέρου έχει απόκλισης ενός λεπτού καθυστέρησης από τον πραγματικό χρόνο». Στη δικογραφία έχουν συμπεριληφθεί και φωτογραφίες από ένα άτομο που προσπαθεί να σηκώσει τον άτυχο Μιχάλη όρθιο αλλά εκείνος δεν μπορεί να ισορροπήσει καθώς έχει ακατάσχετη αιμορραγία.

Στις 23:08:33 «οι οπαδοί της ΑΕΚ επιστρέφουν από το αρχικό σημείο συμπλοκής. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο θανών, ο οποίος εν συνεχεία μετέβηκε αμέσως στο παραπάνω περίπτερο».

Κατά την ώρα 23:05:25 «και αφού έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός οπαδών της ΑΕΚ κατευθύνονται προς το αρχικό σημείο της συμπλοκής, όπου βρίσκονταν οι αντίπαλοι οπαδοί». Εν συνεχεία αναφέρεται πως για 13 ολόκληρα λεπτά «πραγματοποιούνται εκατέρωθεν επιθέσεις και ρίψεις αντικειμένων από τους συλληφθέντες και τους οπαδούς της ΑΕΚ».

Στην έκθεση των βίντεο αναλύονται εικόνες και από άλλες κάμερες, όπου «εμφαίνονται οπαδοί της ΑΕΚ, μεταξύ των οποίων και το θύμα και να κατευθύνονται προς το αρχικό σημείο της συμπλοκής, όπου βρίσκονται οι αντίπαλοι οπαδοί».

Σε ένα στιγμιότυπο οι αστυνομικοί εντόπισαν και μία από τις επιθέσεις που δέχτηκε το θύμα: «Κατά την ώρα καταγραφής 23:08:01 εμφαίνονται οπαδοί της ΑΕΚ, μεταξύ των οποίων και το θύμα και διαρκεί η επιστροφή τους προς το σημείο εκκίνησης τους μπροστά από το γήπεδο, καταδιώκονται από αντίπαλους οπαδούς και το θύμα δέχεται χτύπημα από έναν εξ αυτών».

Το συμπέρασμα της έκθεσης αναφέρει πως «από την ανάλυση της εν λόγω συσκευής καταγραφής του ψηφιακού υλικού δεν προκύπτει καταγραφή του αρχικού σημείου συμπλοκής των αντίπαλων οπαδών, όπου τραυματίστηκε ο θανών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ