Νέα Φιλαδέλφεια: Διάσπαρτοι στις φυλακές όλης της χώρας οι κρατούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια – Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας

Ξεκίνησαν οι μεταγωγές των προφυλακισθέντων για την επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν και τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που κατέληξαν στη δολοφονία του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Νέα Φιλαδέλφεια: Ανακοίνωση των Bad Blue Boys για τον αγώνα Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ

Μέχρι σήμερα το πρωί είχαν εκδοθεί περίπου 70 φυλακιστήρια από τους συνολικά 105 κρατούμενους και συνεχίζεται η έκδοση και των υπολοίπων, ενώ από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ μετήχθησαν οι πρώτοι 46, οι οποίοι οδηγούνται σε όλα σχεδόν τα καταστήματα κράτησης της χώρας. Οι μεταγωγές των υπολοίπων, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, λόγω Δεκαπενταύγουστου, θα γίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, 8 κρατούμενοι βρίσκονται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, 12 επρόκειτο να οδηγηθούν στις φυλακές Αυλώνα και οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις φυλακές Τρικάλων, Λάρισας, Βόλου, Νιγρίτας, Κομοτηνής, Μαλανδρίνου, Άμφισσας, Δομοκού, Χανίων, Χίου, Γρεβενών, Ναυπλίου, Κω και Θεσσαλονίκης, ανάλογα με τη χωρητικότητα του κάθε καταστήματος κράτησης.

Νέα Φιλαδέλφεια: Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Κροάτη ΥΠΕΞ – «Η ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αντικειμενικά»

Προβληματισμός για την ασφάλεια των κρατουμένων

Ο προβληματισμός των Αρχών είναι πώς θα υπάρχει ασφάλεια για τους κρατούμενους, γι’ αυτό υπήρξε επικοινωνία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με τις διοικήσεις όλων των καταστημάτων κράτησης, οι οποίες έχουν λάβει μέτρα για την ασφαλή κράτηση των προφυλακισθέντων.

Ο «πονοκέφαλος» των σωφρονιστικών είναι στις φυλακές που υπάρχουν πολλοί Σέρβοι, οι οποίοι έχουν μίσος με τους Κροάτες χούλιγκαν, αλλά και η σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων και των άλλων κρατουμένων, γι’ αυτό έχουν δοθεί εντολές και έχει ληφθεί μέριμνα να μην υπάρχουν επαφές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν συμπλοκές, ενώ έχουν καταρτιστεί σχέδια για αυξημένα μέτρα και επιτήρηση σε όλες τις φυλακές, καθώς και ετοιμότητα από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Θέλω να βρεθεί ο δράστης, λυπάμαι για τον θάνατο του Μιχάλη» – Τι υποστηρίζει στην απολογία του Κροάτης

Όπου υπάρχει δυνατότητα να κρατηθούν σε ειδικούς χώρους αυτό θα γίνει. Για παράδειγμα, οι 8 που μεταφέρθηκαν στον Κορυδαλλό κρατούνται στην ειδική πτέρυγα, ώστε να μην έχουν επαφή με άλλους κρατούμενους.

Νέα Φιλαδέλφεια Χούλιγκαν

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών όλα τα χτυπήματα που δέχθηκε ο Μιχάλης – Εξετάζονται DNA, βίντεο και κινητά

Ταυτόχρονα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου. Οι αρμόδιοι που χειρίζονται την υπόθεση ερευνούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν αλλά και με προσοχή κάθε βίντεο και φωτογραφίες που έχουν στα χέρια τους, ενώ παράλληλα εξετάζουν τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μεγάλο βάρος πέφτει στην αξιοποίηση του γενετικού υλικού που έχει ληφθεί από τους κρατούμενους. Η διαδικασία της λήψης DNA έχει ήδη ξεκινήσει από το Σάββατο, ενώ οι εργαστηριακές αναλύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να έχει εντοπιστεί το μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε ο Μιχάλης, στοιχείο το οποίο θα δώσει τεράστια ώθηση στις έρευνες της ΕΛΑΣ. Αξίζει να σημειωθεί πως το βάρος έχει πέσει σε περίπου 5-6 άτομα, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών και εξετάζονται αναλυτικά όλες τους οι κινήσεις το μοιραίο βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, οι ανακριτές έχουν ζητήσει από τους αστυνομικούς να τους δοθούν καρέ – καρέ από τα βίντεο όλα τα χτυπήματα που έχει δεχθεί ο Μιχάλης, πέρα από το φονικό χτύπημα με το μαχαίρι.

Επιθυμούν να εξετάσουν εάν τυχόν ο Μιχάλης δέχθηκε χτυπήματα είτε από ρόπαλα, είτε από οποιοδήποτε άλλο αυτοσχέδιο όπλο, έτσι ώστε να διαπιστώσουν εάν θα χρειαστεί να αποδώσουν κατηγορίες για απόπειρας ανθρωποκτονίας.

 

Πιθανές οι νέες απομακρύνσεις αξιωματικών

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνεχίζεται η έρευνα και στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ, καθώς έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταθέσεων, όπου περίπου 15-20 άτομα θα δώσουν εξηγήσεις για τα όσα πήγαν λάθος και σε παραλείψεις που σημειώθηκαν που οδήγησαν όχι μόνο στα άγρια επεισόδια μεταξύ των οπαδών, αλλά και στην δολοφονία του άτυχου Μιχάλη.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, με το τέλος της ΕΔΕ να υπάρξουν και νέες απομακρύνσεις ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών, τόσο σε ότι αφορά τους χειρισμούς κατά την διάρκεια της πληροφόρησης ότι επίκειται κόμβος με Κροάτες Χούλιγκαν, όσο και για τα όσα συνέβησαν τα κρίσιμα λεπτά, λίγο πριν, αλλά και κατά την διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

«Στο τραπέζι» βρίσκεται και το ενδεχόμενο έκτακτων κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία, σε περίπτωση που απαιτηθεί να απομακρυνθεί μεγάλος αριθμός αξιωματικών.

Νέα Φιλαδέλφεια Χούλιγκαν

Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει πως υπάρχει βίντεο από την στιγμή της δολοφονίας του Μιχάλη

Σημειώνεται πως, τόσο ο γνωστός ποινικολόγος κ. Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί έναν κατηγορούμενο Έλληνα επιχειρηματία, όσο και ο κ. Βασίλης Νουλέζας, συνήγορος τριών εκ των Κροατών που συνελήφθησαν, υποστηρίζουν πως υπάρχει βίντεο στο οποίο φαίνεται ο δολοφόνος. Μάλιστα, ο κ. Νουλέζας έκανε λόγο για έναν ψηλό και αρκετά εύσωμο άνδρα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ο οποίος φαίνεται να μαχαιρώνει τον 29χρονο.

«Υπάρχει βίντεο από το γήπεδο της ΑΕΚ, ιδιαίτερης ευκρίνειας που μέσα στο σκοτάδι, δείχνει τη στιγμή που ένας μαχαιρώνει τον αείμνηστο Μιχάλη. Είναι συγκλονιστικό το βίντεο» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Κούγιας.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, σύμφωνα με το MEGA, η Αστυνομία φαίνεται πως διαψεύδει τα παραπάνω και σημειώνει πως δεν έχει στην κατοχή της βίντεο που να αποτυπώνει την στιγμή που ο δολοφόνος μαχαιρώνει τον Μιχάλη. Τονίζουν, πως στο επίκεντρο βρίσκεται άλλο βίντεο, στο οποίο φαίνεται ένας άνδρας με ρόπαλο να τον χτυπά, χωρίς να γνωρίζουν εάν πρόκειται για τον δολοφόνο του.

Τα περισσότερα βίντεο είναι κακής ποιότητας, οπότε οι αστυνομικοί κάνουν ειδική ανάλυση, ώστε να μπορέσουν από τον σωματότυπο ή από κάποιο άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό να βρουν τον δράστη που μαχαίρωσε τον 29χρονο.

Νέα Φιλαδέλφεια συλληφθέντες

Άνθρωπος-«κλειδί»

Ένας 27χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού, με κακουργηματικό παρελθόν που αφορά αδικήματα αθλητικής βίας αλλά και κοινού ποινικού δικαίου, είναι για τους αξιωματικούς της Ασφάλειας ο άνθρωπος-«κλειδί» για να αποκαλυφθεί η οργάνωση των 120 Κροατών χούλιγκαν.

Ο συγκεκριμένος σεσημασμένος χούλιγκαν συνελήφθη μαζί με τους Κροάτες οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μαζί με έναν ακόμη Έλληνα και έναν Αλβανό, επίσης οργανωμένοι οπαδοί και οι δύο. Αυτοί θεωρούνται μέλη μιας ομάδας τουλάχιστον πέντε Ελλήνων που φέρονται ότι βοήθησαν τους Κροάτες χούλιγκαν. «Υποδέχθηκαν το κονβόι των Κροατών στο Κιάτο, τους κατηύθυναν για να κινηθούν μέσω της Αττικής Οδού μέχρι τον σταθμό του ΗΣΑΠ “Ειρήνη” και εκεί τους εξόπλισαν με καδρόνια, σιδηρολοστούς και βόμβες μολότοφ, για να ολοκληρωθεί από εκεί η διαδρομή τους μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ», λένε στην «R» αστυνομικές πηγές.

Ο βασικός ύποπτος, μάλιστα, είναι ιδιοκτήτης καφετέριας που βρίσκεται πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, η οποία δέχθηκε επίθεση με πέτρες την επομένη της δολοφονικής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στην ίδια καφετέρια είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2022, βάσει εντάλματος που αφορούσε τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από τουλάχιστον 40 οπαδούς του Παναθηναϊκού, από τους οποίους αναγνωρίστηκαν οι 16. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της συγκεκριμένης υπόθεσης, μέλη της ομάδας αυτής πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε συνδέσμους οπαδών του Ολυμπιακού σε διάφορες περιοχές της Αττικής, χρησιμοποιώντας βόμβες μολότοφ και εμπρηστικούς μηχανισμούς, ενώ παράλληλα είχαν κάνει και πολλές επιθέσεις εναντίον μεμονωμένων προσώπων τα οποία λήστευαν. Η δράση της ομάδας αυτής διήρκεσε από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ για να ολοκληρωθεί η έρευνα και να εκδοθούν τα εντάλματα σύλληψης χρειάστηκαν πολύμηνες φυσικές και τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ