Νέα Φιλαδέλφεια: Πού εστιάζουν οι έρευνες για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή – «Κάποιοι γνωρίζουν»

Τα κρίσιμα κομμάτια του παζλ της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή προσπαθούν να συνθέσουν οι αστυνομικές αρχές που έχουν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης, εστιάζοντας στα στοιχεία εκείνα που θα τους δείξουν τον δράστη, ο οποίος μαχαίρωσε θανάσιμα τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Νέα Φιλαδέλφεια: Ξένα DNA στα ρούχα και το σώμα του Μιχάλη Κατσουρή – Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Στο πλαίσιο αυτό, δίνουν προτεραιότητα στην ανάλυση των δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο του αδικοχαμένου Μιχάλη, εξετάζοντας την περίπτωση ο 29χρονος να είχε καταγράψει την σκηνή της επίθεσης εναντίον του και άρα τον χούλιγκαν που του κατάφερε την μοιραία μαχαιριά στο μπράτσο.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν δεδομένο ότι ο δράστης της δολοφονίας δεν ήταν μόνος του όταν μαχαίρωσε τον 29χρονο, καθώς πιθανότερο είναι να έτρεχε μαζί και με άλλα άτομα, καταδιώκοντας τον Μιχάλη. «Κάποιοι ξέρουν τον δολοφόνο» αναφέρουν χαρακτηριστικά, καθώς εκτιμούν ότι υπάρχει μία ομάδα 4-5 ατόμων που είδε ποιος ήταν ο χούλιγκαν που μαχαίρωσε τον οπαδό της ΑΕΚ. Με δεδομένο ότι μπορεί κάποιοι εξ’ αυτών να βρίσκονται ήδη στη φυλακή, επιχειρούν να ασκήσουν πιέσεις στους χούλιγκαν που κρατούνται, ώστε να αποκαλύψουν το όνομα του δράστη. Παρά το γεγονός ότι οι προφυλακισμένοι έχουν κρατήσει μία σκληρή στάση έως τώρα, δεν θεωρούν απίθανο κάποιος απ’ αυτούς να «σπάσει».

Νέα Φιλαδέλφεια: Συνεχίζονται οι μεταγωγές των χούλιγκαν στις φυλακές – Δύσκολη η ταυτοποίηση του δολοφόνου

Νέα Φιλαδέλφεια Κροάτες Χούλιγκαν

Παράλληλα, συνεχίζουν τις έρευνες για την ταυτοποίηση των ατόμων στην Ελλάδα, με τα οποία οι Κροάτες χούλιγκαν ήρθαν σε επαφή, καθώς φέρονται να είχαν ρόλο καθοδηγητή στα αιματηρά επεισόδια. Όπως είχε μεταδώσει, εξάλλου, το enikos.gr, οι αστυνομικοί αναζητούν κι άλλους Έλληνες «σκληρούς» οπαδούς που πιθανόν βοήθησαν ή και συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν οι Κροάτες χούλιγκαν στους οπαδούς της ΑΕΚ. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να υπάρξει συμπληρωματική δικογραφία για την υπόθεση ή ακόμη και νέες συλλήψεις, Ελλήνων αυτή τη φορά.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Μίλησαν» τα κινητά των Κροατών – Τι αναζητούσαν στο διαδίκτυο μετά τα επεισόδια

Πάντως, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά στην ταυτοποίηση του δράστη μέσω DNA. Και αυτό γιατί τις πρώτες στιγμές του τραυματισμού του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, οι άνθρωποι που προσέτρεξαν να τον βοηθήσουν έριξαν νερό για να ξεπλύνουν το τραύμα του και του αφαίρεσαν την μπλούζα και το κράνος. Με αυτό το δεδομένο, εκτιμούν ότι δύσκολα μπορούν να βρουν γενετικό υλικό που θα τους οδηγήσει στον δράστη της δολοφονίας, όπως αναφέρουν πληροφορίες του enikos.gr.

Υπενθυμίζεται ότι σε σημερινές δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αυτός που έριξε τη μαχαιριά στον Μιχάλη δεν είχε έρθει σε μάχη σώμα με σώμα μαζί του». «Κατά τη διάρκεια της σύρραξης φαίνεται από τις κάμερες ότι κάποιοι πλησίασαν και χτύπαγαν τον δολοφονημένο Μιχάλη. Προσπαθούμε από τα στίγματα να δούμε ποιοι πλησίασαν, αλλά είναι πολύ δύσκολο», είπε στο MEGA.

Ένα από τα σενάρια, πάντως, που εξετάζονται είναι το μαχαίρωμα στον 29χρονο να έχει γίνει σε κάποιο «τυφλό» σημείο, όπου δεν υπάρχουν κάμερες.

Νέα Φιλαδέλφεια

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη (16/08), υπό δρακόντεια μέτρα οι μεταγωγές των προφυλακισθέντων για τη συμμετοχή τους στα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι πρώτες μεταγωγές ξεκίνησαν την Δευτέρα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, με 46 κατηγορούμενους να οδηγούνται σε σχεδόν όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα της Ελλάδας.

Οκτώ προφυλακισθέντες βρίσκονται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, 12 επρόκειτο να οδηγηθούν στις φυλακές Αυλώνα και οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις φυλακές Τρικάλων, Λάρισας, Βόλου, Νιγρίτας, Κομοτηνής, Μαλανδρίνου, Άμφισσας, Δομοκού, Χανίων, Χίου, Γρεβενών, Ναυπλίου, Κω και Θεσσαλονίκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ