Αυστραλία: Άνδρας ψαρεύει ανέμελος δίπλα σε κροκόδειλο και προκαλεί οργή

Ένα βίντεο από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας κάνει το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και προκαλεί θύελλα αντιδράσεων.

Βίντεο: Κροκόδειλοι βγήκαν από ρωγμή στο πεζοδρόμιο – Το κλιπ με τις 930.000 προβολές

Ένας Βρετανός που έκανε διακοπές στην περιοχή κατέγραψε με το κινητό του έναν Αυστραλό να ψαρεύει την ώρα που ένας κροκόδειλος βρισκόταν πίσω του. Ο άνδρας είχε ύψος περίπου 1,82 αλλά ο κροκόδειλος φαινόταν να έχει μεγαλύτερο μήκος. Παρά το γεγονός ότι ο άνδρας είχε δει το γιγαντιαίο ερπετό να τον παρακολουθεί συνέχισε αμέριμνος το ψάρεμα του.

Ο Βρετανός που τράβηξε το βίντεο τον αποκάλεσε «ηλίθιο» καθώς ρίσκαρε να δεχθεί θανατηφόρα επίθεση από τον κροκόδειλο. Όπως αποκάλυψε ο Βρετανός τουρίστας ο κροκόδειλος είναι γνωστός στους κατοίκους της περιοχής και συνήθως δεν προκαλεί προβλήματα.

Κόστα Ρίκα: Κροκόδειλος σκότωσε ποδοσφαιριστή που βούτηξε σε ποτάμι – ΒΙΝΤΕΟ με σκληρές εικόνες

Ωστόσο οι αρχές θεωρούν ότι οι κροκόδειλοι που δεν φοβούνται και πλησιάζουν τους ανθρώπους αποτελούν απειλή και συνήθως τους απομακρύνουν από την περιοχή.

Ο ειδικός στα ερπετά του Κουίνσλαντ, Τόμι Χέιζ ανέφερε ότι το βίντεο του προκάλεσε ανατριχίλα. «Αυτό που κάνει αυτός ο τύπος στο βίντεο είναι πέρα από αυτάρεσκο, είναι ηλίθιο. Στέκεται ίσως 10 ή 15 μέτρα από τον κροκόδειλο. Έχω ανατριχιάσει και όχι με καλό τρόπο», είπε ο Τόμι Χέιζ.

Το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγα τα περιστατικά με τουρίστες στην Αυστραλία που κολυμπάνε σε νερά που είναι γεμάτα κροκόδειλους. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει μόδα τα βίντεο με influencer που βουτάνε σε επικίνδυνα νερά. Η τελευταία επίθεση που καταγράφηκε ήταν στον Βρετανό τουρίστα, Άλιστερ Μακ Φι, που κολύμπησε στο ποταμό Μπλούμφιλντ. Ένας από τους κροκόδειλους του επιτέθηκε, τον δάγκωσε στο πόδι και σκότωσε τον σκύλο του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ