Νέα Φιλαδέλφεια: «Ο δράστης δεν έχει ταυτοποιηθεί – Προβλήματα στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.», λένε στο enikos.gr οι δικηγόροι Κροατών

Για παραλείψεις στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στον τόπο του εγκλήματος κάνουν λόγο στο enikos.gr δικηγόροι των συλληφθέντων για τα επεισόδια, τα οποία οδήγησαν στον θάνατο ενός οπαδού της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Ασ’ τους… Πάνε να κοιμηθούν» – Η μοιραία εντολή, οι λάθος εκτιμήσεις και… η διαταγή που έμεινε αδιάβαστη

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Αρχικά θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια του θύματος. Είναι ένα φρικτό περιστατικό και όλοι είμαστε σοκαρισμένοι. Από την επισκόπηση της δικογραφίας προκύπτουν οι τρομερές ελλείψεις και παραλείψεις της ΕΛ.ΑΣ. Ο δράστης δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει ταυτοποιηθεί και αυτό καθιστά κατηγορούμενους 100 περίπου άτομα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Έχουμε δει όλοι εικόνες αστυνομικών να πλένουν και να καθαρίζουν το τόπο του εγκλήματος, και μετά να ψάχνουν για στοιχεία στα πλαίσια της προανάκρισης. Μέχρι και σήμερα το πρωί δεν έχει ληφθεί DNA από τους συλληφθέντες κατηγορούμενους», ανέφερε ο δικηγόρος Δημήτρης Ζορμπάς και συνέχισε:

Νέα Φιλαδέλφεια: Ξεκινούν την Παρασκευή οι απολογίες των Κροατών χούλιγκαν

«Προκαλεί επίσης αλγεινή εντύπωση που δεν έχει ληφθεί υλικό από τις κάμερες του γηπέδου και ίσως αυτό να  καταδεικνύει μία προσπάθεια συγκάλυψης κάποιων περιστατικών που αφορούν τον τρόπο, τον χρόνο και την προετοιμασία κατά την αρχή τέλεσης της συμπλοκής. Κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί και αναρωτηθεί για τους τραυματίες Κροάτες, που νοσηλεύτηκαν όντας μαχαιρωμένοι πολλαπλώς. Όλα αυτά τα ζητήματα θα τα θίξουμε τις επόμενες μέρες ενώπιον των τριών ανακριτών που έχουν οριστεί και θα προσκομίσουμε αρκετά στοιχεία που θα αλλάξουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα».

Ο δικηγόρος Δημήτρης Ζορμπάς

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης δύο Κροατών και ενός Αυστριακού, που έχουν συλληφθεί, κρατούνται στην ΓΑΔΑ και αντιμετωπίζουν βαρύτατο κατηγορητήριο για τέσσερις κακουργηματικές πράξεις και επτά πλημμεληματικές, Βασίλης Νουλέζας δήλωσε στο enikos.gr πως:

Ρούμπεν Πέρεθ για την δολοφονία στην Νέα Φιλαδέλφεια: «Πρέπει να σταματήσει αυτό, συλλυπητήρια στην οικογένεια» – ΒΙΝΤΕΟ

«Η σκέψη μου βρίσκεται στους γονείς, τους οικείους του Μιχάλη που άδικα έχασε την ζωή του. Τους εκφράζω δημόσια τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μου για τον άδικο χαμό του παιδιού τους. Μετέχω στο βαρύτατο πένθος τους. Αντιλαμβάνομαι τον πόνο την οδύνη και τον σπαραγμό τους. Κατανοώ την οργή τους. Συγκρούεται μέσα μου το νομικό καθήκον που οφείλω να εκτελέσω ως Δικηγόρος με το ανθρώπινο σκέλος της υπόθεσης. Βρίσκομαι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και αναλαμβάνω με μεγάλη περισυλλογή και περίσκεψη. Είμαι αναμφισβήτητα, όπως όλοι, βαθιά συγκλονισμένος σοκαρισμένος ως άνθρωπος και φίλαθλος αλλά και έντονα ανήσυχος που η ανεξέλεγκτη βία έχει εισβάλλει, στεριώσει στον αθλητισμό. Χρέος όλων μας να την καταπολεμήσουμε σθεναρά, ανυποχώρητα, να την καταδικάσουμε, έως ότου εξαλειφθεί πλήρως».

Επιπλέον τόνισε ότι: «Αυτό το αποτρόπαιο ειδεχθές έγκλημα ας κινητοποιήσει τους αρμόδιους να  λάβουν μέτρα. Οι εντολείς μας δεν είναι καταρχήν εκείνοι που έπληξαν με μαχαίρι η άλλο όπλο τον άτυχο Μιχάλη. Ήταν βασική θεμελιώδης προϋπόθεση για να αναλάβω την υπεράσπιση τους. Άλλωστε αυτό θα το αποδείξει η εξέταση DNA. Δεν κρύβω ότι επικοινώνησαν μαζί μου υψηλοί παράγοντες από την Αυστρία και την Κροατία, χώρες που ως κοινωνίες έχουν συγκλονιστεί και επιθυμούν να αποδοθεί Δικαιοσύνη, να βρεθεί και να παραπεμφθεί να τιμωρηθεί αμείλικτα και αυστηρά ο στυγερός δολοφόνος του Μιχάλη Κ. Αυτό ειπώθηκε ξεκάθαρα. Δεν έχω μελετήσει ακόμη την σχηματισθείσα ποινική δικογραφία, δεν έχω συναντήσει τους εντολείς μου, αυτό θα συμβεί αύριο νωρίς στην ΓΑΔΑ».

Και οι τρεις δηλώνουν αθώοι

Συνεχίζοντας, αναφέρει: «Θα συμβάλλω ως νομικός παραστάτης με ηθική ενεργώντας να αποδειχθεί η αλήθεια να βρεθεί ο φυσικός και ηθικός αυτουργός της φριχτής δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου που όλοι θρηνούμε και μέσα μας κυριαρχεί ένα τεράστιο γιατί; Ας επιδείξουμε παρά τον θυμό μας ψυχραιμία, πολιτισμό και σύνεση, εγκράτεια ως Έλληνες. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα οι διατάξεις της ΕΣΔΑ του Συντάγματος του ΠΚ και του ΚΠΔ της Αθλητικής Νομοθεσίας. Στην υπόθεση που χειρίζομαι εμπλέκεται ευθέως η UEFA και η ελληνική κυβέρνηση. Έχει μεγάλη ευθύνη η ΕΛ.ΑΣ. που δεν απέτρεψε το δυσάρεστο συμβάν, τα έκτροπα, δεν ανέκοψε τους εισβολείς, την προσυνεννοημένη συνάντηση-σύγκρουση των δυο αντιπάλων ομάδων οργανωμένων φιλάθλων της Dinamo Zagreb και της ιστορικής ΑΕΚ».

Ανέφερε επιπλέον πως: «Ακόμη δεν γνωρίζουμε  στο στάδιο της διενεργούμενης ανάκρισης από τρεις συνολικά ανακριτές αν ο δράστης ήταν Κροάτης αλλοδαπός ή ημεδαπός. Αν έδρασε μόνος ή κατά συναυτουργία. Αυτό διερευνάται. Ποιος έπληξε το θύμα με μαχαίρι. Ας σεβαστούμε όλοι καταρχήν το τεκμήριο αθωότητας. Μην προκρίνουμε βιαστικά την ενοχή κανενός. Θα εκπροσωπήσω τους τρεις εντολείς μου σεβόμενος την μνήμη του 29χρονου Μιχάλη Κ. πού έχασε άδικα την ζωή του εξαιτίας ενός οπαδικού παραλογισμού. Ας ευχηθούμε να μην ξανασυμβεί αυτή η ανείπωτη τραγωδία. Να μην υπάρξουν αντίποινα. Καταδικάζουμε απερίφραστα την βία».

Ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ