Πύλος: Τι συμβαίνει με τα βίντεο μέσα από το σκάφος

Βίντεο από την τραγωδία στην Πύλο προβλήθηκαν από το Mega, στα οποία φέρεται να καταγράφονται οι μετανάστες που επέβαιναν πάνω στο αλιευτικό σκάφος, λίγο πριν αυτό βυθιστεί στα νερά της Μεσογείου.

Ναυάγιο στην Πύλο: Συγγενείς καταφθάνουν στην Καλαμάτα ελπίζοντας σε ένα θαύμα – Νέες μαρτυρίες για την τραγωδία

Οι εικόνες, που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκλονίζουν. Απεικονίζουν εκατοντάδες μετανάστες στο κατάστρωμα, ο ένας δίπλα στον άλλον.

Σύμφωνα με το Mega στο πρώτο βίντεο διακρίνονται οι άνθρωποι να είναι ντυμένοι με χοντρά ρούχα. Όπως έχουν αναφέρει ήδη οι διασωθέντες, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο καιρός συνεχώς άλλαζε. Σε άλλο πλάνο του βίντεο φαίνεται ένας μετανάστης να κρατά ένα μπουκάλι νερό και λίγα μπισκότα. Στο βάθος διακρίνονται ελάχιστες γυναίκες και μικρά παιδιά. Οι μετανάστες, όπως φαίνεται και στο βίντεο, κάθονται ασφυκτικά ο ένας δίπλα στον άλλον, με τα γόνατα κολλημένα στο στήθος τους.

Ναυάγιο στην Πύλο: «Έκλαιγαν όταν κατάφερναν να μιλήσουν με τους συγγενείς τους» – Νέες μαρτυρίες που συγκλονίζουν

Τα εν λόγω βίντεο έχουν ανέβει στην πλατφόρμα του TikTok, ωστόσο η αυθεντικότητα τους δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Τα εν λόγω βίντεο προβλήθηκαν και στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ

 

Ναυάγιο στην Πύλο: Άγρια κόντρα στον αέρα Μαρινάκη – Τεμπονέρα

 

Τα συγκεκριμένα βίντεο, που φέρεται να προέρχονται από το σκάφος που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και προβλήθηκαν σε κεντρικά δελτία ειδήσεων το Σάββατο (17/6). Ωστόσο λίγο μετά την δημοσιοποίησή τους προέκυψαν αμφιβολίες σχετικά με την αυθεντικότητά τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όσα γράφει ο Κώστας Καλλέργης, δημοσιογράφος που εργάζεται για το BBC. «Υποτίθεται πως το βίντεο προέρχεται από κάποιον πάνω στο σκάφος με τους μετανάστες που ανετράπη στα ανοιχτά της Πύλου στην Ελλάδα. Φοβάμαι ότι δεν πρόκειται για το εν λόγω σκάφος» γράφει και δημοσιεύει στη συνέχεια μία φωτογραφία, όπου στα πλάνα δεν φαίνονται συγκεκριμένα μέρη του.


Επίσης λογαριασμοί όπως το Aegean Boat Report δημοσίευσαν καρέ από το σκάφος που βούλιαξε και καρέ από τα δύο αυτά βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο TikTok που δείχνουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των επιβαινόντων. Ο λογαριασμός SARwatchMED αναφέρει πως πρόκειται σίγουρα για διαφορετικό σκάφος καθώς τα βίντεο έχουν τραβηχτεί νωρίτερα από τις 9 Ιουνίου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ