Ναυάγιο στην Πύλο: Άγρια κόντρα στον αέρα Μαρινάκη – Τεμπονέρα

Κόντρα στον αέρα της εκπομπής “Πρόσωπο με πρόσωπο” είχαν ο Παύλος Μαρινάκης και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Όλα ξεκίνησαν από την ερώτηση προς τον επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με αν συμφωνεί με τις πρόσφατες δηλώσεις των Παπαδημούλη, Κουρουμπλή και Κατριβάνου σχετικά με το ναυάγιο της Πύλου.

«Όσον αφορά το περιστατικό στην Καλαμάτα με τα μέλη της νεολαίας, πρέπει να σας πω ότι μου κάνει εντύπωση την ώρα που έχουμε εκατόμβη νεκρών να στεκόμαστε στην δικαιολογημένη, κατά την άποψη μου, διαμαρτυρία όλων των πολιτών, ανεξαρτήτου κομματικής προέλευσης σε ένα γεγονός που πραγματικά προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση για ανθρώπους που πήγαν στην περιοχή και όχι για να διαμαρτυρηθούν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να σας θυμίσω πως η ίδια έτρεξε κοντά τους κι άνοιξε διάλογο, θέλοντας να μιλήσει» ανέφερε αρχικά.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τις αποδοκιμασίες απέναντι στην κ. Σακελλαροπούλου, τόνισε ότι «υπάρχει μια αγανάκτηση, η οποία εκφράζεται, από όλο τον κόσμο έναντι όλο των ελληνικών, αλλά και ευρωπαϊκών θεσμών. Μου κάνει εντύπωση ότι μένουμε τόσο πολύ για ένα σύντομο διάλογο».

Στη συνέχεια όμως οι τόνοι ανέβηκαν  καθώς τέθηκε στο τραπέζι το θέμα των δηλώσεων του κ. Κουρουμπλή ότι «η Νέα Δημοκρατία στέλνει στον υγρό τάφο, με τον πιο άδικο τρόπο εκατοντάδες αθώες ψυχές».

Ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να μην δώσει καμία απάντηση επ’ αυτού του θέματος, καθώς τόνισε πως «θα επιμείνω από αρχής να μην σχολιάσω δηλώσεις άλλων στελεχών. Ο καθένας φέρει την ευθύνη της άποψής του».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Τεμπονέρα σημείωσε «δεν υπάρχει δηλαδή θέμα διαγραφής αυτών των στελεχών που κατηγόρησαν τους λιμενικούς, στελέχη του πρώτου κόμματος, του οποιοδήποτε κόμματος στη χώρα, την προηγούμενη κυβέρνηση ότι έριξε στον βυθό της θάλασσας ανθρώπους, ότι δολοφόνησαν ανθρώπους… Δεν υπάρχει κάποιο θέμα πειθαρχικό; Έστω να τους καλέσετε να ανακαλέσουν. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει να λέτε ότι κάποιος δολοφόνησε; Καταλαβαίνετε τι σημαίνει να κατηγορείτε ανθρώπους πολιτικούς, λιμενικούς, ότι δολοφόνησαν;»

Ο κ. Τεμπονέρας απάντησε ότι «μιλάμε για πολιτικές ευθύνες και τίποτα παραπάνω».

«Πολιτική ευθύνη είναι το “ρίξατε ανθρώπους στον πάτο της θάλασσας”; Αυτό είναι ποινική ευθύνη» ανταπάντησε ο κ. Μαρινάκης.

«Είναι όλες οι εκφράσεις, οι οποίες αναφέρονται, εντάσσονται στον καταλογισμό μιας πολιτικής ευθύνης, διότι τέσσερα χρόνια η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κάνει το παραμικρό τα ζητήματα αυτά», υπογράμμισε ο κ. Τεμπονέρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ