Όλυμπος: Έμπειρος οδηγός φαραγγιών ο 43χρονος που έχασε την ζωή του

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Λάρισας για τον ξαφνικό χαμό του έμπειρου οδηγού και εκπαιδευτή κατάβασης φαραγγιών, ο οποίος έχασε την ζωή του κατά την κατάβαση του ρέματος Ορλιά στον Όλυμπο και ενώ είχε προηγηθεί σφοδρή κακοκαιρία στην περιοχή.

Όλυμπος: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο οδηγός canyoning – Παρασύρθηκε από ορμητικά νερά

Οι διασώστες της ΕΜΑΚ τον εντόπισαν νεκρό, με πολλαπλές κακώσεις στο σώμα του, ενώ στη συνέχεια στήθηκε επιχείρηση για την μεταφορά του άψυχου σώματός του σε σημείο όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Επρόκειτο, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, για έναν έμπειρο οδηγό, με χρόνια ενασχόλησης στον ορεινό όγκο, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση στη Λάρισα από το 2019 και οργάνωνε ανάλογες δραστηριότητες στον Όλυμπο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Συναγερμός στον Όλυμπο: Αγνοείται οδηγός canyoning που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της εταιρίας, που εδρεύει στην Κρανιά Ολύμπου, είχε γεννηθεί το 1979.

Σε ηλικία μόλις 10 ετών ξεκίνησε να έχει επαφή με το βουνό κάνοντας πεζοπορίες στον Όλυμπο. Το 1995 κατάκτησε για πρώτη φορά την κορυφή και εκεί κόλλησε το «μικρόβιο».

Από το 2011 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το Canyoning ως βοηθός οδηγού λαμβάνοντας εμπειρία και γνώσεις με συμμετοχή σε πολλές επαγγελματικές καταβάσεις και εξερευνήσεις νέων φαραγγιών σε όλη την Ελλάδα. Το 2016 αποκτά την ιδιότητα του οδηγού και εκπαιδευτή Canyoning από την Γερμανό-Αυστριακή Ομοσπονδία.

Η ιστοσελίδα τον χαρακτηρίζει ως «έτοιμο να βοηθήσει την ομάδα και να προσφέρει τις γνώσεις από την μεγάλη εμπειρία του. Ήρεμος, ευγενικός, ακούραστος, με άριστη τεχνική κατάρτιση».

Η τραγωδία

Σήμερα, είχε προγραμματιστεί άλλη μία εξόρμηση στον Όλυμπο, παρά την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή τις προηγούμενες ώρες. Μαρτυρίες μάλιστα κάνουν λόγο ότι το ρέμα του Ορλιά στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό, ήταν ιδιαίτερα φουσκωμένο. Κάποια στιγμή – άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες- η ομάδα των έντεκα ατόμων που έκανε canyoning είδε τον έμπειρο οδηγό να χάνεται στα ορμητικά νερά του ρέματος.

Άμεσα ενημέρωσαν τις αρχές και στήθηκε η επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ