Τραγωδία στη Λευκάδα: Η μάχη των ναυαγοσωστών να φτάσουν τον κολυμβητή που «κατάπιαν» τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνες από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην παραλία Κάθισμα, στη Λευκάδα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ένας 50χρονος Ρουμάνος τουρίστας, που είχε πάει με την σύζυγό του στην παραλία για να κάνουν μπάνιο, χάθηκε από τα τεράστια κύματα.

Λευκάδα: Τραγωδία με πνιγμό κολυμβητή στο Κάθισμα – Ναυαγοσώστης έσωσε την σύζυγό του

Το θλιβερό περιστατικό συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου (17/6). Δύο ναυαγοσώστες βούτηξαν στο νερό για να βοηθήσουν τον κολυμβητή και με κίνδυνο της ζωής τους προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν, ώστε να τον βγάλουν στην ακτή.

Παρά τις προσπάθειές τους, τα τεράστια κύματα, δεν τους επέτρεψαν να περισυλλέξουν τον άνδρα, ο οποίος είχε ήδη χάσει την ζωή του από πνιγμό.

Για αρκετή ώρα, κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει το πτώμα του 50χρονου. Έτσι, το Λιμενικό έδωσε την εντολή να πετάξει ελικόπτερο στην περιοχή, ώστε να βοηθήσει. Τελικά, ένα μεγάλο κύμα έβγαλε το άψυχο σώμα του στην παραλία, απ’ όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το ilefkada.gr, οι ναυαγοσώστες είχαν προειδοποιήσει το ζευγάρι να μην μπει για μπάνιο, γιατί ήταν επικίνδυνα λόγω των ισχυρών ανέμων και των μεγάλων κυμάτων. Εκείνοι, όμως, δυστυχώς δεν άκουσαν.

Δείτε βίντεο από τις προσπάθειες των ναυαγοσωστών:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ