Κερδίστε την μάχη με τα κουνούπια – 6+1 φυσικοί τρόποι για να τα αποφύγετε

Τα κουνούπια μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικά ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.  Όμως μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορους φυσικούς τρόπους για να τα εξαφανίσετε και να προστατευτείτε από τα τσιμπήματά τους.

Ορισμένες  ιδέες για να απωθήσετε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο είναι οι εξής:

  1. Ανεμιστήρας: Τα κουνούπια δεν μπορούν να πετάξουν κοντά στο αεράκι ενός ανεμιστήρα. Αν βάλετε έναν ανεμιστήρα σε κοντινή απόσταση από εσάς, θα δυσκολεύσετε τα κουνούπια να πλησιάσουν.
  2. Καλύψτε το σώμα σας: Φορέστε μακριά και φαρδιά ρούχα που να καλύπτουν το σώμα σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν φοράτε μακρά μανίκια και παντελόνια, τα κουνούπια θα έχουν δυσκολία να σας τσιμπήσουν.
  3. Αιθέρια έλαια: Ορισμένα αιθέρια έλαια απωθούν τα κουνούπια. Δοκιμάστε να απλώσετε μια μίξη αιθέριων ελαίων, όπως λεβάντας, δενδρολίβανου, ευκαλύπτου ή λεμονόχορτου, πάνω στο δέρμα σας ή σε ένα δωμάτιο όπου βρίσκεστε. Θα βρείτε αυτά τα αιθέρια έλαια σε εντομοαπωθητικά σκευάσματα ή μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες σε ειδικές συσκευές διάχυσης.
  4. Παράθυρα και πόρτες: Χρησιμοποιήστε κουνουπιέρες ή σίτες στα παράθυρα και τις πόρτες για να εμποδίσετε την είσοδο των κουνουπιών στο εσωτερικό του σπιτιού σας.
  5. Φυτά απωθητικά για κουνούπια: Ορισμένα φυτά εκπέμπουν αρώματα που απωθούν τα κουνούπια. Ανατρέξτε σε φυτά όπως τον ευκάλυπτο, τον δενδρολίβανο, τον δυόσμο και τη λεβάντα και φυτέψτε τα στον κήπο σας ή σε γλάστρες κοντά στα παράθυρα και τις εισόδους. Επίσης ο βασιλικός, το λεμονόχορτο, το γεράνι, το φλισκούνι είναι μερικά από τα φυτά που θεωρείται ότι απωθούν τα κουνούπια. Εκτός της εντομοαπωθητικής τους ιδιότητας, μυρίζουν υπέροχα και ομορφαίνουν τον χώρο.
  6. Καθαρίστε σκελίδες σκόρδου. Βάλτε τις σκελίδες σε διάφορα μέρη στην βεράντα. Τα κουνούπια θα αποφύγουν να πλησιάσουν.
  7. Κόψτε λίγα λεμόνια στη μέση και καρφώστε πάνω τους μοσχοκάρφια. Είναι ένας συνδυασμός που δεν αρέσει καθόλου στα κουνούπια.

Αυτές είναι μερικές ιδέες για να απωθήσετε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο. Να θυμάστε ότι η αποτελεσματικότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες και την περιοχή σας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ