Ναυάγιο στην Πύλο: Απολογούνται σήμερα οι 9 συλληφθέντες που κατηγορούνται για διακίνηση μεταναστών

Απολογούνται  στις 10 το πρωί οι εννέα Αιγύπτιοι που συνελήφθησαν και κατηγορούνται ως διακινητές στην υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου. Τη Δευτέρα προσήλθαν ενώπιον της ανακρίτριας όμως, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για σήμερα καθώς οι δικηγόροι του θέλησαν να ενημερωθούν για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Ναυάγιο στην Πύλο: Εντοπίστηκε άλλη μια σορός – 81 οι νεκροί

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός εκ των συνηγόρων ο εντολέας του -που απολογήθηκε πρώτος- αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ότι δεν είχε καμία συμμετοχή ή συνεισφορά στην μεταφορά των ατόμων και ότι είναι κι αυτός ένας από τους μετανάστες που πλήρωσαν όπως και οι υπόλοιποι.

Δραματικές ήταν οι σκηνές έξω από τα δικαστήρια Καλαμάτας, όπου βρέθηκαν συγγενείς αγνοουμένων, δείχνοντας φωτογραφίες τους και φωνάζοντας τα ονόματά τους.

Ναυάγιο στην Πύλο: ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο πριν οι μετανάστες επιβιβαστούν στο μοιραίο αλιευτικό

Ανασύρθηκαν ακόμη τρεις σοροί

Στους 81 ανήλθε ο αριθμός των σορών που έχουν ανασυρθεί έως αυτή τη στιγμή, από τη θαλάσσια περιοχή, 47 ναυτικά μίλια σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Πύλου, όταν το αλιευτικό σκάφος που μετέφερε αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αριθμό παράτυπων μεταναστών, αναποδογύρισε και βούλιαξε.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, αργά το απόγευμα της Δευτέρας πλοίο ανοικτής θαλάσσης του λιμενικού, περισυνέλεξε μία σορό και τη μετέφερε στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου νωρίτερα είχαν μεταφερθεί άλλοι δύο σοροί.

Ναυάγιο στην Πύλο: Νέο ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο από το αλιευτικό πριν βυθιστεί

Οι έρευνες στο σημείο της ναυτικής τραγωδίας συνεχίζονται από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, από μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ επιχειρεί ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος του Λιμενικού.

Σημειώνεται ότι έως τώρα, από την επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος έχουν διασωθεί 104 άτομα που έχουν μεταφερθεί στην Μαλακάσα.

Εν τω μεταξύ, στο νοσοκομείο παραμένουν 8 άτομα από τους διασωθέντες ενώ χθες δόθηκαν άλλα 10 εξιτήρια. Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, τα 8 άτομα δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα και πιθανότατα σήμερα ή αύριο να πάρουν εξιτήριο και να μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μαλακάσα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ