Ναυάγιο στην Πύλο – Αλεξίου: «Ποτέ δεν προσδέθηκε το πλοίο για να ρυμουλκηθεί»

Για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Νίκος Αλεξίου, δίνοντας διευκρινήσεις για τον κάβο που καταγγέλλουν οι διασωθέντες ότι έδεσε το Λιμενικό με αποτέλεσμα την ανατροπή και βύθιση του πλοίου.

Τσίπρας για ναυάγιο στην Πύλο: «Δεν αναζητώ ευθύνες, αλλά ήταν στα χέρια μας και τους χάσαμε»

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο κ. Αλεξίου τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι δεν έγινε καμία διαδικασία πρόσδεσης για ρυμούλκηση κι επίσης έχουμε αναφέρει ότι όταν έφτασε το παράκτιο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στο σημείο, προσέγγισε το αλιευτικό ώστε να ελέγξει την κατάστασή του και να μπορέσει να συνομιλήσει με τους ανθρώπους που βρίσκονταν επί του καταστρώματος για να τους μεταπείσει και να τους βοηθήσει».

«Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, δέθηκαν με έναν μικρό κάβο για λίγα λεπτά, ο οποίος όταν οι μετανάστες είπαν ότι δεν δέχονται καμία συνδρομή, έλυσαν τον κάβο από μόνοι τους», συμπλήρωσε ο Νίκος Αλεξίου ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν προσδέθηκε ποτέ το πλοίο για να ρυμουλκηθεί».

Ναυάγιο στην Πύλο: Η συγκλονιστική ιστορία των αδελφών από την Συρία που η συνάντησή τους ράγισε καρδιές

Ερωτηθείς γιατί μέχρι σήμερα δεν ειπώθηκε τίποτα για τον κάβο, ενώ ο ίδιος μέχρι χθες απαντούσε πως ποτέ δεν υπήρξε σχοινί, είπε ότι «η απάντησή μου αφορούσε στο ότι, το σκάφος δεν δέθηκε ποτέ για να ρυμουλκηθεί».

Και στη συνέχεια ο ίδιος σημείωσε πως «διέρρευσε μία κατάθεση, η οποία δεν αλλάζει το γεγονός. Δεν αναλύθηκε ο τρόπος προσέγγισης του αλιευτικού, δύο πλοία που προσεγγίζουν το ένα το άλλο, δένονται με σκάφος».

Ναυάγιο στην Πύλο: «Ταξίδευαν με λυγισμένα τα γόνατα στο στήθος και με κατεβασμένα τα κεφάλια» – Συγκλονιστική μαρτυρία στο enikos.gr

Σχετικά με το πότε δέθηκε ο κάβος στο αλιευτικό, είπε πως, δέθηκε όταν έγινε η πρώτη προσέγγιση από το Λιμενικό, ενώ η βύθιση έγινε λίγο μετά τις 2:00 το βράδυ.

Για τη δήλωση που έκανε διασωθείς στον Αλέξη Τσίπρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού εκτίμησε πως, ενώ αναζητούνταν απαντήσεις για την τραγωδία έγιναν παρανοήσεις.

«Εξήχθησαν συμπεράσματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», είπε συγκεκριμένα ο κ. Αλεξίου.

Ερωτηθείς τέλος αν το Λιμενικό προσέγγισε το αλιευτικό για να το βυθίσει, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού είπε πως η απάντηση είναι «αυταπάντητη», καθώς όπως εξήγησε «το Λιμενικό είναι εκεί για να σώζει ζωές. Ο λόγος που δεν προσδέθηκε ποτέ το σκάφος ήταν το γεγονός πως δεν ήταν εφικτό επιχειρησιακά να δεθεί, καθώς σε αυτό επέβαιναν 150 άνδρες που αρνούνταν κατηγορηματικά κάθε συνδρομή. Χρειάζεται και η συμμετοχή των ατόμων για να δεθεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ