Ναυάγιο στην Πύλο: Αυτή είναι η σελίδα του κυκλώματος στο Facebook

Με μία σελίδα στο Facebook το κύκλωμα των διακινητών «διαφήμιζε» τις υπηρεσίες του και εντόπιζε τους μετανάστες που ήθελαν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον.

Nαυάγιο στην Πύλο: Συνελήφθησαν 9 διακινητές – Από την Αίγυπτο, κι όχι από την Λιβύη, ξεκίνησε το αλιευτικό

Σύμφωνα με το Star, στην σελίδα οι διακινητές έχουν αναρτήσει φωτογραφίες με το αλιευτικό και κάποιους από τους μετανάστες που κατάφεραν να διασωθούν από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Μάλιστα υπόσχονται στους μετανάστες ένα ασφαλές ταξίδι από την Λιβύη μέχρι την Ιταλία, το οποίο θα κόστιζε παραπάνω από το συνηθισμένο.

Ναυάγιο στην Πύλο: Το πλοίο είχε μηχανική βλάβη από την… Λιβύη – Στο λιμεναρχείο Καλαμάτας ο επικεφαλής της Frontex

Σύμφωνα με καταθέσεις και μαρτυρίες διασωθέντων οι διακινητές πληρώνονταν 4.500 με 5.500 δολάρια για κάθε άτομο που ταξίδευε με το αλιευτικό.

«Ανησυχούμε για την ψυχολογική κατάσταση των διασωθέντων – Το πιο συγκλονιστικό είναι η… σιωπή»

Ναυάγιο στην Πύλο: «Ανησυχούμε για την ψυχολογική κατάσταση των διασωθέντων – Το πιο συγκλονιστικό είναι η… σιωπή»

Στο πλευρό των διασωθέντων μεταναστών από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου που είχε ως αποτέλεσμα να ανασυρθούν μέχρι στιγμής 78 σοροί, βρίσκεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας.

Συγκεκριμένα, στην Καλαμάτα από την πρώτη στιγμή επιχειρεί πολυμελές κλιμάκιο νοσηλευτικού προσωπικού και εθελοντών που συνδράμει σε μία εξαιρετική δύσκολη συγκυρία με κάθε μέσο που διαθέτει για την παροχή πρώτων βοηθειών αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης στους μετανάστες που σώθηκαν και φιλοξενούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις αποθήκες του λιμανιού της πόλης.

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν βρίσκονται σε καλή σωματική ή ψυχολογική κατάσταση», λέει στο enikos.gr εθελοντής διασώστης του σώματος Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δημήτρης Χαλιώτης.

«Το πιο συγκλονιστικό είναι η σιωπή… για τους ανθρώπους που δεν μιλούν ή δεν ανταποκρίνονται στην επικοινωνία μας ανησυχούμε περισσότερο», είπε ο Δημήτρης Χαλιώτης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ