Nαυάγιο στην Πύλο: Συνελήφθησαν 9 διακινητές – Από την Αίγυπτο, κι όχι από την Λιβύη, ξεκίνησε το αλιευτικό

Νέα στοιχεία για το δρομολόγιο του μοιραίου αλιευτικού σκάφους, το οποίο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου.

Το πλοίο απέπλευσε από την Αίγυπτο και όχι από την Λιβύη όπως ήταν οι αρχικές πληροφορίες. Σύμφωνα με μαρτυρίες μεταναστών, το αλιευτικό ξεκίνησε από την Αίγυπτο και στη συνέχεια έκανε στάση στο λιμάνι Τομπρούκ της Λιβύης, πριν συνεχίσει το δρομολόγιό του για την Ιταλία.

Στο 30 μέτρων πλοίο επέβαιναν μετανάστες τόσο από την Αίγυπτο που ήταν και η αφετηρία του μοιραίου ταξιδιού όσο και από τη Λιβύη και το Πακιστάν. Επιπλέον, σύμφωνα με τα στελέχη του λιμενικού η επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών ετοιμαζόταν αρκετό καιρό πριν, περίπου 40 με 50 ημέρες.

Γυναίκες, εγκυμονούσες και παιδιά εγκλωβίστηκαν στα αμπάρια

Όπως αποκάλυψαν αρκετοί από τους διασωθέντες μετανάστες στα σωστικά συνεργεία, στις καμπίνες του σκάφους υπήρχαν αρκετές γυναίκες και παιδιά. Πρόκειται για μια τακτική που συνηθίζεται από τους διακινητές προκειμένου να προστατευθούν τα γυναικόπαιδα από τις καιρικές συνθήκες.

Συνελήφθησαν 9 Αιγύπτιοι

Στη σύλληψη εννέα ατόμων αιγυπτιακής υπηκοότητας που φέρονται ως οι διακινητές των παράτυπων μεταναστών με αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, προχώρησε το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες περί σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ