Ναυάγιο στην Πύλο: Το πλοίο είχε μηχανική βλάβη από την… Λιβύη – Στο λιμεναρχείο Καλαμάτας ο επικεφαλής της Frontex

Μηχανική βλάβη από την Λιβύη, όταν ξεκίνησε, φαίνεται πως αντιμετώπιζε το αλιευτικό, το οποίο βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου.

Ναυάγιο στην Πύλο: «Ανησυχούμε για την ψυχολογική κατάσταση των διασωθέντων – Το πιο συγκλονιστικό είναι η… σιωπή»

Του Μίλτου Σακελλάρη

Αυτό φαίνεται πως προκύπτει από τις καταθέσεις των μεταναστών που διασώθηκαν και ήταν πάνω στο σκάφος.

Ναυάγιο στην Πύλο: «Ο αδελφός μου πλήρωσε 4.000 δολάρια – Δεν ξέρω εάν είναι ζωντανός»

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν σταμάτησε η μηχανή του αλιευτικού στις 1:40 τα ξημερώματα της Τετάρτης προκλήθηκε διαμάχη μεταξύ των μεταναστών, οι οποίοι επιτέθηκαν στους διακινητές, από τους οποίους ζητούσαν να τους γυρίσουν πίσω.

Αντίστοιχες διαμάχες είχαν καταγραφεί και κατά τη διάρκεια του πενθήμερου ταξιδιού.

Ναυάγιο στην Πύλο: Νέα φωτογραφία – ντοκουμέντο του σκάφους πριν βυθιστεί

Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ανάμεσα στους διακινητές να είναι και ο καπετάνιος, για τον οποίο έχει γραφτεί πως διέφυγε με… βάρκα.

Όμως, όπως λένε ασφαλείς πηγές στο enikos.gr, τα στόματα έχουν ήδη αρχίσει να ανοίγουν και τις επόμενες ώρες ή και αύριο θα γνωρίζουμε και περισσότερα.

Στο λιμεναρχείο Καλαμάτας ο επικεφαλής της Frontex

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση στο λιμεναρχείο της Καλαμάτας, καθώς μέχρι στιγμής 8 άτομα έχουν περάσει από την προανακριτική διαδικασία ως ύποπτοι για την παράνομη μεταφορά των δεκάδων μεταναστών με αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Αιγύπτιους που φέρονται ως ύποπτοι για διακίνηση.

Πριν από λίγη ώρα ο επικεφαλής της Frontex, Χανς Λάιτενς βρέθηκε στο Λιμεναρχείο της Καλαμάτας προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες. «Είμαι εδώ για να κατανοήσω καλύτερα τι συνέβη και τον ρόλο της Frontex. Είμαι εδώ επίσης για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου και τη βοήθειά μου στους Έλληνες συναδέλφους που έκαναν ό,τι περισσότερο μπορούσαν για να σώσουν ζωές» είπε ο κ. Λάιτενς . Όπως είπε η καρδιά του είναι με τα θύματα και τις οικογένειές του ενώ τόνισε ότι μόλις έμαθε για το δυστύχημα άλλαξε το πρόγραμμα του για να έρθει στην Καλαμάτα. «Είναι ένα φρικτό γεγονός», σημείωσε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ