Μύκονος: Συλλήψεις και κατεδαφίσεις αυθαιρέτων – ΒΙΝΤΕΟ

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι κινήσεις της αστυνομίας και της Εισαγγελίας στην Μύκονο, με στόχο την πάταξη της αυθαίρετης και ανεξέλεγκτης οικοδόμησης στον νησί. 

Μύκονος: Παρέμβαση Ντογιάκου για τις καταγγελίες περί οικοδομικής αυθαιρεσίας και παρανομίας

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ANT1, από χθες στα χέρια των Αρχών βρίσκονται τα μηχανήματα των εργολάβων που χτίζουν την νύχτα, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή έχουν συλληφθεί τέσσερις αλλοδαποί εργάτες.

Παράλληλα, τις υπηρεσίες δόμησης της Μυκόνου φέρνει προ των ευθυνών τους η εισαγγελία της Σύρου, όπως φαίνεται στο έγγραφο το οποίο βλέπει φως της δημοσιότητας με φόντο την πολεοδομική αυθαιρεσία.

Μύκονος: Ξεχειλίζει η οργή για τα αυθαίρετα και τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου

Μύκονος

Σε αυτό φαίνεται, ότι η Δικαιοσύνη προειδοποιεί τους υπεύθυνους στις πολεοδομίες Σύρου και Μυκόνου ακόμη και με συλλήψεις αν συνεχίσουν να ολιγωρούν έναντι παρανομιών, ενώ ταυτόχρονα η εισαγγελέας πρωτοδικών επιρρίπτει ευθύνες στην πολεοδομία κατηγορώντας την για ολιγωρία, παραλείψεις και καθυστερήσεις και επιλεκτικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, αυθαίρετες κατασκευές που είναι κτισμένες στην παραλία ενδέχεται να κατεδαφιστούν ακόμη και μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, με την Εισαγγελία να έχει εντοπίσει τουλάχιστον 10 τέτοια κτίσματα.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργολάβοι που έχουν χτίσει τα εν λόγω αυθαίρετα δεν θέτουν στην διάθεση των αρχών τα μηχανήματά τους  προκειμένου να γκρεμιστούν τα αυθαίρετα.  Ωστόσο, αναμένεται να επιλυθούν άμεσα τέτοιας φύσεως προβλήματα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες των κατεδαφίσεων.

Το ρεπορτάζ αναφέρει, επίσης, ότι στο πρόσφατο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή, προβλέπεται πρόστιμο έως και 6.000 ευρώ την ημέρα σε όποιον εργολάβο δεν δεχθεί να διαθέσει τα μηχανήματά του.

Τέλος, την ίδια στιγμή στους δύο παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού στην Άνω Μερά και στην χώρα της Μυκόνου πραγματοποιείται έλεγχος για τον αριθμό των αυθαιρέτων έχουν χτιστεί χωρίς να δοθεί η άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ