Μεσολόγγι: Το τετράδιο του Μπάμπη δείχνει και άλλους συνεργούς – Στο μικροσκόπιο 4 πρόσωπα που είχαν δανειστεί χρήματα από τον 31χρονο

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. τέσσερα πρόσωπα που είχαν δανειστεί χρήματα από τον 31χρονο Μπάμπη στο Μεσολόγγι.

Του ΑΡΗ ΣΚΑΛΑΙΟΥ – ΠΗΓΗ: Realnews

Νέο κύκλο ερευνών ξεκινούν οι ανακριτικές Αρχές εστιάζοντας σε τέσσερα πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων αναγράφονται δίπλα σε χρηματικά ποσά στο τετράδιο σημειώσεων του Μπάμπη Κούτσικου. Παράλληλα, στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκονται πλέον και άλλα ευρήματα από την οικία του θύματος. «Τον φυσικό αυτουργό τον ξέρουμε, ψάχνουμε τώρα τους συνεργούς και τον ηθικό αυτουργό. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αναζητούμε την αλήθεια. Χάσαμε τον άνθρωπό μας και δεν ξέρουμε γιατί…», αναφέρει στη Realnews η αδελφή του θύματος, Χριστίνα.

Οι Αρχές εκτιμούν ως σημαντικό στοιχείο την ύπαρξη του τετραδίου και θεωρούν ότι η «αποκωδικοποίησή» του θα προσθέσει νέα στοιχεία στην έρευνα. Εκτός από τα τέσσερα ονόματα, στο τετράδιο περιλαμβάνονται και άλλα πρόσωπα, αλλά και σημειώσεις του Μπάμπη για τη μισθοδοσία του, τα έξοδα που πραγματοποιούσε, τα ταξίδια του στο εξωτερικό (Βραζιλία, Ουζμπεκιστάν, Γερμανία κ.α.), ημερομηνίες, διευθύνσεις, τηλέφωνα και συναντήσεις. Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς που αναλύουν τα νέα στοιχεία και το γεγονός ότι ανάμεσα στα ονόματα φέρονται να είναι και πρόσωπα τα οποία είχαν ανάμειξη σε υποθέσεις χρυσοθηρίας.

Στο τετράδιο σημειώσεων κυριαρχεί το όνομα του 50χρονου κρεοπώλη. Μάλιστα, δίπλα στο όνομα του κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία αναγράφεται το ποσό των 3.000 ευρώ. Ακριβώς από κάτω ακολουθεί το γυναικείο όνομα Γ. με το ποσό των 1.000 ευρώ, το αντρικό όνομα Μ. με 400 ευρώ, καθώς και το επίσης αντρικό όνομα Γ. με το ποσό των 300 ευρώ. Σημειώσεις, όμως, χωρίς την αναγραφή ποσών υπάρχουν και για ένα ακόμα συγγενικό πρόσωπο του 50χρονου κατηγορουμένου.

Τα τέσσερα αυτά νέα πρόσωπα αναμένεται να κληθούν για να δώσουν κατάθεση, καθώς οι Αρχές έχουν λόγους να πιστεύουν ότι οι συγκεκριμένοι γνωρίζουν τόσο για τα αίτια της δολοφονίας όσο και για το πώς εκτυλίχθηκε η σκηνή του εγκλήματος.

«Στο χέρι»

Ο κρεοπώλης παραδέχθηκε στην απολογία του ότι είχε δανειστεί τον Ιούνιο 6.500 ευρώ και 1.000 ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου από το θύμα. Οπως ισχυρίστηκε, τα επέστρεψε «όλα στο χέρι», τα 6.500 ευρώ μετά τον Δεκαπενταύγουστο και τα 1.000 ευρώ στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «R», ο Μπάμπης είχε στείλει το καλοκαίρι 4.000 ευρώ μέσω τραπεζικού λογαριασμού και στον εξάδελφο του κρεοπώλη. Παράλληλα, το θύμα συνήθιζε να πραγματοποιεί ανάληψη ολόκληρου του μηνιαίου μισθού του, ύψους 3.000 ευρώ περίπου, με τον λογαριασμό του να έχει αυτή τη στιγμή υπόλοιπο 30.000 ευρώ. Οι Αρχές εξετάζουν αναλυτικά και τον πιθανό ρόλο του 36χρονου φίλου του κρεοπώλη, τον οποίο, το βράδυ του φόνου, ο κατηγορούμενος καλούσε επίμονα. Επίσης, ο 50χρονος είχε στείλει στο ίδιο άτομο και αρκετά γραπτά μηνύματα, τα οποία έσβησε ο 36χρονος από την εφαρμογή του κινητού του. Να σημειωθεί ότι, όπως αποκαλύφθηκε από τα στίγματα του κινητού του Μπάμπη, το οποίο παρέμενε ανοιχτό στα χέρια του κατηγορουμένου, ο κρεοπώλης μετά τη δολοφονία πραγματοποιεί μία στάση 11 λεπτών στην περιοχή «Λυόμενα», όπου ανοίγει το δικό του κινητό και πραγματοποιεί πολλές κλήσεις, με το σπίτι του 36χρονου να απέχει ελάχιστη απόσταση από το σημείο όπου είχε σταθμεύσει…

Μάλιστα, λίγα μέτρα από το σημείο υπάρχει βαθύ κανάλι αποστράγγισης, το οποίο ερευνά κλιμάκιο του Στρατού με ανιχνευτές, καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί το όπλο της δολοφονίας. Την ίδια ώρα, το κινητό του Μπάμπη συνεχίζει να παραμένει ανοικτό μέχρι τις 23:49, με τη δολοφονία να έχει πραγματοποιηθεί το διάστημα ανάμεσα στις 20:41 με 21:36 το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου. Να σημειωθεί ότι το κινητό του Μπάμπη ήταν στο όνομα της πρώην συντρόφου του, η οποία σήμερα ζει στη Ρόδο, και είχε αγοραστεί πριν από έξι χρόνια.

Νέα δεδομένα

Η ανεύρεση συσκευής εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, που βρέθηκε στο σπίτι του θύματος, δίνει νέα τροπή στην υπόθεση. Η οικογένεια του Μπάμπη επιμένει «για συνεργούς στη δολοφονία», με τις έρευνες να στρέφονται και σε κύκλωμα με εμπόριο κρυπτονομισμάτων και σε άτομα με τα οποία ο 31χρονος είχε επικοινωνία. Να σημειωθεί πως ηλεκτρονικά ίχνη αποκάλυψαν τη λειτουργία ακόμη πέντε παρόμοιων συσκευών στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου. Εμπειρογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ. αναλύουν ήδη τον τρόπο που λειτουργεί, ενώ οι ειδικοί του χώρου εξηγούν πως «η συγκεκριμένη συσκευή είναι ικανή να λύνει δύσκολες μαθηματικές εξισώσεις, έχει ενσωματωμένα πανίσχυρα υπολογιστικά συστήματα και φέρνει μικρά ή μεγάλα κέρδη στον κάτοχό της».

Ακόμα, η Αστυνομία εξετάζει και αναφορές για κύκλωμα χρυσοθήρων. Οπως έχει αποκαλυφθεί, στη διάρκεια του 2023 δώδεκα ενδιαφερόμενοι από την περιοχή του Μεσολογγίου προμηθεύτηκαν αντίστοιχο αριθμό ανιχνευτών, αξίας από 300 έως 1.300 ευρώ. Σύμφωνα με την απολογία του κρεοπώλη, ο Μπάμπης τού είχε εκμυστηρευτεί ότι θέλει και αυτός να αγοράσει ένα τέτοιο μηχάνημα.

Σενάρια

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του 31χρονου, Κώστας Δημόπουλος, μιλώντας στην «R» προειδοποιεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη όσους συνεχίζουν να διακινούν αυτά τα σενάρια: «Το δράμα, εδώ στο Μεσολόγγι, κορυφώνεται εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης του αείμνηστου Μπάμπη Κούτσικου, για να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία θανάτου. Τα μέλη της οικογένειας, τα οποία έχω την τιμή να εκπροσωπώ, είναι συντετριμμένα και αντιμετωπίζουν την κατάσταση με μεγάλη αξιοπρέπεια. Η ψυχή του Μπάμπη μπορεί να αγαλλιάσει, αφού ανήκει πλέον στους δικούς του ανθρώπους. Ηταν ένα συνεσταλμένο και ευγενικό παιδί, ανεξάρτητο οικονομικά. Πάντοτε βοηθούσε τους δικούς του ανθρώπους και στήριζε την οικογένειά του. Οποιαδήποτε άλλη φημολογία σχετική με την ανεύρεση θησαυρών και λιρών για τη ζωή του Μπάμπη είναι εκτός πραγματικότητας, ενώ η οικογένεια δηλώνει ότι επιφυλάσσεται να καταγγείλει ενώπιον της Δικαιοσύνης όσους προσπαθήσουν εκ νέου δημοσίως να σπιλώσουν με οποιονδήποτε τρόπο τη μνήμη του ανθρώπου τους. Μια τέτοια στάση δεν θα αφεθεί ατιμώρητη, αφού αποπροσανατολίζει την έρευνα και εξυπηρετεί την υπερασπιστική γραμμή του ήδη προφυλακισθέντος κρεοπώλη».

Δείτε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ