Μεσολόγγι: Το στοιχείο – κλειδί για το κινητό του Μπάμπη – Τσούκαλης: Δεν θα εκπλαγώ εάν υπάρξουν νέα εντάλματα σύλληψης

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του κινητού τηλεφώνου και της κυνηγετικής καραμπίνας του Μπάμπη Κούτσικου, με την οποία εκτιμάται ότι αφαιρέθηκε η ζωή του 31χρονου στο Μεσολόγγι. Το κινητό τηλέφωνο θεωρείται στοιχείο – κλειδί για να συμπληρωθεί το παζλ της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Μεσολόγγι: Αυτά υποστήριξε στην απολογία του ο 50χρονος κρεοπώλης

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όπλο και το κινητό δεν αποκλείεται να βρίσκονται και σε άλλο σημείο από εκεί που δολοφονήθηκε ο Μπάμπης. Ενδέχεται να βρίσκονται μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου. Σύμφωνα με το Mega, το κινητό του Μπάμπη φαίνεται να δίνει μία ένδειξη και να έχει μεταφερθεί μετά τη δολοφονία.

Επιπλέον, φαίνεται κίνηση και άλλων ατόμων στην επίμαχη περιοχή από τις κεραίες κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Μεσολόγγι: Ξύπνησαν μνήμες από το θρίλερ με τον κωφό βοσκό που βρέθηκε πνιγμένος – Τον σκότωσαν χρυσοθήρες, εκτιμά η οικογένειά του

Το «σάρωμα» από μηχάνημα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων το οποίο έφτασε στον κάμπο του Ευηνοχωρίου από τα Ιωάννινα, έγινε σε συγκεκριμένα σημεία χθες, Τετάρτη.

Ο 50χρονος που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία οδηγήθηκε από την Πάτρα όπου κρατείτο, στο Κατάστημα Κράτησης του Κορυδαλλού, στο πλαίσιο εκτέλεσης της απόφασης προφυλάκισής του. Πάντως, κατά την παραμονή του στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε επικοινωνία με τους αστυνομικούς, όπως έγραψε η «Πελοπόννησος», ανέφερε: «Έχω τα χέρια μου καθαρά, δεν έχω καμία σχέση».

Μεσολόγγι: Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τη δολοφονία του Μπάμπη – Γιατί οι Αρχές εκτιμούν ότι τον σκότωσαν με τη δική του καραμπίνα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθούν από τις Αρχές για κατάθεση και νέα πρόσωπα καθώς, όπως τόνισε στην «Πελοπόννησο» ανώτατος αξιωματικός, «η έρευνα δεν σταματάει μέχρι να βρούμε όλα τα στοιχεία. Δεν μένουμε μόνο στον 50χρονο και σε πρόσωπα του περιβάλλοντος του, θα «απλώσουμε» την έρευνα και προς άλλες κατευθύνσεις».

Γιατί οι Αρχές εκτιμούν ότι τον σκότωσαν με τη δική του καραμπίνα

Κοντά στο σημείο της δολοφονίας εντοπίστηκε ένα κομμάτι από φυσίγγιο, το οποίο όπως αποκάλυψε το enikos.gr ήταν τελικά ίδιο (και ίδιας μάρκας) με αυτά που χρησιμοποιούσε ο Μπάμπης στην καραμπίνα του.

Οι αρχές εκτιμούν ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι ο Μπάμπης να δολοφονήθηκε με την δική του καραμπίνα, την οποία ο δράστης στη συνέχεια πέταξε κάπου. Σημειώνεται ότι το όπλο του 31χρονου δεν έχει βρεθεί ακόμα, ενώ οι δύο κυνηγετικές καραμπίνες του 50χρονου κρεοπώλη που οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, έχουν αποσταλεί για βαλλιστική εξέταση.

Πληθαίνουν τα σενάρια – Τσούκαλης: Δεν θα εκπλαγώ εάν υπάρξουν και νέα εντάλματα 

Τα σενάρια γύρω από την υπόθεση του Μεσολογγίου πληθαίνουν. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ο κρεοπώλης δεν έδρασε μόνος του και η έρευνα ανοίγει και σε άλλα πρόσωπα.

«Δεν θα εκπλαγώ αν υπάρξουν και νέα εντάλματα σύλληψης. Είμαι πεπεισμένος ότι υπήρξε συνεργός ή τουλάχιστον κάποιος ή κάποιοι γνωρίζουν και τον ή τους  συμβουλεύω να πάνε να καταθέσουν. Ο Μπάμπης όταν ήταν στο αυτοκίνητο με τον κρεοπώλη είχε ανοιχτή γραμμή – ακόμα δεν ξέρουμε με ποιον. Φοβόταν κάτι και άκουγε κάποιος; Κάποιον εμπιστευόταν για να ακούει» τόνισε στον ΑΝΤ1 ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

Ο κ. Τσούκαλης υποστήριξε ότι ο «Μπάμπης δεν ήταν μπλεγμένος κάπου. Ήταν ένα πολύ τίμιο παιδί που δούλευε από το πρωί έως το βράδυ. Ήταν στο εξωτερικό και εργαζόταν σε πολλές χώρες, όχι μόνο στην Ιταλία. Ερχόταν για διακοπές στην Ελλάδα, τις γιορτές και κάποιες φορές και το καλοκαίρι».

Σε άλλο σημείο ο κ. Τσούκαλης εκτίμησε ότι «ο Μπάμπης παγιδεύτηκε». Όπως είπε «αποκλείεται να είχε πάει για κυνήγι εκείνο το βράδυ όταν πριν από λίγες ημέρες είχε λογομαχήσει με τον 50χρονο κρεοπώλη και του είχε δώσει και προθεσμία έως την Κυριακή πριν φύγει για Ιταλία να επιστρέψει τα χρήματά του».

Στο μικροσκόπιο τα ονόματα από το τετράδιο του Μπάμπη

Οι Αρχές εξετάζουν και το τετράδιο που κρατούσε ο 31χρονος. Ένα σημειωματάριο γεμάτο ονόματα ανθρώπων που φέρεται να τους είχε δανείσει υπέρογκα ποσά.

Μιλώντας στο Mega, o Γιώργος Αναστασόπουλος, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ανέφερε πως «ενδέχεται όλα τα χρήματα που δάνειζε να μην ήταν του ίδιου αλλά αυτό βρίσκεται προς εξέταση. Αυτό που προκύπτει είναι πως υπάρχουν πάρα πολλά ονόματα με ποσά δίπλα ενώ κάποια είναι διαγραμμένα γιατί είχαν επιστραφεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μέσα στα ονόματα υπάρχουν φίλοι ή γνωστοί του Μπάμπη που στο παρελθόν έχει προκύψει πως είχαν εμπλοκή σε ιστορίες χρυσοθηρίας». Όπως είπε ο δημοσιογράφος, οι διωκτικές Αρχές έχουν επικεντρωθεί στο να διασυνδέσουν τη διαδρομή από το σπίτι του κρεοπώλη μέχρι τον βάλτο.

«Ο Μπάμπης είχε βάλει προθεσμία για την επιστροφή των χρημάτων και ο κρεοπώλης επειδή δεν τα είχε, του έκανε κάποια δελεαστική προσφορά άλλου τύπου, ωστόσο ο Μπάμπης ήταν δύσπιστος και γι’ αυτό έκανε την αναζήτηση στο Ίντερνετ για τις λίρες. Και γι’ αυτό πήρε και την καραμπίνα μαζί του», είπε ο κ. Αναστασόπουλος.

Επιπλέον, όπως είπε ο δημοσιογράφος, δύο από τα τέσσερα – πέντε ονόματα εξετάζονται εξονυχιστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ