Πρίγκιπας Χάρι: «Έπρεπε να είμαι εδώ» – Τι είπε για την εμφάνιση σε πρεμιέρα ταινίας στην Τζαμάικα ενώ ο Βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζεται για εγχείρηση

«Έπρεπε να είμαι εδώ» δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι για την εμφάνιση του ίδιου και της Μέγκαν Μάρκλ σε πρεμιέρα ταινίας στην Τζαμάικα, όπου πόζαραν δίπλα στον αντιβασιλικό πρωθυπουργό της χώρας, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζεται να υποβληθεί σε εγχείρηση προστάτη και η πριγκίπισσα Κέιτ αναρρώνει στο νοσοκομείο.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ φωτογραφήθηκαν με τον πρωθυπουργό Άντριου Χόλνες στο κόκκινο χαλί αφού ταξίδεψαν από το σπίτι τους αξίας 11 εκατομμυρίων λιρών στην Καλιφόρνια στο Κίνγκστον για τη λαμπερή πρεμιέρα της νέας ταινίας «Bob Marley: One Love».

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ πόζαραν επίσης με την Marlene Malahoo Forte, υπουργό Νομικών και Συνταγματικών Υποθέσεων της Τζαμάικα, η οποία πέρυσι πρότεινε ότι η χώρα της Καραϊβικής θα μπορούσε να ανεξαρτητοποιηθεί από τον Βρετανό μονάρχη και να έχει δικό της πρόεδρο το 2024. Είπε επίσης ότι η Τζαμάικα θα μπορούσε σύντομα να “κόψει τους δεσμούς” με τη μοναρχία και ότι το μέλλον του έθνους θα πρέπει να είναι “στα χέρια της Τζαμάικα”.

Η αιφνιδιαστική εμφάνιση του Χάρι και της Μέγκαν, καθώς ο πατέρας του δούκα, Βασιλιάς Κάρολος προετοιμάζεται για μια επέμβαση στον προστάτη και η κουνιάδα του, πριγκίπισσα Κέιτ αναρρώνει στο νοσοκομείο έπειτα από εγχείρηση στην κοιλιά.

Δεν είναι σαφές ποιος προσκάλεσε τους Σάσεξ στην πρεμιέρα, αλλά σύμφωνα με το National Weekly της Καραϊβικής, ο Χάρι δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης στο κόκκινο χαλί: «Έπρεπε να είμαι εδώ».

Η Μέγκαν, η οποία φόρεσε ένα κομψό μαύρο σύνολο και ο Χάρι, ο οποίος επέλεξε ένα πιο απλό κοστούμι χωρίς γραβάτα, απαθανατίστηκαν να μιλούν με άλλους καλεσμένους, να κρατιούνται χέρι-χέρι και να έχουν μια τρυφερή στιγμή μπροστά σε άλλους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους.

Ο Harry είχε ταξιδέψει στην Τζαμάικα το 2012 κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Καραϊβική και εθεάθη να χορεύει με μεγάλο πλήθος την επιτυχία One Love του Marley. Συνάντησε επίσης τη χήρα του εκλιπόντος μουσικού, Ρίτα Μάρλεϊ.

Η συναναστροφή με τον Χόλνες έχει εγείρει νέα ερωτήματα για τους Sussexes, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός της Τζαμάικα προωθεί τα σχέδια για να γίνει η χώρα δημοκρατία. Ένα δημοψήφισμα πρόκειται να διεξαχθεί αργότερα φέτος, με τον Χόλνες να έχει παραδεχτεί στο παρελθόν ότι το νησί ήθελε να κόψει τους δεσμούς με τη Βρετανία μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Μία υποστηρίκτρια των Σάσεξ, η Omid Scobie, επισήμανε ότι η ατμόσφαιρα μεταξύ του Χάρι, της Μέγκαν και του πρωθυπουργού της Τζαμάικας ήταν «διαφορετική από την τελευταία φορά που είδαμε τον κ. Χόλνες με μέλη της βασιλικής οικογένειας».

Πολλοί χρήστες των social meda τονίζουν ότι ακόμα περιμένουν μια δήλωση από τον δούκα και την δούκισσα του Σάσεξ για την προβλήματα υγείας του αντιμετωπίζουν ο Βασιλιάς Κάρολος και πριγκίπισσα Κέιτ.

«Η εμφάνιση των Σάσεξ στην Τζαμάικα στέλνει σαφώς ένα μήνυμα»»

«Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ήταν κακό να πάνε σε μια πρεμιέρα ταινίας. Αλλά σε μια εποχή που ο πατέρας του μπαίνει στο χειρουργείο, και η Τζαμάικα θέλει να εγκαταλείψει την μοναρχία, αυτό είναι μάλλον αναίσθητο. Οι βασιλείς έλεγαν βέβαια πάντα ότι εναπόκειται στις επιμέρους χώρες να αποφασίσουν αν θα γίνουν δημοκρατίες. Αλλά πάντα πίστευα ότι ήταν πολύ λυπηρό το γεγονός ότι τα Μπαρμπάντος ξεφορτώθηκαν τη βασίλισσα κοντά στο τέλος της ζωής της χωρίς δημοψήφισμα. Η Τζαμάικα θα κάνει δημοψήφισμα, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι τελικά θα ακολουθήσει το δικό της δρόμο» ανέφερε ο βασιλικός σχολιαστής Phil Dampier στη MailOnline

Ο κ. Dampier πρόσθεσε ότι ο Χάρι έχει «ευχάριστες αναμνήσεις» από τη Τζαμάικα, μεταξύ άλλων όταν «κέρδισε» έναν αγώνα δρόμου εναντίον του Usain Bolt κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης το 2012.

«Είναι σαφές ότι το ζευγάρι αισθάνθηκε οικεία εκεί, αλλά στέλνει ένα μήνυμα ότι υποστηρίζουν αυτή τη χώρα όταν δεν έχουν βρει τον χρόνο να κάνουν μια δημόσια επίδειξη υποστήριξης για τον Βασιλιά και την πριγκίπισσα της Ουαλίας. Μπορεί να το έκαναν κατ’ ιδίαν, αλλά σίγουρα δεν τονίζουν ότι θέλουν να συμφιλιωθούν και αυτή η εμφάνιση τονίζει για άλλη μια φορά τον διαφορετικό κόσμο στον οποίο ζουν πλέον» συνέχισε ο Dampier .

Ο βασιλικός σχολιαστής Richard Fitzwilliams πρόσθεσε: «Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η περιοδεία στην Καραϊβική, στην οποία πήγαν ο Γουίλιαμ και η Κάθριν και η οποία περιελάμβανε την Τζαμάικα τον Μάρτιο του 2022, θεωρήθηκε εξαιρετικά προβληματική. Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τη μοναρχία με την Κέιτ να βρίσκεται στο νοσοκομείο και τον βασιλιά Κάρολο να πρόκειται να υποβληθεί σε εγχείρηση για διευρυμένο προστάτη. Οι Σάσεξ έστειλαν ιδιωτικά τις ευχές τους. Ωστόσο, η εμφάνισή τους στην Τζαμάικα στέλνει σαφώς ένα μήνυμα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ