Μεσολόγγι: Το κυνήγι του θησαυρού και τα μυστικά του βάλτου

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών στο Μεσολόγγι, προκειμένου να ρίξουν «φως» στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου, ενώ την ίδια ώρα ο κρεοπώλης, ο οποίος είναι ο βασικός ύποπτος, δεν «λυγίζει» και δεν ομολογεί.

Οι έρευνες συνεχίζονται στο Ευηνοχώρι για το όπλο και το κινητό του 31χρονου, ωστόσο, σύμφωνα με το Mega, υπάρχει ένα στοιχείο που δείχνει ότι αυτά μπορεί να βρίσκονται και μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα, τα κινητά τηλέφωνα φαίνεται πως έδωσαν στίγμα. Όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με το Mega, το κινητό του Μπάμπη φαίνεται να δίνει μία ένδειξη και να έχει μεταφερθεί μετά τη δολοφονία. Έτσι όλα τα στοιχεία συντείνουν στο να πέταξαν το κινητό του θύματος σε άλλο σημείο από εκείνο που βρέθηκε η σορός του 31χρονου, κι αυτό το σημείο μάλλον είναι στην πόλη του Μεσολογγίου.

Επιπλέον, φαίνεται κίνηση και άλλων ατόμων στην επίμαχη περιοχή από τις κεραίες κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega.

Στον Κορυδαλλό ο κρεοπώλης – «Φέρτε τον, θα τον… τακτοποιήσουμε εμείς»

Το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε γύρω στις 12:30 ο 50χρονος κρεοπώλης. Όπως μετέδωσε η εκπομπή του STAR “Αλήθειες με τη Ζήνα”, ο 50χρονος παραδόθηκε από τους αστυνομικούς στην ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού και την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία, κρατούμενοι των φυλακών άρχιζαν να φωνάζουν: «Φέρτε τον εδώ, θα τον… τακτοποιήσουμε εμείς».

Εκείνη την στιγμή, ο 50χρονος κατηγορούμενος φέρεται να είπε «θα αυτοκτονήσω», σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εκπομπής. Έτσι, αμέσως ο 50χρονος μεταφέρθηκε σε άλλη αίθουσα, εκτός του κεντρικού χώρου, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Εκεί όπου θα κρατηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο κελί μακριά από τους άλλους κρατούμενους και για λόγους ασφαλείας θα προαυλίζεται μόνος του.

«Έχω τα χέρια μου καθαρά, δεν έχω καμία σχέση», είπε σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών που τον επισκέφθηκαν την Τρίτη στο κελί του. Ο 50χρονος, εμμένει στην τακτική της άρνησης που έχει υιοθετήσει εξ’ αρχής και δεν ομολογεί το έγκλημα.

Γιατί οι Αρχές εκτιμούν ότι τον σκότωσαν με τη δική του καραμπίνα

Κοντά στο σημείο της δολοφονίας εντοπίστηκε ένα κομμάτι από φυσίγγιο, το οποίο όπως αποκάλυψε το enikos.gr ήταν τελικά ίδιο (και ίδιας μάρκας) με αυτά που χρησιμοποιούσε ο Μπάμπης στην καραμπίνα του.

Οι αρχές εκτιμούν ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι ο Μπάμπης να δολοφονήθηκε με την δική του καραμπίνα, την οποία ο δράστης στη συνέχεια πέταξε κάπου. Σημειώνεται ότι το όπλο του 31χρονου δεν έχει βρεθεί ακόμα, ενώ οι δύο κυνηγετικές καραμπίνες του 50χρονου κρεοπώλη που οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, έχουν αποσταλεί για βαλλιστική εξέταση.

Στο μικροσκόπιο τα ονόματα από το τετράδιο του Μπάμπη – Φέρονται να έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις χρυσοθηρίας

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν και το τετράδιο που κρατούσε ο 31χρονος. Ένα σημειωματάριο γεμάτο ονόματα ανθρώπων που φέρεται να τους είχε δανείσει υπέρογκα ποσά.

Μιλώντας στο Mega, o Γιώργος Αναστασόπουλος, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ανέφερε πως «ενδέχεται όλα τα χρήματα που δάνειζε να μην ήταν του ίδιου αλλά αυτό βρίσκεται προς εξέταση. Αυτό που προκύπτει είναι πως υπάρχουν πάρα πολλά ονόματα με ποσά δίπλα ενώ κάποια είναι διαγραμμένα γιατί είχαν επιστραφεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μέσα στα ονόματα υπάρχουν φίλοι ή γνωστοί του Μπάμπη που στο παρελθόν έχει προκύψει πως είχαν εμπλοκή σε ιστορίες χρυσοθηρίας». Όπως είπε ο δημοσιογράφος, οι διωκτικές αρχές έχουν επικεντρωθεί στο να διασυνδέσουν τη διαδρομή από το σπίτι του κρεοπώλη μέχρι τον βάλτο.

«Ο Μπάμπης είχε βάλει προθεσμία για την επιστροφή των χρημάτων και ο κρεοπώλης επειδή δεν τα είχε, του έκανε κάποια δελεαστική προσφορά άλλου τύπου, ωστόσο ο Μπάμπης ήταν δύσπιστος και γι’ αυτό έκανε την αναζήτηση στο Ίντερνετ για τις λίρες. Και γι’ αυτό πήρε και την καραμπίνα μαζί του», είπε ο κ. Αναστασόπουλος.

Επιπλέον, όπως είπε ο δημοσιογράφος, δύο από τα τέσσερα – πέντε ονόματα εξετάζονται εξονυχιστικά.

Ξύπνησαν μνήμες από το θρίλερ με τον κωφό βοσκό που βρέθηκε πνιγμένος – Τον σκότωσαν χρυσοθήρες, εκτιμά η οικογένειά του

Την ίδια ώρα, η υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη, φέρεται να φέρνει στο φως τα… μυστικά του βάλτου και να ξυπνούν εφιαλτικές μνήμες από τον μυστηριώδη θάνατο ενός κτηνοτρόφου, πριν από λίγα χρόνια στην ίδια περιοχή.

Ήταν Νοέμβριος του 2016 όταν ο 33χρονος Βασίλης Δημαράς εντοπίστηκε νεκρός στον Εύηνο ποταμό. Ο θάνατος του νεαρού κτηνοτρόφου αποδόθηκε σε πνιγμό, ωστόσο, οι έρευνες ξεσκέπασαν την δολοφονία του.

Σύμφωνα με το Mega, η μητέρα εντόπισε δύο ιδιόχειρα σημειώματα του παιδιού της, που ενισχύουν την άποψή της για εγκληματική ενέργεια. Ο άτυχος κτηνοτρόφος που ήταν κωφός, φέρεται να έψαχνε κι ο ίδιος για χαμένο θησαυρό στην περιοχή. Όπως πιστεύουν οι δικοί του άνθρωποι, εκείνη την ημέρα κάποιοι τον παρέσυραν στον θάνατο και έστησαν ένα σκηνικό πνιγμού για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Η οικογένεια πιστεύει ότι τον Βασίλη σκότωσαν χρυσοθήρες. «Λίγο καιρό πριν χαθεί, μου είχε εκμυστηρευτεί πως ήθελε ένα μηχάνημα για λίρες γιατί είχε δει κάποιους να ψάχνουν. Του είπα “μην ασχολείσαι, μείνει μακριά, είναι παράνομο”. Αυτό που πιστεύουμε είναι πως βρέθηκε στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή και είδε ανθρώπους που γνώριζε και τον γνώριζαν και θέλησαν να τον βγάλουν από την μέση. Δεν είχε κανέναν λόγο ο Βασίλης, Νοέμβρη μήνα, να βγάλει τα ρούχα του στις 5 το απόγευμα, να κάνει τι; Μπάνιο στο ποτάμι; Η περιοχή που βρήκε ο Βασίλης είναι 20 λεπτά με μισή ώρα μακριά από εκεί, όπου βρέθηκε ο Μπάμπης», πρόσθεσε ο γαμπρός του θύματος.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τη δολοφονία

Μια φορά και από κοντινή απόσταση πυροβολήθηκε ο Μπάμπης. Αυτό φέρεται να είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή για τη δολοφονία του άτυχου 31χρονου.

Όπως είχε δείξει και η αυτοψία που είχε γίνει στον τόπο της δολοφονίας χρησιμοποιήθηκε δεκάβολο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου. Ο άτυχος Μπάμπης δέχτηκε τα σκάγια του όπλου από μπροστά και ψηλά.

Από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε πως ο Μπάμπης δέχθηκε πυροβολισμό από κυνηγετικό όπλο με φυσίγγια για αγριογούρουνο. «Φέρει μια βολή η οποία είναι στην πλαγιομετωπική αριστερή πλευρά του σώματος, έχει είσοδο από την πλευρά του ώμου και έξοδο στην κάτω πλευρά. Μια βολή γύρω στις 10 βολίδες εντός σώματος», ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην «Πελοπόννησο».  Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο Μπάμπης στο Μεσολόγγι εντοπίστηκε ένα καπάκι από φυσίγγιο. Το εύρημα αυτό, όπως και οι δύο καραμπίνες του κρεοπώλη θα μεταφερθούν στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση, για να διαπιστωθεί αν το φυσίγγιο έχει σχέση με την δολοφονία του νεαρού κυνηγού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ