Μεσολόγγι: Αυτά υποστήριξε στην απολογία του ο 50χρονος κρεοπώλης

Παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να αρνείται κάθε ανάμειξη στο έγκλημα της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου από το Μεσολόγγι, ο 50χρονος κρεοπώλης μίλησε στην απολογία του για το… κυνήγι του θησαυρού και φυσικά για τα δανεικά από τον 31χρονο τα οποία όπως λέει δεν ήταν 17.000, αλλά 6.500.

Μεσολόγγι: Το κυνήγι του θησαυρού και τα μυστικά του βάλτου

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thetoc.gr, για τα δανεικά είπε: «Είχα δανειστεί τον Ιούνιο του 2023, 6.500 ευρώ και 1.000 ευρώ μου έδωσε τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου του 2023, μόνο αυτά τα χρήματα είχα πάρει από αυτόν. 6.500 μού τα έστειλε σε λογαριασμό επειδή βρισκόταν στο εξωτερικό και τα 1.000 ευρώ μού τα έδωσε στο χέρι στο κρεοπωλείο πριν φύγει για το εξωτερικό. Εγώ αυτά τα χρήματα του τα επέστρεψα όλα στο χέρι και δη 6.500 ευρώ μετά της Παναγίας και τα 1.000 ευρώ τώρα στις γιορτές των Χριστουγέννων και αυτό γιατί μετά τις γιορτές είχα αυξημένα έσοδα στο κρεοπωλείο και μπόρεσα να μαζέψω τα χρήματα».

Στη συνέχεια, ο 50χρονος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το ποσό των 3.000 ευρώ που αναγράφεται στο τετράδιο του 31χρονου, καθώς και για τις δηλώσεις της μητέρας του θύματος που αναφέρει ότι του δάνεισε 17.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος, που παραμένει προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, δήλωσε ότι δεν έχει καμία γνώση για τα συγκεκριμένα ποσά και υποστήριξε ότι ποτέ δεν δάνεισε χρήματα από τον Μπάμπη εξ ονόματος τρίτου προσώπου.

«Ποτέ δεν σύστησα τον Μπάμπη σε κάποιον άλλον για να δανειστεί αυτός από τον Μπάμπη χρήματα. Ο Μπάμπης εξάλλου λόγω του χαρακτήρα του, δεν θα δάνειζε χρήματα σε κάποιον που δεν ήξερε».

Η ημέρα της εξαφάνισης

Ο 50χρονος κατηγορούμενος αναφέρθηκε στην ημέρα της εξαφάνισης του Μπάμπη Κούτσικου: «Το απόγευμα της 4/1/2024 δούλευα στο μαγαζί από τις 16.50 έως τις 20.15. Φορούσα τότε ένα τζιν παντελόνι, μια μακρυμάνικη μπλούζα και ένα μπουφάν. Στο σπίτι έφτασα στις 20.30 περίπου, μπήκα μέσα και μετά κατευθείαν έφυγα, αφού με πήρε ο Μπάμπης και μου ζήτησε, μάλιστα, και μια Coca Cola».

Ερωτηθείς από την ανακρίτρια αν πήρε κάτι από το μαγαζί του αναφέρει, απάντησε: «Πήρα από το κρεοπωλείο ένα Azax και μια χλωρίνη. Τα ήθελα τα πράγματα αυτά για να καθαρίσω το σπίτι, επειδή την Παρασκευή το μεσημέρι θα ερχόταν πολιτικός μηχανικός μαζί με τον ιδιοκτήτη να το δουν, καθώς επρόκειτο να πωληθεί. Χαρτί είχα στο κρεοπωλείο, αλλά ξέχασα να το πάρω. Η απόσταση από το κρεοπωλείο μέχρι το σπίτι μου είναι 5-6 λεπτά περίπου».

«Δεν θυμάμαι να τον πήρα τηλέφωνο, δεν θυμάμαι τη συνομιλία των 12 δευτερολέπτων»

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τη συνάντηση με το θύμα.

«Ο Μπάμπης ήρθε στο μαγαζί μόνος του το απόγευμα, γύρω στις 17.30, και μου ζήτησε να τον πάω κάπου, χωρίς να μου πει πού. Εγώ δέχθηκα, του είπα να μείνει για καφέ αλλά βιαζόταν και έφυγε. Με κάλεσε δύο φορές, η τελευταία ήταν γύρω στις 20.25 και η πρώτη ήταν λίγο νωρίτερα, δεν θυμάμαι ακριβώς. Εγώ δεν θυμάμαι να τον κάλεσα».

Ερωτηθείς από την ανακρίτρια τι είπαν σε μια κλήση προς τον Μπάμπη, διαρκείας 12 δευτερολέπτων, στις 18.25, όπως αυτή προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, απάντησε πως δεν θυμάται να τον κάλεσε.

«Τον ρώτησα τι το θέλει το όπλο»

Ο κρεοπώλης περιέγραψε επίσης πως όταν συνάντησε τον Μπάμπη αυτός είχε μαζί του ένα όπλο. «Τι το θέλεις το όπλο, θα πας για κυνήγι;», τον ρώτησε.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, το θύμα του απάντησε «κάπου που με περιμένει κάποιος», οπότε υπέθεσε ότι θα πάει για κυνήγι με κάποιον ξάδελφό του και δεν ήθελε να του το πει.

«Όταν τον συνάντησα είχε μια θήκη για όπλο, δεν ξέρω τι όπλο είχε μέσα, αν ήταν το δικό του ή κάποιο άλλο. Εγώ ξέρω ότι ο Μπάμπης είχε μόνο ένα όπλο το οποίο είχε αγοράσει από τον Χ.Μ., δεν θυμάμαι πότε, μάλλον πέρυσι, και ήταν μια καραμπίνα. Ούτε φυσίγγια είδα ούτε το κινητό του και κατάλαβα ότι μέσα στη θήκη πρέπει να είχε όπλο επειδή η θήκη ακουμπούσε στο πόδι μου. Θυμάμαι ότι φορούσε παντελόνι παραλλαγής, το οποίο όμως είχε σκούρο χρώμα και από πάνω ένα ζακετάκι ή μπουφάν. Δεν θυμάμαι και ούτε είδα την μπλούζα που φορούσε από μέσα. Όταν επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο τον ρώτησα ”τι το θες το όπλο, θα πας για κυνήγι;” και αυτός μου είπε ”κάπου που με περιμένει κάποιος”. Και υπέθεσα πως θα πάει για κυνήγι με κανέναν ξάδελφό του και δεν μου λέει… Εμείς, οι κυνηγοί, το έχουμε αυτό, να μην μαρτυράμε μεταξύ μας“.

Ο κρεοπώλης ισχυρίστηκε ακόμη πως το μοιραίο βράδυ έφυγε από το σπίτι του βιαστικά χωρίς να πάρει μαζί το κινητό του. Ερωτηθείς για συνομιλία του Μπάμπη στο διαδίκτυο στις 20.37, ενώ βρισκόταν στο αμάξι του, και τελείωσε στις 23.49, λέει:

«Εγώ δεν το είδα, εγώ δεν είδα καν αν είχε πάνω του το κινητό τηλέφωνο… Μου είπε από μόνος του ότι είχε πάει για περπάτημα με τον Δ.Κ. προς τα Μούσουρα, την ίδια ημέρα, και ότι ”έφαγαν βροχή”, μόνο αυτό είπαμε εκείνη τη στιγμή και τίποτα άλλο».

“Μου είχε πει ότι ψάχνει για θησαυρούς και λίρες”

Σε ερώτηση του Ανακριτή γιατί κάνανε τόσες βόλτες ο φερόμενος ως δράστης απάντησε: «Και να τον ρωτούσα δεν θα μου έλεγε. Εδώ και δύο χρόνια σε συζητήσεις μας, μου είχε πει ότι ψάχνει για θησαυρούς και λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό κ με κάποιον από το Αγρίνιο, τα όνομα των οποίων δεν μου είπε και ότι είχαν πάει ήδη σε ένα πηγάδι στην περιοχή του ΤΕΙ κοντά σε μια εκκλησία. Ήθελε σε να αγοράσει μηχάνημα για 1.300 ευρώ και εγώ του είχα πει ότι πρέπει να βγάλει άδεια γιατί είναι παράνομο».

Στην συνέχεια ο φερόμενος ως δράστης επιβεβαίωσε ότι μίλησε τηλεφωνικά την επόμενη μέρα με τον φίλο του Δ.Κ., αλλά δεν αναφέρθηκε στον Μπάμπη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ