Μεσολόγγι: Αποκαλύψεις για το κύκλωμα που «οργώνει» την «χρυσή» περιοχή – Στο «κάδρο» 4 νέα πρόσωπα

Στα σενάρια για παράνομες δραστηριότητες που αφορούν σε κυνήγι χαμένου θησαυρού στο Μεσολόγγι και περιπλέκουν τον γρίφο για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου, όταν ο άτυχος Μπάμπης Κούτσικος εκτελέστηκε εν ψυχρώ, έριξε φως το «Τούνελ».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής , στο κάδρο των ερευνών βρίσκονται τουλάχιστον 4 νέα πρόσωπα εκτός Μεσολογγίου, που φέρεται να ανταλλάσσουν μηνύματα τόσο με τον κατηγορούμενο όσο και με το θύμα σε προγενέστερο της δολοφονίας χρόνο.

Το περιεχόμενο των μηνυμάτων που έχουν ανακτηθεί αφορούσε λαθρανασκαφές στην περιοχή μια δραστηριότητα που αποτελεί κοινό μυστικό ότι έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια.

Στο «Τούνελ» μίλησε αποκλειστικά ο επιχειρηματίας που κατηγορείται για υπεξαίρεση μνημείων σε βαθμό κακουργήματος. Βρέθηκαν στην κατοχή του αρχαία που είχε ξεθάψει στη περιοχή των Λυομένων Μεσολογγίου λίγες μέρες πριν από το φονικό με πολλούς να σχετίζουν την υπόθεση του με τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου.

«Μόλις εντόπισα τα αρχαία το δήλωσα αμέσως στην αρχαιολογία Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος εδώ στο Μεσολόγγι ,στις 3 Ιανουαρίου. Έκανα την αίτηση , έδειξα στην διευθύντρια τις φωτογραφίες των αρχαιοτήτων ,πήρα αριθμό πρωτοκόλλου και τη ρώτησα . Αυτά τι τα κάνω; Τα αφήνω εδώ; Μου είπαν όχι , πας σπίτι σου και εμείς σε ενημερώνουμε να έρθεις κάποια στιγμή με ραντεβού για εκτίμηση.

Καθυστερούσαν και πήγα 25 Ιανουαρίου στο αρχαιολογικό μουσείο στην Αθήνα . Είχα κάνει μέσω του gov.gr υπεύθυνη δήλωση ότι μεταφέρω τα αρχαία στην Αθήνα . Και όταν πήγα δεν μπορούσαν να με δεχτούν γιατί έλειπε η αρχαιολόγος .

Ξαφνικά βρίσκεται η αστυνομία στο σπίτι μου, να μου κατασχέσει αυτά που εγώ προσπάθησα να παραδώσω μόνος μου δύο φορές.», υποστηρίζει για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το πρόσωπο που του έδωσε την πληροφορία για το που να σκάψει, να το είχε πει και σε άλλους.

«Ήξερα ακριβώς το σημείο γιατί μου το είχε υποδείξει . Μου είχε πει ότι θα τα βρω κάτω από ένα δέντρο. Έψαξα γύρω γύρω και κατέληξα εκεί».

«Όλοι στην περιοχή βγαίνουν για κυνήγι χρυσού όχι αρχαίων . Δεν υπάρχει κυνηγός που να μην ασχολείται και με αυτό το αντικείμενο. Δεν κατηγορώ και δεν το παίζω ειδικός αλλά είναι πιο εύκολο για αυτούς που ξέρουν και τα μέρη να έχουν έναν ανιχνευτή μετάλλων μαζί τους».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν η δική του ανασκαφή συσχετίζεται με την δολοφονία του Μπάμπη απάντησε:

«Ο συσχετισμός δεν ισχύει γιατί εγώ εκεί ήμουν ένα μήνα νωρίτερα. Δεν τον ήξερα ούτε αυτόν ούτε τον κατηγορούμενο κρεοπώλη. Δεν έχω μιλήσει με τους ανθρώπους ,ούτε γειά. Αποδεικνύεται από παντού. Τα ίδια είπα και στους αστυνομικούς που με ρώτησαν αν τους ξέρω. Μου πήραν το κινητό , μου κατάσχεσαν τον υπολογιστή , την ημέρα που ήρθαν στο σπίτι . Δεν βρήκαν κάτι. Έχουμε απλά ένα κοινό γνωστό…», καταλήγει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ